Game Time: Φωτιά το Ιταλία-Ισπανία

Reading time4 λ

Ο μεγάλος ημιτελικός της Λίγκας των Εθνών μεταξύ της Ιταλίας και της Ισπανίας κυριαρχεί στο κουπόνι.

13:00   Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς-Σερέζο Οσάκα   J-League Cup Ιαπωνίας

Η Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς γνώρισε τη συντριβή από τη Βίσελ Κόμπε (1-5) στο πλαίσιο τη J-League, αποχαιρέτησε ένα αήττητο σερί 10 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις και υπέστη ισχυρό πλήγμα στη μάχη για την τρίτη θέση. Τα κύπελλα, πάντως, δείχνουν να της ταιριάζουν, στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την –ήδη πρωταθλήτρια- Καβασάκι Φροντάλε, ενώ δεν έχει ηττηθεί στα 6 τελευταία εντός έδρας ματς.

Η Σερέζο Οσάκα έχασε από την Οΐτα Τρίνιτα (0-1), όντας εδώ και αρκετό καιρό αδιάφορη στο πρωτάθλημα. Όλη της η στόχευση είναι στα κύπελλα, αλλά είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μετρά 1 νίκη και 5 ήττες στα 6 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων. Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το… ράπισμα από την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς (0-2) στις 18 Σεπτεμβρίου στη Σαϊτάμα.

16:30   Ντούκλα Πράγας-Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε Κύπελλο Τσεχίας

Η Ντούκλα Πράγας έχασε από την Προστέγιοφ (0-1) και διαρκώς υποχωρεί στην κατάταξη της δεύτερης κατηγορίας. Παραμένει χωρίς νίκη στα 4 τελευταία ματς, ενώ έχει γνωρίσει την ήττα στα 2 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια.

Η Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε επιβλήθηκε της Παρντουμπίτσε (3-1) και «αγγίζει» την εξάδα της Fortuna Liga. Ανεβασμένη, αφού σημείωσε 2 σερί νίκες, σημειώνοντας 6 γκολ, ωστόσο δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά μακριά από τη βάση της. Πάντως, η μοναδική εφετινή εκτός έδρας επιτυχία της καταγράφηκε στο Κύπελλο.

19:00   Σουδάν-Γουινέα                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Σουδάν μπήκε με το αριστερό στην προκριματική φάση, αφού ηττήθηκε τόσο στο Μαρόκο (0-2), όσο και από τη Γουινεά-Μπισάου (2-4) εντός έδρας. Οι ελπίδες για να διεκδικήσει κάτι στον ένατο όμιλο μοιάζουν πλέον μηδαμινές, οι αδυναμίες του στην άμυνα μοιάζουν μεγάλες, ενώ δεν έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού το ματς γίνεται στο Μαρακές του Μαρόκου.

Η Γουινέα δεν έπαιξε με το Μαρόκο λόγω του πραξικοπήματος στη χώρα, ενώ η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική, αφού έμεινε ισόπαλη με τη Γουινέα-Μπισάου (1-1). Διαθέτει ποιοτικότερες λύσεις σε όλες τις γραμμές, έχει θετικό πρόσημο εκτός έδρας, αφού δεν έχει ηττηθεί στα 3 τελευταία παιχνίδια, αλλά εμφανίζει δυσκολία στο σκοράρισμα.

19:00   Μπαχρέιν-Κουρακάο                                     Φιλικός Αγώνας

Το Μπαχρέιν ηττήθηκε από την Ιορδανία στο τελευταίο φιλικό (1-2) και είδε ένα σερί 3 νικών να λαμβάνει τέλος. Συνεχίζει την προετοιμασία του για το Αραβικό Κύπελλο που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Κατάρ, διαθέτει μεγάλη επιθετική ικανότητα εντός έδρας, όπου έχει βρει δίχτυα και στα 10 τελευταία παιχνίδια του.

Το Κουρακάο έχει από τον Ιούνιο να αγωνιστεί, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού αποχώρησε από το Γκολντ Καπ. Με τον Πάτρικ Κλάιφερτ πλέον στον πάγκο, θα επιχειρήσει να σπάσει το σερί 3 αγώνων δίχως νίκη, το οποίο του στέρησε την πρόκριση στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

21:45   Ιταλία-Ισπανία                                                Λίγκα των Εθνών

Η Ιταλία διέλυσε τη Λιθουανία (5-0) και παραμένει επικεφαλής στον τρίτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει κάνει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ, αφού είναι αήττητη εδώ και 37 ματς, πέτυχε 3 νίκες στα 6 ματς της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, δεχόμενη μόλις 2 γκολ και θέλει το δεύτερο τρόπαιο μέσα σε τρεις μήνες, έπειτα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε 44 αγώνες στο Τζιουζέπε Μεάτσα του Μιλάνου.

Η Ισπανία πέρασε νικηφόρα από το Κόσοβο (2-0) και διατηρεί το πάνω χέρι στην κούρσα του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών του Μουντιάλ. Προέρχεται από 2 σερί νίκες, υπέστη μόλις 1 ήττα στις 6 αγωνιστικές της φάσης των ομίλων της Λίγκας των Εθνών και θέλει εκδίκηση από την Ιταλία για τον αποκλεισμό στα πέναλτι στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πάντως, έχει απουσίες, ειδικά στην επιθετική γραμμή, ενώ συμπλήρωσε 50 χρόνια δίχως νίκη επί ιταλικού εδάφους.