Prime Time: Συναρπαστικό το Αργεντινή-Βραζιλία

Reading time4 λ

Η ώρα του τελικού του Copa America έφτασε. Αργεντινή-Βραζιλία στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο με πλούσιες επιλογές για στοίχημα και στο live. Αν και πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Νότιας Αμερικής αυτός θα είναι μόλις ο 4ος τελικός στην ιστορία τους για το τουρνουά. Η Αργεντινή νίκησε σ’ έναν και η Βραζιλία στους άλλους δύο που είναι και οι πιο πρόσφατοι – το 2004 και το 2007.

Είναι, δε, και το φαβορί για να κάνει τρεις τις επιτυχίες της εναντίον της μεγάλης της αντιπάλου. Η Βραζιλία έχει ποιοτικότερο ρόστερ, περισσότερες λύσεις σε όλες τις θέσεις, είναι καλύτερα δουλεμένη ομάδα μια και εδώ και χρόνια υπό τον Τιτέ έχει αναπτύξει ομοιογένεια. Παράλληλα, διαθέτει πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ενώ στην επίθεση το παιχνίδι της έχει ως κεντρικό άξονα τον Νεϊμάρ που σκοράρει και δημιουργεί. Ξέρει τί κάνει στο γήπεδο, τί θέλει και πώς να το ψάξει. Ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά όπως συνέβη στον προημιτελικό (1-0 τη Χιλή) και στον ημιτελικό (1-0 το Περού). Η απουσία του καλού επιθετικού Γκαμπριέλ Ζεσούς δεν την επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό μια και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να την καλύψουν.

Η Αργεντινή πήγε στο Copa America δίχως να έχει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και με πολλές αμφιβολίες. Δεν μπήκε καλά στο τουρνουά, αλλά στο εσωτερικό της ήταν αποφασισμένοι να βρουν την ισορροπία τους και να κάνουν την ομάδα να… δουλέψει. Έκτοτε έχει δείξει εμφανή σημάδια βελτίωσης, ενώ το σύνολο είναι «δεμένο» κι αυτό παρουσιάζεται στο γήπεδο με την αλληλεγγύη που δείχνουν ο ένας για τον άλλον. Φυσικά, όλα κινούνται γύρω από τον Λιονέλ Μέσι που έχει τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ ως τώρα. Αμφίβολος είναι μονάχα ο κεντρικός αμυντικός Κριστιάν Ρομέρο, ενώ κατά τα λοιπά ο προπονητής Λιονέλ Σκαλόνι έχει ουσιαστικά τους πάντες στη διάθεσή του.

Από το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κουπόνι, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις για την Serie A καιSerie B της Βραζιλίας, ενώ έχει αρχίσει και η φάση των ομίλων του Gold Cup. Στο κουπόνι του μπάσκετ, συνεχίζεται η δράση στο WNBA.

22:30   Γκρέμιο-Ιντερνασιονάλ                                  Serie A Brasil

22:30   Παλμέιρας-Σάντος                                          Serie A Brasil

22:30   Μποταφόγκο-Κρουζέιρο                                Serie B Brasil

23:00   Ατλέτικο Παραναένσε-Μπραγκαντίνο           Serie A Brasil

00:00   Ελ Σαλβαδόρ-Κουρασάο                                Gold Cup

01:00   Αμέρικα Μινέιρο-Ατλέτικο Μινέιρο              Serie A Brasil

01:00   Σάο Πάουλο-Μπαΐα                                        Serie A Brasil

01:00   Σπορτ Ρεσίφε-Φλουμινένσε                           Serie A Brasil

01:00   Κονφιάνσα-Βιτόρια                                        Serie B Brasil

03:00   Αργεντινή-Βραζιλία                                        Copa America

05:00   Μεξικό-Τρινιντάντ και Τομπάγκο                  Gold Cup

03:00   Σικάγο Σκάι-Γουάσινγκτον Μίστικς              WNBA