Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία, μονής κατεύθυνσης

Reading time4 λ

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία συνοδεύεται από σπουδαίες ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Η φάση των ομίλων στη Λίγκα των Εθνών ολοκληρώνεται απόψε με συναρπαστικές μονομαχίες και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Ξεχωριστή είναι η αναμέτρηση Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία για το δεύτερο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας, η οποία ξεκινά στις 21:45, με το ενδιαφέρον να μοιάζει μονόπλευρο.

Για το τρίποντο «καίγεται» η Βόρεια Ιρλανδία, ώστε να παραμείνει στο τρίτο επίπεδο της διοργάνωσης, δίχως να σκέφτεται τι γίνεται στο άλλο ματς του ομίλου. Το γεγονός ότι προέρχεται από την παρθενική νίκη της ιστορίας της στη Λίγκα των Εθνών, αυτή επί του Κοσόβου, τονώνει την ψυχολογία της. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έφυγε ηττημένη από την Κύπρο, έχασε το απόλυτο, δέχτηκε το πρώτο της γκολ, αλλά η πρωτιά και η άνοδος στη δεύτερη κατηγορία δεν απειλείται. Φυσικά, το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ θέλει να ολοκληρώσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις του και να πάρει χρήσιμους βαθμούς ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή, «τελικό» έχουμε στο Κόσοβο-Κύπρος. Οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν να μην ηττηθούν για να διατηρηθούν στο τρίτο επίπεδο, ενώ η Κύπρος αναζητεί τους τρεις βαθμούς.

«ΚΑΥΤΟ» ΦΙΝΑΛΕ ΣΕ Α’ ΚΑΙ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μεγάλο ματς της βραδιάς, δεδομένα είναι το Πορτογαλία-Ισπανία του δεύτερου ομίλου της πρώτης κατηγορίας. Οι Πορτογάλοι, έπειτα από τον θρίαμβο του Σαββάτου στην Τσεχία, έχουν το πάνω χέρι κι αν δεν ηττηθούν θα τερματίσουν πρώτοι και θα προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, η Ισπανία, μετά από το εντός έδρας «στραπάτσο» με την Ελβετία, χρειάζεται μόνο νίκη για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Ωστόσο, η τελευταία νίκη της Φούρια Ρόχα επί των Πορτογάλων σημειώθηκε το 2010. Στο άλλο παιχνίδι, Ελβετία-Τσεχία, κρίνεται η παραμονή. Οι Ελβετοί αρκούνται στην ισοπαλία, ενώ οι Τσέχοι μόνο με το τρίποντο θα αποφύγουν το… μοιραίο.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν δύο «καυτά» μέτωπα. Στον πρώτο όμιλο και τους αγώνες Ουκρανία-Σκωτία και Ιρλανδία-Αρμενία κρίνονται άνοδος και υποβιβασμός. Στην ουδέτερη Κρακοβία, η Ουκρανία, που πέρασε εμφατικά από την Αρμενία, αναζητεί τη δεύτερη στη σειρά επιτυχία για κατακτήσει την κορυφή. Στους Σκωτσέζους, που έκαμψαν την αντίσταση της Ιρλανδίας, αρκεί να μην ηττηθούν. Από την πλευρά τους, οι Ιρλανδοί ψάχνουν έναν βαθμό για να αποφύγουν την τελευταία θέση, στην οποία βρίσκονται οι Αρμένιοι, οι οποίοι παίζουν μόνο για τη νίκη.

«Φωτιά» είναι και το τρίτο γκρουπ. Το Νορβηγία-Σερβία θα κρίνει την πρωτιά. Οι Νορβηγοί, αν και είναι πληγωμένοι μετά τη σαββατιάτικη ήττα στη Σλοβενία, βολεύονται με την ισοπαλία για να πάρουν την άνοδο. Οι Σέρβοι, με τη σειρά τους, αφού νίκησαν τη Σουηδία, θέλουν τους τρεις βαθμούς και στο Όσλο για να τερματίσουν αυτοί πρώτοι. «Τελικός» σωτηρίας είναι το Σουηδία-Σλοβενία. Μονόδρομος η νίκη για τη Σουηδία, το θετικό αποτέλεσμα ισοδυναμεί με παραμονή των Σλοβένων. Όσο για το ματς Αλβανία-Ισλανδία του δεύτερου ομίλου, είναι τυπικής διαδικασίας. Η Αλβανία έχασε τις ελπίδες πρωτιάς με την ήττα από το Ισραήλ, ενώ η Ισλανδία είχε αποχαιρετήσει προ πολλού τα όνειρα της για κάτι καλό. Υπενθυμίζεται από αυτόν το όμιλο υποβιβάζεται η Ρωσία, που αποκλείστηκε λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

21:45   Αλβανία-Ισλανδία                                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Ελβετία-Τσεχία                                          Λίγκα των Εθνών

21:45   Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία                          Λίγκα των Εθνών

21:45   Ιρλανδία-Αρμενία                                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Κόσοβο-Κύπρος                                        Λίγκα των Εθνών

21:45   Νορβηγία-Σερβία                                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Ουκρανία-Σκωτία                                     Λίγκα των Εθνών

21:45   Πορτογαλία-Ισπανία                                 Λίγκα των Εθνών

21:45   Σουηδία-Σλοβενία                                     Λίγκα των Εθνών