Δοκιμασίες σε Αστάνα και Βέλεζ

Reading time6 λ

Το πρώτο ευρωπαϊκό στοίχημα του Άρη και της ΑΕΚ περνά από τις έδρες των Αστάνα και Βέλεζ Μόσταρ.

Η αυλαία των ευρωπαϊκών μαχών για τις εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου στο νεοσύστατο UEFA Europa Conference League ανοίγει σήμερα. Στις 16:00 υπάρχει η πρώτη μάχη Αστάνα-Άρης. Έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι ως το Καζακστάν, ο Άρης του Άκη Μάντζιου, ο οποίος έχει ενισχυθεί μεταγραφικά, θα επιχειρήσει να βάλει θεμέλια πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο κόντρα στην Αστάνα, που έχει το πλεονέκτημα της ετοιμότητας, όντας για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης του εγχώριου τίτλου.

Ακολουθεί στις 21:30 η σύγκρουση Βέλεζ Μόσταρ-ΑΕΚ. Η νέα ΑΕΚ των πολλών και σημαντικών προσθηκών προσβλέπει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, στο ντεμπούτο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της, ώστε να ανοίξει το δρόμο για την επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας. Βέβαια, η Βέλεζ Μόσταρ, ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και προπονητικά ο θρύλος της Ένωσης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, έχει ήδη τρία επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, αφού απέκλεισε την Κόλερεϊν στον προηγούμενο γύρο, ενώ έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της και στο πρωτάθλημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Στο χορό μπαίνουν και οι κυπριακές ομάδες. Στις 20:00 παίζουν Απόλλων Λεμεσού-Ζίλινα. Ο Απόλλων Λεμεσού μπαίνει σε νέα εποχή, με τον Γερμανό Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στην τεχνική ηγεσία και αρκετές μεταγραφές, επιδιώκει μια θετική εκκίνηση κόντρα στους Σλοβάκους. Την ίδια ώρα αγωνίζονται ΑΕΛ Λεμεσού-Βλάζνια. Η ΑΕΛ Λεμεσού προχώρησε σε μεγάλη ανανέωση του δυναμικού της και θα επιχειρήσει να πάρει προβάδισμα κόντρα στην κυπελλούχο Αλβανίας.

Το μενού του UEFA Europa Conference League έχει κάμποσα ακόμα ματς με ζωηρό ενδιαφέρον. Στις 19:00 συναντάμε το Μόλντε-Σερβέτ, με την οικοδέσποινα από τη Νορβηγία να έχει το πλεονέκτημα της ετοιμότητας κόντρα στους Ελβετούς. Στις 19:30 αναμετρώνται Γάνδη-Βαλερένγκα. Η νικήτρια των βελγικών playoff θα επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση των Νορβηγών, που έχουν το αβαντάζ του αγωνιστικού ρυθμού. Ελκυστικό είναι το Αμπερντίν-Χάκεν, με τους Σκωτσέζους να θέλουν να αξιοποιήσουν την έδρα κόντρα στους πιο έτοιμους Σουηδούς.

Στο Λάτσι-Ουινιβερσιτάτεα Κραϊόβα, η αλβανική ομάδα θα επιχειρήσει να ορθώσει ανάστημα κόντρα στην κυπελλούχο Ρουμανίας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Λογικά υπάρχει φαβορί στο Βασιλεία-Παρτιζάνι Τιράνων κι αυτό είναι πιο έμπειροι Ελβετοί, όμως, η αλβανική Παρτιζάνι Τιράνων προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στο δεύτερο προκριματικό γύρο.

Σήμερα, βέβαια, ξεκινά και το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Ιαπωνία. Όλα τα φώτα πέφτουν στη μονομαχία του τετάρτου ομίλου, Βραζιλία-Γερμανία που αρχίζει στις 14:30 στη Γιοκοχάμα. Οι δύο ομάδες ήταν φιναλίστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, με τους Βραζιλιάνους να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στοχεύουν ψηλά και στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Η σέντρα της διοργάνωσης, πάντως, γίνεται σε λίγη ώρα, στις 10:30, με το ματς Αίγυπτος-Ισπανία για τον τρίτο όμιλο. Οι Αιγύπτιοι παρατάσσουν μια ανταγωνιστική ομάδα κόντρα στο μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, την Ισπανία, η οποία έχει στη σύνθεσή της έξι ποδοσφαιριστές που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, φτάνοντας ως τα ημιτελικά. Τους Ουνάι Σιμόν (τερματοφύλακας), Πάου Τόρες, Έρικ Γκαρσία (αμυντικοί), Πέδρι (μέσος), Όλμο, Ογιαρθάμπαλ (επιθετικοί).

Στις 11:00 παίζουν Μεξικό-Γαλλία για το πρώτο γκρουπ και Νέα Ζηλανδία-Νότια Κορέα για το δεύτερο. Ακολουθεί στις 11:30 το ματς Ακτή Ελεφαντοστού-Σαουδική Αραβία για τον τέταρτο όμιλο, ενώ στις 13:30 ανταμώνουν Αργεντινή-Αυστραλία για τον τρίτο. Στις 14:00 έχουμε τη συνάντηση του πρώτου γκρουπ, Ιαπωνία-Νότια Αφρική, με τους οικοδεσπότες Ιάπωνες να έχουν υψηλές φιλοδοξίες, οι οποίες φτάνουν ως την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Την ίδια ώρα κοντράρονται Ονδούρα-Ρουμανία, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου.

10:30   Αίγυπτος-Ισπανία                                      Ολυμπιακοί Αγώνες

11:00   Μεξικό-Γαλλία                                          Ολυμπιακοί Αγώνες

11:00   Νέα Ζηλανδία-Νότια Κορέα                     Ολυμπιακοί Αγώνες

11:30   Ακτή Ελεφαντοστού-Σαουδική Αραβία    Ολυμπιακοί Αγώνες

13:30   Αργεντινή-Αυστραλία                               Ολυμπιακοί Αγώνες

14:00   Ιαπωνία-Νότια Αφρική                             Ολυμπιακοί Αγώνες

14:00   Ονδούρα-Ρουμανία                                   Ολυμπιακοί Αγώνες

14:30   Βραζιλία-Γερμανία                                    Ολυμπιακοί Αγώνες

16:00   Αστάνα-Άρης                                            UEFA Europa Conference League

19:00   Μόλντε-Σερβέτ                                         UEFA Europa Conference League

20:00   Λάτσι-Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα               UEFA Europa Conference League

20:00   Απόλλων Λεμεσού-Ζίλινα                       UEFA Europa Conference League

20:00   ΑΕΛ Λεμεσού-Βλάζνια                           UEFA Europa Conference League

21:15   Βασιλεία-Παρτιζάνι Τιράνων                    UEFA Europa Conference League

21:30   Βέλεζ Μόσταρ-ΑΕΚ                                UEFA Europa Conference League

21:30   Γάνδη-Βαλερένγκα                                   UEFA Europa Conference League

21:45   Αμπερντίν-Χάκεν                                      UEFA Europa Conference League