Σουηδία-Ελλάδα, ρέστα πρόκρισης

Reading time5 λ

Το στοίχημα της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο περνά από τη Σουηδία για την Εθνική μας ομάδα.

Η όγδοη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Ευρώπης ολοκληρώνεται σήμερα, με ένα μπουκέτο σπουδαίων αγώνων και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Όπως είναι λογικό, η μάχη Σουηδία-Ελλάδα, που ξεκινά στις 21:45, βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση στον δεύτερο όμιλο.

Στη Φρεντς Αρένα της Σόλνα, η Εθνική μας ομάδα παίζει τα ρέστα της για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων. Μετά από τη δραματική νίκη στη Γεωργία, χρειάζεται κι εδώ το τρίποντο, ώστε να πιάσει τους Σουηδούς στη βαθμολογία και να απέχει μόλις έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Ισπανία. Βέβαια, οι Σκανδιναβοί, που κέρδισαν με άνεση το Κόσοβο, έχουν αποδειχθεί πανίσχυροι στην έδρα τους, μετρώντας οκτώ διαδοχικές νίκες σε επίσημα ή φιλικά παιχνίδια. Την ίδια ώρα παίζουν Κόσοβο-Γεωργία, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει τον βυθό του γκρουπ.

Αρκετά βλέμματα είναι στραμμένα και στο παιχνίδι Αλβανία-Πολωνία, το οποίο ενδεχομένως να καθορίσει οριστικά την κάτοχο της δεύτερης θέσης του ενάτου ομίλου, που θα παίξει στα μπαράζ πρόκρισης. Η Αλβανία πέτυχε μια τεράστια νίκη το Σάββατο στην Ουγγαρία και έχει πλεονέκτημα ενός βαθμού έναντι των Πολωνών, οι οποίοι πέρασαν εύκολο βράδυ με το Σαν Μαρίνο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν χάσει ποτέ στην ιστορία τους από τους Αλβανούς, σε σύνολο εννέα αγώνων. Ταυτόχρονα παίζουν Αγγλία-Ουγγαρία. Αφού πέρασαν εμφατικά από την Ανδόρα, οι Άγγλοι θα επιδιώξουν ακόμα μια νίκη, με την οποία θα αγκαλιάσουν την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση. Οι Μαγυάροι, αντίθετα, μετά από τη σαββατιάτικη ήττα από την Αλβανία, χρειάζονται απανωτά θαύματα. Γι’ αυτό το γκρουπ υπάρχει και η κόντρα των αδύναμων, Σαν Μαρίνο-Ανδόρα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση Ουκρανία-Βοσνία Ερζεγοβίνη, με τις δύο ομάδες να μάχονται για τη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου. Αμφότερες έχουν την ψυχολογία στα ύψη. Μετά από πέντε σερί ισοπαλίες, η Ουκρανία πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στη Φινλανδία και παραμένει δύο βαθμούς μπροστά από τους Βόσνιους, οι οποίοι επικράτησαν στο Καζακστάν. Νωρίτερα, συναντιούνται Καζακστάν-Φινλανδία. Το Καζακστάν ακόμα αναζητά την πρώτη του νίκη στην προκριματική φάση, ενώ η Φινλανδία ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα από την Ουκρανία, ώστε να διατηρήσει τις –μειωμένες πλέον- ελπίδες της για τα μπαράζ.

Στον πρώτο όμιλο, η κούρσα της πρωτιάς συνεχίζεται με τα παιχνίδια Σερβία-Αζερμπαϊτζάν και Πορτογαλία-Λουξεμβούργο. Οι Σέρβοι ανέβηκαν στο ρετιρέ μετά το νικηφόρο πέρασμα από το Λουξεμβούργο κι έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, που υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα από την Ιρλανδία. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν το Κατάρ σε φιλικό και δεν θέλουν να σκέφτονται την πιθανότητα βαθμολογικών απωλειών κόντρα στο μαχητικό αλλά ανίσχυρο Λουξεμβούργο, ώστε να διατηρήσουν το πάνω χέρι, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο από τη Σερβία.

Εξελίξεις στην κορυφή είναι πιθανό να έχουμε στο τρίτο γκρουπ, όπου ξεχωρίζει το ματς Λιθουανία-Ελβετία. Αν επικρατήσουν οι Ελβετοί, που ξεπέρασαν το εμπόδιο της Βόρειας Ιρλανδίας, θα «πιάσουν» την Ιταλία στην πρώτη θέση, η οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο μεταξύ τους ματς στη Ρώμη, στις 12 Νοεμβρίου. Βέβαια, οι Λιθουανοί πήραν μεγάλη ψυχολογική τόνωση, αφού πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στα προκριματικά, απέναντι στη Βουλγαρία. Για την τιμητική τρίτη θέση μονομαχούν την ίδια ώρα Βουλγαρία-Βόρεια Ιρλανδία.

Όσο για τον έκτο όμιλο, είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί κι επισήμως το πρώτο εισιτήριο για το Μουντιάλ στο ματς Δανία-Αυστρία. Οι εκπληκτικοί Δανοί κέρδισαν και στη Μολδαβία, μετρούν πλέον επτά νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές (με τέρματα 26-0!) κι αν επικρατήσουν και σε αυτόν τον αγώνα, θα προκριθούν και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στον αντίποδα, η Αυστρία, αν και νίκησε στα Νησιά Φερόε, έχει πλέον μειωμένες πιθανότητες να προλάβει τη δεύτερη θέση. Για το δεύτερο σκαλοπάτι, η συνάντηση Νησιά Φερόε-Σκωτία μοιάζει καθοριστική. Οι Σκωτσέζοι, οι οποίοι πέτυχαν μια δραματική νίκη επί του Ισραήλ στις καθυστερήσεις, έχουν πλέον αβαντάζ τεσσάρων βαθμών από Ισραηλινούς και Αυστριακούς και –θεωρητικά- έχουν βατή αποστολή. Στο Ισραήλ-Μολδαβία, οι γηπεδούχοι θέλουν την επιστροφή στις νίκες έναντι των ουραγών του γκρουπ, προσδοκώντας στραβοπάτημα των Σκωτσέζων για συνεχίσουν να ελπίζουν.

17:00   Καζακστάν-Φινλανδία                   Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Αγγλία-Ουγγαρία                          Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Αλβανία-Πολωνία                         Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Βουλγαρία-Βόρεια Ιρλανδία         Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Δανία-Αυστρία                              Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ισραήλ-Μολδαβία                         Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Κόσοβο-Γεωργία                           Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Λιθουανία-Ελβετία                        Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Νησιά Φερόε-Σκωτία                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ουκρανία-Βοσνία Ερζεγοβίνη      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Πορτογαλία-Λουξεμβούργο          Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Σαν Μαρίνο-Ανδόρα                     Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Σερβία-Αζερμπαϊτζάν                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Σουηδία-Ελλάδα                            Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου