Βέλγιο-Ολλανδία, η μάχη των Κάτω Χωρών

Reading time3 λ

Το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία αποτελεί το κυρίαρχο γεγονός του κουπονιού.

Ακόμα μια συναρπαστική ημέρα έχουμε μπροστά μας, στην οποία κυριαρχεί η Λίγκα των Εθνών και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Η πρώτη κατηγορία, όπου υπάρχουν τα «βαριά χαρτιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βρίσκεται στο επίκεντρο, και ειδικά το γειτονικό ντέρμπι του τέταρτου ομίλου, Βέλγιο-Ολλανδία, που ξεκινά στις 21:45, κλέβει την παράσταση.

Οι δύο μονομάχοι αντιμετωπίζουν σοβαρά τη διοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προηγούμενη έκδοση, το Βέλγιο έφτασε ως την τελική φάση και τερμάτισε τέταρτο, ενώ στην πρώτη βερσιόν, οι Ολλανδοί ήταν φιναλίστ. Οι γηπεδούχοι Κόκκινοι Διάβολοι ποντάρουν στην ισχύ της έδρας σε αυτό το ντέρμπι των Κάτω Χωρών, αλλά και στην παράδοση. Η τελευταία φορά που έχασαν από τους Οράνιε ήταν το 1997 στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 1998 κι έκτοτε έχουν καταγράψει δύο νίκες και έξι ισοπαλίες σε οκτώ επίσημα ή φιλικά ματς.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΜΙΛΟ

Πολύ ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και στον πρώτο όμιλο, που ξεκινά σήμερα με δύο αγώνες. Σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί η κόντρα Γαλλία-Δανία. Ειδικά από τη στιγμή που οι δύο ομάδες έχουν ακόμα ένα σημαντικό ραντεβού μπροστά τους. Βρίσκονται στον ίδιο όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και στις 26 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν στην Ντόχα. Οι Τρικολόρ θα επιχειρήσουν να ξεκινήσουν με επιτυχία την υπεράσπιση των κεκτημένων στον θεσμό, τον οποίο κατέκτησαν τον Οκτώβριο στο Μιλάνο, νικώντας την Ισπανία στον τελικό. Τους ευνοεί το παρελθόν, αφού έχουν κερδίσει και τις έξι φορές που φιλοξένησαν τους Δανούς. Ιδιαίτερο είναι και το ματς Κροατία-Αυστρία. Ειδικά για τους Αυστριακούς, που είναι νεοφώτιστοι στο πρώτο επίπεδο της διοργάνωσης και θα έχουν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον μέχρι πρότινος προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ.

Δράση υπάρχει και στην τρίτη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο. Νωρίς το απόγευμα κοντράρονται Καζακστάν-Αζερμπαϊτζάν. Οι οικοδεσπότες ευελπιστούν να βρεθούν σε ένα καινούριο μονοπάτι, έχοντας νέο προπονητή τον Ρώσο Μαγκομέντ Αντίγιεφ, ενώ οι Αζέροι κυνηγούν την πρώτη νίκη τους μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Στο «ουδέτερο» Νόβι Σαντ της Σερβίας θα γίνει το έτερο ματς του γκρουπ, Λευκορωσία-Σλοβακία. Όσο για την τέταρτη κατηγορία, ανοίγει η αυλαία του πρώτου γκρουπ με τα ματς Λετονία-Ανδόρα και Λιχτενστάιν-Μολδαβία.

17:00   Καζακστάν-Αζερμπαϊτζάν                 Λίγκα των Εθνών

19:00   Λετονία-Ανδόρα                                Λίγκα των Εθνών

21:45   Βέλγιο-Ολλανδία                               Λίγκα των Εθνών

21:45   Γαλλία-Δανία                                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Λευκορωσία-Σλοβακία                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Λιχτενστάιν-Μολδαβία                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Κροατία-Αυστρία                               Λίγκα των Εθνών