Άιντραχτ-Ολυμπιακός, βήμα κορυφής

Reading time5 λ

Το στοίχημα της πρωτιάς του ομίλου θέλει να κερδίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Έπειτα από δύο ορεκτικά, την Τρίτη και την Τετάρτη, το κυρίως πιάτο της τρίτης αγωνιστικής του UEFA Europa League προσφέρεται σήμερα. Υπάρχει πληθώρα σπουδαίων ματς, όπως τα Λάτσιο-Μαρσέιγ και Μπέτις-Λεβερκούζεν στις 19:45 και το Σπάρτα Πράγας-Λυών στις 22:00 και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Φυσικά, τα βλέμματα στρέφονται και στη σπουδαία μάχη Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ολυμπιακός, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22:00 και θα κρίνει πολλά στην προσπάθεια για την κατάληψη της κορυφής του τέταρτου ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα ως τώρα, αφού έχουν πανηγυρίσει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Εντός έδρας με την Αντβέρπ (2-1) και εκτός με τη Φενέρμπαχτσε (3-0). Αν καταφέρουν να περάσουν αλώβητοι από το κέντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας, τότε θα έχουν κάνει τεράστιο βήμα για την πρωτιά. Βέβαια, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει μεγαλύτερη σταθερότητα στο UEFA Europa League απ’ ότι στην Bundesliga, μετρώντας τέσσερις βαθμούς έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Φενέρμπαχτσε (1-1) και το διπλό επί της Αντβέρπ (1-0). Στο άλλο ματς του τέταρτου γκρουπ παίζουν Φενέρμπαχτσε-Αντβέρπ στις 19:45. Η νικήτρια θα πάρει αβαντάζ για την τρίτη θέση που οδηγεί στο UEFA Europa Conference League, ενώ θα διατηρήσει ελπίδες για τη δυάδα και την πρόκριση στον επόμενη γύρο της διοργάνωσης.

Στον δεύτερο όμιλο, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο η κόντρα των ισόβαθμων Αϊντχόφεν-Μονακό. Η Αϊντχόφεν με τέσσερις βαθμούς στο σακούλι της, έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σοσιεδάδ (2-2) και την επικράτηση επί της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία (4-1), θέλει να παραμένει στην κορυφή. Εκεί που έχει συγκάτοικο τη Μονακό, η οποία κέρδισε στο Πριγκιπάτο τη Στουρμ Γκρατς (1-0) κι απέσπασε βαθμό από τη Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν (1-1). Καθοριστικό, βέβαια και το παιχνίδι Στουρμ Γκρατς-Σοσιεδάδ. Οι γηπεδούχοι αναζητούν τον πρώτο τους πόντο, ενώ οι Βάσκοι κυνηγούν το παρθενικό τους τρίποντο, το οποίο θα τους βάλει στο κόλπο της πρόκρισης.

Η συνάντηση Μίντιλαντ-Ερυθρός Αστέρας κεντρίζει το ενδιαφέρον στο έκτο γκρουπ. Μόλις έναν βαθμό έχει η Μίντιλαντ, αυτόν στην πρεμιέρα με τη Λουντογκόρετς (1-1), αφού έχασε στην Μπράγκα την προηγούμενη αγωνιστική (1-3). Αντίθετα, ο Ερυθρός Αστέρας είναι πρώτος με το απόλυτο, κερδίζοντας την Μπράγκα εντός (2-1) και τη Λουντογκόρετς εκτός (1-0). Εξίσου σημαντικό και το Λουντογκόρετς-Μπράγκα. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, με μόλις έναν βαθμό συγκομιδή, παίζει τα… ρέστα της για την πρόκριση, τη στιγμή που η Μπράγκα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της και να μείνει σε τροχιά επόμενου γύρου.

Στο παιχνίδι Γουέστ Χαμ-Γκενκ στρέφονται τα φώτα στον όγδοο όμιλο. Έπειτα από τις δύο νίκες, στην Κροατία επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-0) και στο Λονδίνο επί της Ραπίντ Βιέννης (2-0), η Γουέστ Χαμ έχει την ευκαιρία να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης. Την ίδια στιγμή, η Γκενκ θα προσπαθήσει να πατήσει κι αυτή στην κορυφή, έχοντας ήδη μια εκτός έδρας επιτυχία στις αποσκευές της, αυτή επί της Ραπίντ Βιέννης (1-0). Βέβαια, πριν από δυο εβδομάδες, γνώρισε βαριά ήττα στο σπίτι της από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-3). Όσο για τον αγώνα Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Αυστριακοί θέλουν να διακόψουν το μαύρο σερί των δύο ηττών, αλλά υποδέχονται την πρωταθλήτρια Κροατίας, που «διέγραψε» το λάθος της πρεμιέρας με τη Γουέστ Χαμ, χάρη στο θρίαμβό της επί της Γκενκ στο Βέλγιο.

19:45   Λάτσιο-Μαρσέιγ                                       UEFA Europa League

19:45   Λουντογκόρετς-Μπράγκα                         UEFA Europa League

19:45   Μίντιλαντ-Ερυθρός Αστέρας                    UEFA Europa League

19:45   Μπέτις-Λεβερκούζεν                                UEFA Europa League

19:45   Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Ζάγκρεμπ          UEFA Europa League

19:45   Φενέρμπαχτσε-Αντβέρπ                           UEFA Europa League

22:00   Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ολυμπιακός      UEFA Europa League

22:00   Αϊντχόφεν-Μονακό                                   UEFA Europa League

22:00   Γουέστ Χαμ-Γκενκ                                   UEFA Europa League

22:00   Λοκομοτίβ Μόσχας-Γαλατάσαραϊ            UEFA Europa League

22:00   Νάπολι-Λέγκια Βαρσοβίας                       UEFA Europa League

22:00   Ρέιντζερς-Μπρόντμπι                                UEFA Europa League

22:00   Σπάρτα Πράγας-Λυών                               UEFA Europa League

22:00   Στουρμ Γκρατς-Σοσιεδάδ                          UEFA Europa League