Τσεχία-Δανία, η μάχη των αουτσάιντερ

Reading time4 λ

Η Τσεχία και η Δανία διεκδικούν θέση στην τετράδα, σε έναν αγώνα με πληθώρα επιλογών για ποντάρισμα.

Το παζλ της τετράδας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου θα συμπληρωθεί σήμερα, με το δεύτερο πιάτο των προημιτελικών να προβλέπεται εξίσου συναρπαστικό. Το πρόγραμμα ανοίγει στις 19:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού με τη μάχη των αουτσάιντερ Τσεχία-Δανία. Οι Τσέχοι έκαναν των πρώτη μεγάλη έκπληξη στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας εκτός μάχης την Ολλανδία και βλέπουν πλέον μπροστά τους την ευκαιρία να βρεθούν στα ημιτελικά του θεσμού μετά από 17 χρόνια. Απέναντί τους, όμως, έχουν τη Δανία, που ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Ουαλίας και μοιάζει να διαθέτει εντυπωσιακή ορμή. Στη Δανία έχουν ξεκινήσει να ονειρεύονται ότι είναι ακόμα πιο κοντά στην επανάληψη του θαύματος του 1992, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ακολουθεί στις 22:00 η αναμέτρηση Ουκρανία-Αγγλία στο Ολίμπικο της Ρώμης, στην οποία οι Άγγλοι είναι φαβορί έπειτα από τη νίκη επί της Γερμανίας, αλλά οι Ουκρανοί, που απέκλεισαν τη Σουηδία, μοιάζουν έτοιμοι για όλα.

Στην Ασία, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις για το 10ο όμιλο του Champions League, που διεξάγονται στην πόλη Μπουριράμ της Ταϊλάνδης. Αρχή στις 13:00 με το ματς Πορτ-Τσερέζο Οσάκα, στο οποίο η Πορτ της Ταϊλάνδης ψάχνει τη νίκη για να πιάσει στη βαθμολογία την πρωτοπόρο και αήττητη στο γκρουπ Τσερέζο Οσάκα από την Ιαπωνία. Στις 17:00 αναμετρώνται Κίτσι-Γκουανγκζού. Η πρωταθλήτρια του Χονγκ Κονγκ, Κίτσι, κυνηγά ακόμα ένα τρίποντο για να διατηρηθεί στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ η κινεζική Γκουανγκζού ψάχνει τους πρώτους βαθμούς της.

Τέσσερα παιχνίδια υπάρχουν για την 21η αγωνιστική της ιαπωνικής J1-League. Σε πρώτο πλάνο το Κασίβα Ρεϊσόλ-Γιοκοχάμα Μαρίνος, όπου η Κασίβα Ρεϊσόλ χρειάζεται βαθμούς για να μείνει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Γιοκοχάμα Μαρίνος για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Στο Βίσελ Κόμπε-Σονάν Μπελμάρε, είναι οι γηπεδούχοι που καίγονται, στην προσπάθεια να πλησιάσουν την τρίτη θέση, κάτι που ισχύει τόσο στο Βελγκάτα Σεντάι-Ουράβα Ρεντς όσο και στο Σανφρέσε Χιροσίμα-Σαγκάν Τοσού για τις δύο φιλοξενούμενες ομάδες.

Επιστρέφει στη δράση η σουηδική Allsvenskan, με τη σπουδαία μονομαχία Νόρκεπινγκ-Μάλμε, που αρχίζει στις 16:00, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αφού η Νόρκεπινγκ θα επιχειρήσει να μειώσει τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μάλμε. Ακολουθεί το ματς Ντέγκερφορς-Έστερσουντ, που προβλέπεται αμφίρροπο.

Για τη νορβηγική Eliteserien αναμετρώνται στις 16:00 Μπόντο Γκλιμτ-Βίκινγκ, με την Μπόντο Γκλιμτ να επιζητά την επιστροφή στην κορυφή. Επίσης, ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική της ιρλανδικής Premier Division με το παιχνίδι Λόνγκφορντ-Σλίγκο Ρόβερς. Η ουραγός Λόνγκφορντ κυνηγά την έκπληξη απέναντι στη Σλίγκο Ρόβερς που βρίσκεται σε τροχιά τίτλου.

12:00   Βίσελ Κόμπε-Σονάν Μπελμάρε             J1-League Ιαπωνίας

13:00   Πορτ-Τσερέζο Οσάκα                            Champions League Ασίας

13:00   Βελγκάτα Σεντάι-Ουράβα Ρεντς            J1-League Ιαπωνίας

13:00   Κασίβα Ρεϊσόλ-Γιοκοχάμα Μαρίνος     J1-League Ιαπωνίας

13:00   Σανφρέσε Χιροσίμα-Σαγκάν Τοσού      J1-League Ιαπωνίας

16:00   Νόρκεπινγκ-Μάλμε                                Allsvenskan Σουηδίας

16:00   Μπόντο Γκλιμτ-Βίκινγκ                         Eliteserien Νορβηγίας

17:00   Κίτσι-Γκουανγκζού                                Champions League Ασίας

18:30   Ντέγκερφορς-Έστερσουντ                     Allsvenskan Σουηδίας

19:00   Τσεχία-Δανία                                         Ευρωπαϊκό Κύπελλο

21:30   Λόνγκφορντ-Σλίγκο Ρόβερς                   Premier Division Ιρλανδίας

22:00   Ουκρανία-Αγγλία                                   Ευρωπαϊκό Κύπελλο