Βέλγιο-Ισλανδία, κρίνονται οι ελπίδες

Reading time5 λ

Το συναρπαστικό ματς του Βελγίου με την Ισλανδία συνοδεύεται από μεγάλες ευκαιρίες για live στοίχημα.

Έντονα συναισθήματα αναμένεται να προκαλέσει το σημερινό πρόγραμμα και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Η ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών είναι λογικό να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με το ματς Βέλγιο-Ισλανδία, που θα αρχίσει στις 19:00 να αποτελεί κριτήριο για τις ελπίδες των δύο ομάδων στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης.

Το Μάντσεστερ υποδέχεται το Βέλγιο, που για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετέχει σε μια τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θεωρείται η μάλλον πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, αλλά η θετική παρουσία στα φιλικά άνοιξε την… όρεξη. Στον αντίποδα, η Ισλανδία καταγράφει την τέταρτη διαδοχική παρουσία της στη διοργάνωση. Με καλύτερη ανάμνηση τη συμμετοχή στα προημιτελικά το 2013, αλλά και μια άκρως ελπιδοφόρα σύνθεση, προσέρχεται με την πίστη ότι μπορεί να «σπάσει» το δίδυμο των φαβορί Γαλλία-Ιταλία, οι οποίες αναμετρώνται στις 22:00 στο Ρόδεραμ.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Μετακομίζοντας στο ανδρικό πεδίο, θα σταθούμε στη σουηδική Allsvenskan, όπου σήμερα υπάρχει η σπουδαία μάχη Έλφσμποργκ-ΑΪΚ Στοκχόλμης. Μετά την ισοπαλία με την πρωτοπόρο Χάκεν, η Έλφσμποργκ θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» ακόμα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας το βλέμμα της στην πρώτη τριάδα. Η ΑΪΚ Στοκχόλμης, με τη σειρά της, θα προσπαθήσει να ξεχάσει το εντός έδρας… κάζο από τη Μιάλμπι και να πετύχει την πρώτη της νίκη μετά τη διακοπή, ώστε να ελπίζει σε κατάληψη της κορυφής. Την ίδια ώρα, βέβαια, παίζουν Μιάλμπι-Χάκεν, με την Χάκεν να «ξορκίζει» το ενδεχόμενο νέας βαθμολογικής απώλειας, αν θέλει να παραμείνει πρώτη, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας Κάλμαρ-Σίριους.

Το κυρίως μέρος της 13ης αγωνιστικής της νορβηγικής Eliteserien διεξάγεται σήμερα, με τη μεγάλη μονομαχία Λίλεστρομ-Βίκινγκ. Η πρωτοπόρος Λίλεστρομ θα επιχειρήσει να διατηρήσει την απόσταση των τριών βαθμών από τους διώκτες της, με όπλο την αήττητη έδρα της. Η τρίτη Βίκινγκ, όμως, είναι επικίνδυνη κι ας αγνοεί εδώ και έξι ματς τη χαρά της νίκης. Τα βλέμματα κατευθύνονται και στο παιχνίδι Μόλντε-Τρόμσο. Η Μόλντε προέρχεται από διαδοχικές αναπάντεχες ισοπαλίες με τελευταία αυτή με τη Γερβ κι έχασε ευκαιρίες να πατήσει στην κορυφή. Ωστόσο, συνεχίζει να είναι αήττητη από τις αρχές Μαΐου. Και η Τρόμσο, όμως, έχει να χάσει από τα τέλη Απριλίου και σαφώς δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Στο Ρόζενμποργκ-Γερβ, η οικοδέσποινα θέλει να επιβεβαιώσει τη θετική αγωνιστική της εικόνα για να ζυγώσει την πρώτη τριάδα, κρισιμότατο για την «ουρά» είναι το Βαλερένγκα-Κρίστιανσουντ, ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα ματς Σάντεφιορντ-Αάλεσουντ και Χαούγκεσουντ-Χαμ Καμ.

Στη φινλανδική Veikkausliga, οι προβολείς στρέφονται στην αναμέτρηση Κουόπιο-Λάχτι. Η Κουόπιο, αφού κέρδισε την Ντίλα Γκόρι στο πρώτο ματς των προκριματικών του UEFA Europa Conference League, προσδοκά ακόμα μια επιτυχία ώστε να συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά του ρετιρέ. Η Λάχτι, πάντως, είναι ικανότατη επιθετικά, έστω κι αν μακριά από τη βάση της υστερεί εσχάτως. Αξιόλογο είναι και το ζευγάρι Σεϊναγιόνεν-Χόνκα. Να πλησιάσει την εξάδα επιδιώκει η Σεϊναγιόεν, αλλά πορεύεται στη «μετριότητα», ενώ η Χόνκα βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι και θέλει να εδραιωθεί περαιτέρω στην τρίτη θέση.

16:00   Έλφσμποργκ-ΑΪΚ Στοκχόλμης              Allsvenskan Σουηδίας

16:00   Μιάλμπι-Χάκεν                                      Allsvenskan Σουηδίας

16:00   Κουόπιο-Λάχτι                                       Veikkausliga Φινλανδίας

16:00   Σεϊναγιόεν-Χόνκα                                   Veikkausliga Φινλανδίας

18:30   Κάλμαρ-Σίριους                                      Allsvenskan Σουηδίας

19:00   Βαλερένγκα-Κρίστιανσουντ                   Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Λίλεστρομ-Βίκινγκ                                 Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Μόλντε-Τρόμσο                                     Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Ρόζενμποργκ-Γερβ                                 Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Σάντεφιορντ-Αάλεσουντ                         Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Βέλγιο-Ισλανδία                                     Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών

21:00   Χαούγκεσουντ-Χαμ Καμ                       Eliteserien Νορβηγίας

22:00   Γαλλία-Ιταλία                                         Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών