Ρόμα-Φέγενορντ, για τη δόξα

Reading time4 λ

Στο μεγάλο ραντεβού της Ρόμα με τη Φέγενορντ συναντάμε πλούσιες προσφορές για live στοίχημα.

Ακόμα μια ημέρα απονομής τροπαίων έχουμε μπροστά μας και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα. Όπως είναι λογικό, τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στο UEFA Europa Conference League και τον τελικό Ρόμα-Φέγενορντ, που διεξάγεται στις 22:00 στα Τίρανα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν μετά από χρόνια την ευρωπαϊκή δόξα.

Μετά από 31 ολόκληρα χρόνια, η Ρόμα δίνει το «παρών» σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Θα προσπαθήσει να φτάσει στον δεύτερο διεθνή τίτλο, έπειτα από το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων το 1961. Όπλο της η παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει 100% επιτυχία στους τέσσερις προηγούμενους τελικούς που συμμετείχε. Η Φέγενορντ, με τη σειρά της, επιστρέφει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού μετά από 20 χρόνια. Το 2002 είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA και τώρα θα επιδιώξει να κατακτήσει την τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα της. Το παρελθόν, πάντως, δεν την ευνοεί, αφού τη σεζόν 2014-15 συναντήθηκαν στους «32» του UEFA Europa League, η Ρόμα απέκλεισε τη Φέγενορντ, αφού μετά από ισοπαλία 1-1 στη Ρώμη, κέρδισε με 2-1 στο Ρότερνταμ.

Νωρίτερα, υπάρχει η μονομαχία Ομόνοια-Εθνικός Άχνας για τον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου, που λαμβάνει χώρα στη Λευκωσία και μοιάζει να έχει ξεκάθαρο φαβορί. Σε μια σεζόν που έφερε αποτυχία και συμμετοχή στα πλέι-άουτ, μπορεί να υπάρχει ένα «γλυκό» φινάλε για την Ομόνοια, που βρίσκεται για 22η φορά στον τελικό, αναζητώντας το 15ο τρόπαιο στον θεσμό. Ανάλογο, φυσικά, είναι και το κίνητρο για τον Εθνικό Άχνας, που μετά από 20 ολόκληρα χρόνια παίζει τον δεύτερο τελικό της ιστορίας του. Η προσφυγική ομάδα κυνηγά τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας της, σε μια χρονιά που γνώρισε την πίκρα του υποβιβασμού, αφού τερμάτισε στην προτελευταία θέση της Α’ Κατηγορίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Πλούσια δράση έχουμε σήμερα και στη νορβηγική Eliteserien, όπου υπάρχει το κυρίως πιάτο της όγδοης αγωνιστικής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η αναμέτρηση Λίλεστρομ-Βαλερένγκα. Η αήττητη και πρωτοπόρος πλέον Λίλεστρομ, θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική της εκκίνηση, ενώ η Βαλερένγκα προσδοκά την επιστροφή της στις επιτυχίες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το Βίκινγκ-Χαμ Καμ. Υποχώρησε από το… ρετιρέ η Βίκινγκ λόγω της ισοπαλίας με την Τρόμσο, αλλά εξακολουθεί να είναι «άτρωτη» και τώρα υποδέχεται την… εξπέρ των ισοπαλιών, Χαμ Καμ, που μετρά τέσσερις σερί «μοιρασιές».

Σημαντική και η μάχη Μπόντο Γκλιμτ-Στρόμσγκοντσετ. Η πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ θα επιχειρήσει να συνεχίσει την αγωνιστική της «ανάταση» για να πλησιάσει την κορυφή, όμως η Στρόμσγκοντσετ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Για τα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα αναμετρώνται Οντ-Σάντεφιορντ, ιδιαίτερο είναι το Κρίστιανσουντ-Τρόμσο, αφού η οικοδέσποινα ψάχνει την πρώτη της νίκη και η Τρόμσο την παρθενική εκτός έδρας επιτυχία της, ενώ το μενού συμπληρώνει το παιχνίδι Αάλεσουντ-Γερβ.

19:00   Ομόνοια-Εθνικός Άχνας                         Κύπελλο Κύπρου

19:00   Αάλεσουντ-Γερβ                                    Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Βίκινγκ-Χαμ Καμ                                   Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Κρίστιανσουντ-Τρόμσο                          Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Μπόντο Γκλιμτ-Στρόμσγκοντσετ           Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Οντ-Σάντεφιορντ                                     Eliteserien Νορβηγίας

21:00   Λίλεστρομ-Βαλερένγκα                         Eliteserien Νορβηγίας

22:00   Ρόμα-Φέγενορντ                                     UEFA Europa Conference League