Πορτογαλία-Τουρκία, στήριγμα το παρελθόν

Reading time4 λ

Η μονομαχία της Πορτογαλίας με την Τουρκία για τα προκριματικά του Μουντιάλ δεσπόζει στο κουπόνι.

Έντονο σασπένς μας επιφυλάσσει το πρόγραμμα σήμερα και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Οι αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά τα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης, όπου μονομαχούν Πορτογαλία-Τουρκία στις 21:45, θα κεντρίσουν τα βλέμματα, με το παρελθόν να παίζει το δικό του ρόλο.

Η Πορτογαλία, που έχασε από τη Σερβία την τελευταία αγωνιστική το απευθείας εισιτήριο για το Κατάρ, θέλει να αξιοποιήσει την έδρα, αλλά και την παράδοση που τη θέλει να έχει κερδίσει όλα τα επίσημα ματς με την Τουρκία, ώστε να βρεθεί στον τελικό της διαδικασίας. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, είναι αήττητοι επί των ημερών του Στέφαν Κουντς και αναζητούν την υπέρβαση.

Με ενδιαφέρον, βέβαια, αναμένεται και το άλλο ματς του τρίτου μονοπατιού, Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση, αλλά η Βόρεια Μακεδονία είναι μαχητική. Για το πρώτο μονοπάτι κονταροχτυπιούνται Ουαλία-Αυστρία, σε μια άκρως αμφίβολη αναμέτρηση, στην οποία η Ουαλία έχει σύμμαχο το παρελθόν, όντας 17 χρόνια αήττητη με τους Αυστριακούς. Στο δεύτερο μονοπάτι παίζουν Σουηδία-Τσεχία, με έπαθλο τον τελικό απέναντι στην Πολωνία.

Καθοριστική είναι η προτελευταία αγωνιστική της τρίτης φάσης στη ζώνη της Ασίας. Δεσπόζει το παιχνίδι Αυστραλία-Ιαπωνία του δεύτερου ομίλου. Οι Αυστραλοί χρειάζονται μόνο νίκη αν θέλουν να «πιάσουν» τους Ιάπωνες στη δεύτερη θέση του γκρουπ και να κάνουν… θρίλερ την απευθείας πρόκριση. Την ίδια στιγμή, αν οι φιλοξενούμενοι επικρατήσουν στο Σίδνεϊ, παίρνουν το εισιτήριο για το Κατάρ. Για το ίδιο γκρουπ αναμετρώνται Κίνα-Σαουδική Αραβία στα ουδέτερα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Σαουδική Αραβία, που έχει ήδη προκριθεί, θέλει να κρατηθεί στην κορυφή. Δίχως βαθμολογικό διακύβευμα το Βιετνάμ-Ομάν.

Στον πρώτο όμιλο, το ματς Ιράκ-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που διεξάγεται στην ουδέτερη Σαουδική Αραβία, αποτελεί πόλο έλξης. Το Ιράκ παίζει τα… ρέστα του για να προλάβει την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στο τρίτο σκαλοπάτι, θέλουν το τρίποντο που θα τα διατηρήσει σε πλεονεκτική θέση. Στο Λίβανος-Συρία, οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που «καίγονται», αφού βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών από την τρίτη θέση. Όσο για το ντέρμπι κορυφής Νότια Κορέα-Ιράν, κρίνεται απλά η πρώτη θέση, αφού οι δύο ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

11:10   Αυστραλία-Ιαπωνία                              Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

13:00   Νότια Κορέα-Ιράν                                Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

14:00   Λίβανος-Συρία                                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

14:00   Βιετνάμ-Ομάν                                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

17:00   Κίνα-Σαουδική Αραβία                        Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Ιράκ-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα        Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ουαλία-Αυστρία                                   Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Πορτογαλία-Τουρκία                            Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Σουηδία-Τσεχία                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου