Game Time: Τσεχία-Ουκρανία, δυνατό τεστ

Reading time4 λ

Αξιόλογη η φιλική αναμέτρηση της Τσεχίας με την Ουκρανία, στην οποία υπάρχουν ευκαιρίες για στοίχημα.

13:00   Κονσαντόλε Σαπόρο-Σερέζο Οσάκα                J1 League Ιαπωνίας

Η Κονσαντόλε Σαπόρο ηττήθηκε στο Τόκιο (0-2) και αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ, το οποίο αποτελούσε την τελευταία ελπίδα της για διάκριση. Ουσιαστικά αδιάφορη, αφού δεν μπορεί να κυνηγήσει την πρώτη τριάδα, ενώ απέχει αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη, παραμένει δίχως νίκη στις 3 τελευταίες αγωνιστικές.

Η Σερέζο Οσάκα πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Γκάμπα Οσάκα (4-0) και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Εκεί μοιάζει πλέον να εντοπίζεται το ενδιαφέρον της για το υπόλοιπο της σεζόν. Ωστόσο, αν και δεν υπάρχει χειροπιαστός στόχος στο πρωτάθλημα, έχει ηττηθεί σε μόλις 2 από τα 9 τελευταία ματς, ενώ δεν έχει χάσει στο Σαπόρο εδώ και μια πενταετία.

19:30   Βουλγαρία-Γεωργία                                           Διεθνής Φιλικός Αγώνας

Η Βουλγαρία ίδρωσε, αλλά πήρε τη νίκη επί της Λιθουανίας (1-0), την παρθενική της με τον Γιασέν Πετρόφ στον πάγκο. Βέβαια, ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ δεν έχει, ωστόσο χτίζει μια νέα ομάδα με φόντο τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024. Αήττητη στα 2 ματς του Σεπτεμβρίου, εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα εσχάτως, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο λείπει η επιθετική ευχέρεια.

Η Γεωργία γνώρισε βαριά ήττα στην Ισπανία (0-4) και παραμένει τελευταία στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετρά 3 διαδοχικές ήττες σε φιλικά και επίσημα ματς, δίχως να έχει καταφέρει να σκοράρει. Παρουσιάζεται άκρως προβληματική σε όλους τους τομείς, ενώ μετρά 3 ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις της στη Βουλγαρία.

21:30   Πιατσέντζα-Μάντοβα                                         Coppa Italia Serie C

Η Πιατσέντζα ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία με την Τρέντο (0-0) την προσπάθειά της στον πρώτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας. Ωστόσο, είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης τη Ρετζιάνα (1-0), με την αμυντική λειτουργία της να παίρνει ως τώρα υψηλό βαθμό.

Η Μάντοβα κόλλησε με την Τζιάνα Ερμίνιο (1-1) και μετρά 2 ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς στον πρώτο όμιλο της Serie C. Στην πρώτη φάση είχε κερδίσει εκτός έδρας την Ποντεντέρα (3-1), εμφανίζει επιθετική συνέπεια, αλλά αμυντικά δεν έχει καταστεί απόλυτα αξιόπιστη. Ωστόσο, είναι αήττητη από την Πιατσέντζα εδώ και 73 χρόνια.

21:30   Ουνιόν Λα Καλέρα-Σαντιάγκο Γουόντερερς   Primera Division Χιλής

Η Ουνιόν Λα Καλέρα έχασε από την Ουνιόν Εσπανιόλα (1-2) και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή. Βέβαια, το ρετιρέ την περιμένει, αν καταφέρει και πάρει εδώ τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, δεν έχει νίκη στα 3 τελευταία ματς, ενώ απέτυχε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στους 4 τελευταίους αγώνες.

Οι Σαντιάγκο Γουόντερερς έχασαν κι αυτοί από την Ουνιόν Εσπανιόλα (1-2) πριν δύο εβδομάδες, παραμένουν ουραγοί, δίχως νίκη και με μόλις 2 βαθμούς στο σακούλι τους έπειτα από 17 αγώνες. Ο υποβιβασμός μοιάζει προδιαγεγραμμένος, υπάρχει κρίση στις σχέσεις παικτών με τον προπονητή Εμιλιάνο Αστόργκα, τον οποίο στηρίζει η διοίκηση, ενώ μετρά 4 διαδοχικές ήττες από την Ουνιόν Λα Καλέρα.

21:45   Τσεχία-Ουκρανία                                                Διεθνής Φιλικός Αγώνας

Η Τσεχία υπέστη βαριά ήττα στο Βέλγιο (0-3) και πλέον η πρωτιά του πέμπτου ομίλου, που συνεπάγεται απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, μοιάζει χαμένη υπόθεση. Πάντως, η δεύτερη θέση παραμένει ανοικτή και γι’ αυτό καλείται να ανασυνταχθεί, ποντάροντας στην έδρα της, όπου είναι αήττητη στα 5 τελευταία ματς.

Η Ουκρανία έφερε ισοπαλία με τη Γαλλία (1-1), την πέμπτη της σε ισάριθμα παιχνίδια του τέταρτου γκρουπ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμα κι έτσι, πάντως, συνεχίζει να διεκδικεί τουλάχιστον το εισιτήριο για τα μπαράζ, δείχνει διάθεση, αλλά ο υπηρεσιακός Ολεξάντρ Πετρακόφ καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα της άμυνας.