Ραπίντ Βιέννης-Ανόρθωση, οδηγός το παρελθόν

Reading time4 λ

Το πρώτο βήμα για να κερδίσει το στοίχημα της πρόκρισης ψάχνει η Ανόρθωση κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης.

Ημέρα ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι η σημερινή, με το κυρίως πιάτο των πρώτων αγώνων της τρίτης προκριματικής φάσης του UEFA Europa League να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ραπίντ Βιέννης-Ανόρθωση που αρχίζει στις 21:00. Η κυπελλούχος Κύπρου Ανόρθωση φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμα του καλοκαιριού του 2008, όταν είχε αποκλείσει την αυστριακή ομάδα στο πλαίσιο του UEFA Champions League. Άλλωστε, η Ραπίντ Βιέννης αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την ήττα της από τη Σπάρτα Πράγας, ενώ και στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει άσχημα.

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 19:00 παίζουν Ομόνοια-Φλόρα Ταλλίν. Η πρωταθλήτρια Κύπρου μπορεί να μην τα κατάφερε στο UEFA Champions League, αφού έχασε δύο φορές από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά τώρα είναι στο χέρι της να πάρει προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Εσθονών, οι οποίοι υποβιβάστηκαν στο UEFA Europa League, αφού τέθηκαν νοκ-άουτ από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Πολλά βλέμματα θα συγκεντρωθούν στο Γιάμπλονετς-Σέλτικ, που ξεκινά στις 21:00. Ειδικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι Σκωτσέζοι αναζητούν ακόμα την πρώτη τους νίκη επί των ημερών του Άγγελου Ποστέκογλου. Σημαντικό και το Γαλατάσαραϊ-Σεντ Τζόνστον, αφού αναμένεται αντίδραση της ενισχυμένης Γαλατάσαραϊ μετά από τον εύκολο αποκλεισμό της από την Αϊντχοφεν στο UEFA Champions League.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 17:00 με το ματς Καϊράτ Αλμάτι-Αλασκέρτ, με τις πρωταθλήτριες του Καζακστάν και της Αρμενίας να διεκδικούν την υπέρβαση. Στο Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι φιλοξενούμενοι Σλοβάκοι καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, ενώ στο Μούρα-Ζαλγκίρις Βίλνιους, οι Σλοβένοι και οι Λιθουανοί μοιάζουν να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες.

Άκρως ενδιαφέρονται παιχνίδια υπάρχουν και στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League. Στις 20:00 βρίσκουμε το ΑΕΛ Λεμεσού-Καραμπάγκ. Στην κυπριακή ομάδα, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Βλάζνια, υπάρχει πίστη για ένα αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης κόντρα στους έμπειρους Αζέρους. Σπουδαία μονομαχία αναμένεται στο Σότσι-Παρτιζάν, που είναι προγραμματισμένο για τις 19:00, με τους φιλόδοξους οικοδεσπότες Ρώσους να θέλουν να πάρουν προβάδισμα απέναντι στους Σέρβους, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν.

Από τα πιο ηχηρά ζευγάρια αυτής της φάσης είναι το Τραμπζονσπόρ-Μόλντε. Η ποιοτικότατη τουρκική ομάδα θα θελήσει να πάρει πλεονέκτημα πρόκρισης κόντρα στην πρωτοπόρο του νορβηγικού πρωταθλήματος. Ζωηρό είναι το ματς Λουκέρνη-Φέγενορντ. Η κυπελλούχος Ελβετίας μπορεί να προβληματίζει στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και η Φέγενορντ… έφτυσε αίμα για να αποκλείσει την Ντρίτα στον προηγούμενο γύρο. Ισορροπημένο μοιάζει το Σπάρτακ Τρνάβα-Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Σλοβάκους να είναι ικανοί να δυσκολέψουν την κυπελλούχο Ισραήλ, ενώ λεπτές είναι οι ισορροπίες ανάμεσα σε Σκωτσέζους και Κροάτες στο Χιμπέρνιαν-Ριέκα.

17:00   Καϊράτ Αλμάτι-Αλασκέρτ                             UEFA Europa League

18:45   Γιάμπλονετς-Σέλτικ                                       UEFA Europa League

19:00   Ομόνοια-Φλόρα Ταλλίν                                 UEFA Europa League

19:00   Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Σλόβαν Μπρατισλάβας   UEFA Europa League

19:00   Σότσι-Παρτιζάν                                              UEFA Europa Conference League

20:00   ΑΕΛ Λεμεσού-Καραμπάγκ                          UEFA Europa Conference League

20:30   Τραμπζονσπόρ-Μόλντε                                 UEFA Europa Conference League

21:00   Γαλατάσαραϊ-Σεντ Τζόνστον                         UEFA Europa League

21:00   Μούρα-Ζαλγκίρις Βίλνιους                            UEFA Europa League

21:00   Ραπίντ Βιέννης-Ανόρθωση                            UEFA Europa League

21:15   Σπάρτακ Τρνάβα-Μακάμπι Τελ Αβίβ            UEFA Europa Conference League

21:30   Λουκέρνη-Φέγενορντ                                    UEFA Europa Conference League

21:45   Χιμπέρνιαν-Ριέκα                                          UEFA Europa Conference League