Ριέκα-ΠΑΟΚ, όλα για την πρόκριση

Reading time6 λ

Το στοίχημα της πρόκρισης στους ομίλους του UEFA Europa Conference League κυνηγά ο ΠΑΟΚ στη Ριέκα.

Η τελευταία μεγάλη ημέρα του καλοκαιριού είναι αυτή για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα θα εκδοθούν τα εισιτήρια για τη φάση των ομίλων τόσο του UEFA Europa League όσο και του νεοσύστατου UEFA Europa Conference League. Το πιο μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ματς Ριέκα-ΠΑΟΚ, που ξεκινά στις 21:00 στην ομώνυμη κροατική πόλη.

Ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα, όταν και ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον θα ψάξει τη νίκη που θα του χαρίσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Βέβαια, η Ριέκα έχει κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της μέχρι τώρα στο κροατικό πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στην πίεση στον πρώτο αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Λίγο αργότερα, στις 21:45 αρχίζει και η ρεβάνς του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός, όπου μόνο με θαύμα θα βγει η πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League από το τσεπάκι των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος πριν επτά ημέρες στον Πειραιά, επιβλήθηκε με 3-0 και είναι ξεκάθαρο φαβορί για να προχωρήσει στη διοργάνωση. Πόσο μάλλον όταν η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι τη φετινή σεζόν.

Σε αρκετούς επαναληπτικούς των πλέι-οφ του UEFA Europa League υπάρχουν κάμποσα ανοιχτά μέτωπα. Στις 18:00 παίζουν Αλασκέρτ-Ρέιντζερς, με την πρωταθλήτρια Σκωτίας να έχει ταξιδέψει στην Αρμενία έχοντας μικρό προβάδισμα, έπειτα από τη νίκη με 1-0. Ακριβώς ίδιο αβαντάζ υπάρχει στο Ελσίνκι-Φενέρμπαχτσε για τους φιλοξενούμενους, που κέρδισαν με 1-0 την πρωταθλήτρια Φινλανδίας στην Κωνσταντινούπολη. Από το… μηδέν διεκδικείται η πρόκριση στο Γαλατάσαραϊ-Ράντερς, αφού οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία με 1-1 στη Δανία. Αντίθετα, ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο Ζόρια Λουχάνσκ-Ραπίντ Βιέννης, αφού η Ραπίντ Βιέννης είχε επιβληθεί με 3-0 των Ουκρανών επί αυστριακού εδάφους.

Από τις υπόλοιπες ρεβάνς του UEFA Europa Conference League, τα βλέμματα πηγαίνουν στο Ανόρθωση-Χαποέλ Μπεέρ Σεβά, που είναι προγραμματισμένο για τις 20:00. Η κυπελλούχος Κύπρου στάθηκε όρθια στο Ισραήλ, απέσπασε λευκή ισοπαλία και θέλει τώρα να προκριθεί σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια. Άλλωστε, η Χαποέλ Μπεέρ Σεβά δεν έχει καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη επίσκεψή της στη Μεγαλόνησο.

Φυσικά, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και το Τότεναμ-Πάσος Φερέιρα. Η Τότεναμ, που έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην αγγλική Premier League, καλείται να αποφύγει το κάζο και να ανατρέψει την ήττα της με 1-0 στην Πορτογαλία. Στην αναμέτρηση Ρόμα-Τραμπζονσπόρ, οι Ρωμαίοι έχουν σαφές πλεονέκτημα. Νίκησαν με 2-1 στην Τουρκία και θέλουν να κάνουν το «τρία στα τρία» με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο πάγκο, αφού ξεκίνησαν με το δεξί και στην ιταλική Serie A. Το πάνω χέρι έχει στο Κοπεγχάγη-Σίβασπορ η άκρως φορμαρισμένη ομάδα της δανέζικης πρωτεύουσας, αφού είχε επιβληθεί με 2-1 στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

Οι γηπεδούχοι ψάχνουν μια μεγάλη ανατροπή στα Ρόζενμποργκ-Ρεν και Χάμαρμπι-Βασιλεία. Η Ρόζενμποργκ είχε ηττηθεί με 2-0 στη Γαλλία, αλλά ποντάρει στην εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει στην έδρα της εδώ και σημαντικό διάστημα. Η Χάμπαρμπι, με τη σειρά της, είχε χάσει με 3-1 στην Ελβετία, ενώ δε βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, σε αντίθεση με την πιο έμπειρη Βασιλεία, που παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Γάνδη-Ρακόβ Τσεστόχοβα, οι Βέλγοι θα προσπαθήσουν να τουμπάρουν την ήττα τους με 1-0 στην έδρα της κυπελλούχου Πολωνίας.

Από μηδενική βάση ξεκινά η ρεβάνς στο Μπόντο Γκλιμτ-Ζαλγκίρις Βίλνιους, έπειτα από το ισόπαλο 2-2 στη Λιθουανία. Κάτι ανάλογο έχουμε στο Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Ρίγα, αφού η πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ έφυγε με ισοπαλία 1-1 από τη Λετονία. Ισορροπία υπάρχει και στο Μακάμπι Χάιφα-Νέφτσι Μπακού, με τους πρωταθλητές Ισραήλ να έχουν αποσπάσει ισοπαλία 3-3 στο Αζερμπαϊτζάν. Ίδια κατάσταση και στο Σεντ Τζόνστον-ΛΑΣΚ Λιντς, αφού πρώτος αγώνας στην Αυστρία ολοκληρώθηκε με 1-1.

18:00   Αλασκέρτ-Ρέιντζερς                                      UEFA Europa League

19:00   Ελσίνκι-Φενέρμπαχτσε                                  UEFA Europa League

19:00   Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Ρίγα                                 UEFA Europa Conference League

19:00   Μπόντο Γκλιμτ-Ζαλγκίρις Βίλνιους              UEFA Europa Conference League

19:30   Ζόρια Λουχάνσκ-Ραπίντ Βιέννης                   UEFA Europa League

20:00   Ανόρθωση-Χαποέλ Μπεέρ Σεβά                  UEFA Europa Conference League

20:00   Κοπεγχάγη-Σίβασπορ                                    UEFA Europa Conference League

20:00   Μακάμπι Χάιφα-Νέφτσι Μπακού                  UEFA Europa Conference League

20:00   Ρόζενμποργκ-Ρεν                                           UEFA Europa Conference League

20:00   Ρόμα-Τραμπζονσπόρ                                     UEFA Europa Conference League

20:00   Χάμαρμπι-Βασιλεία                                       UEFA Europa Conference League

21:00   Γαλατάσαραϊ-Ράντερς                                    UEFA Europa League

21:00   Γάνδη-Ρακόβ Τσεστόχοβα                             UEFA Europa Conference League

21:00   Ριέκα-ΠΑΟΚ                                                 UEFA Europa Conference League

21:00   Σεντ Τζόνστον-ΛΑΣΚ Λιντς                         UEFA Europa Conference League

21:45   Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός             UEFA Europa League

21:45   Τότεναμ-Πάσος Φερέιρα                               UEFA Europa Conference League