Game Time: Μεγάλη η μάχη Γερμανία-Κροατία

Reading time3 λ

Η Γερμανία και η Κροατία κυνηγούν την πρόκριση στον τελικό, προσφέροντας ευκαιρία για live στοίχημα.

17:00   Γερμανία-Κροατία    Προολυμπιακό Τουρνουά Σπλιτ

Η Γερμανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρωσίας (69-67) για να πάρει την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου. Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έδειξε χαρακτήρα, με όπλο την καλή της άμυνα, αλλά και τις πολλές λύσεις που διαθέτει στο επιθετικό κομμάτι, προεξέχοντος του σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιοχάνες Βόιγκτμαν.

Η Κροατία κέρδισε στο θρίλερ την Τυνησία (75-70) για να βρεθεί στην τετράδα. Για την οικοδέσποινα, όμως, τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα καθώς δεν πείθει. Επιθετικά μπορεί να έχει ταλέντο, παρόντων των Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς των Γιούτα Τζαζ και Μάριο Χεζόνια του Παναθηναϊκού, ωστόσο λείπει η περαιτέρω υποστήριξη, ενώ και στο αμυντικό κομμάτι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Πάντως, έχει χάσει μόλις 1 από τα 9 τελευταία παιχνίδια με τη Γερμανία.

17:00   Τζιούγκας-Χέγκελμαν Λιτάουεν      A Lyga Λιθουανίας

Η Τζιούγκας έχασε από την Μπάνγκα (0-1) και πλησιάζει διαρκώς την επικίνδυνη ζώνη. Δεν έχει σημειώσει νίκη στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες πέτυχε μόλις 1 γκολ, ενώ μόλις 1 νίκη στα 6 τελευταία εντός έδρας ματς.

Η Χέγκελμαν Λιτάουεν νίκησε την ουραγό Νταϊνάβα (2-1) και συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της. Είναι αήττητη στα 9 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, ενώ δεν έχει χάσει στις 8 τελευταίες εξόδους της.

18:45   Ενεργκέτικ Μινσκ-Ισλόχ     Premier League Λευκορωσίας

Η Ενεργκέτικ Μινκς πέτυχε σπουδαία νίκη στο Μοζίρ (3-2) και διατηρεί την ανοδική τροχιά της. Έχει καταγράψει 4 νίκες στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ δεν έχει ηττηθεί στα 4 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια.

Η Ισλόχ περιορίστηκε στην ισοπαλία με τη Μινσκ (1-1) και διαρκώς οπισθοχωρεί στην κατάταξη. Δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα 9 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, ούτε στις 7 τελευταίες εξόδους της.

19:00   Τσεχία-Δανία Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Η Τσεχία έκανε την έκπληξη με την επικράτηση επί της Ολλανδίας (2-0), με την οποία προκρίθηκε στην οκτάδα. Μπορεί να χρειάστηκε αριθμητικό αβαντάζ για να μπορέσει να επιτύχει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά αυτή είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος. Οι πινελιές του Γιάροσλαβ Σιλχάβι στην ενδεκάδα έπιασαν τόπο, αφού θωράκισε την ανασταλτική λειτουργία της. Την ίδια στιγμή, ο Σικ συνεχίζει να κάνει πράγματα και θαύματα στην επίθεση (έφτασε τα 4 γκολ) και θέλει να οδηγήσει τους Τσέχους στα ημιτελικά μετά από 17 χρόνια.

Η Δανία καθάρισε με ευκολία την Ουαλία (3-0) για να βρεθεί στα προημιτελικά. Έχει βγάλει οριστικά από το μυαλό της την απώλεια του Έρικσεν, με την τακτική προσαρμογή του Κάσπερ Χιούλμαντ να την έχει μεταμορφώσει. Οι Δανοί παίζουν σπουδαίο ποδόσφαιρο, παράγουν με άνεση ευκαιρίες, σκοράρουν κατά βούληση, στο τελευταίο ματς έμοιαζαν άνετοι και στο αμυντικό κομμάτι. Επίσης, φαίνεται ότι ο αρχηγός Κίερ (κεντρικός αμυντικός), καθώς και οι Βας (ακραίος μπακ), Πόουλσεν (επιθετικός) θα είναι διαθέσιμοι, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν. Είναι 17 χρόνια αήττητοι κόντρα στην Τσεχία.

22:30   Βάσκο Ντα Γκάμα-Κονφιάνσα        Serie B Βραζιλίας

Η Βάσκο Ντα Γκάμα έχασε από την Γκοϊάς (0-1) κι έχασε έδαφος στη μάχη της τετράδας που οδηγεί στην άνοδο. Αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, ωστόσο έχει πάρει το τρίποντο στα 2 τελευταία εντός έδρας ματς.

Η Κονφιάνσα ηττήθηκε από την Κοριτίμπα (0-1) και πλησιάζει την επικίνδυνη ζώνη. Συνεχίζει να χωλαίνει μακριά από τη βάση της, αφού ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη, κερδίζοντας μόλις 1 βαθμό σε 4 αναμετρήσεις.