Game Time: Σλόβαν-Ολυμπιακός, τρίτη πρόκριση

Reading time3 λ

Η μάχη πρόκρισης της Σλόβαν Μπρατισλάβας με τον Ολυμπιακό κλέβει την παράσταση στο κουπόνι.

19:00   Ελσίνκι-Μάριμπορ                                      UEFA Europa League

Η Ελσίνκι ισοφαρίστηκε στο φινάλε από την Ούλου (1-1) και παραμένει δεύτερη στη φινλανδική Veikkausliga. Έχει σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης μετά τη νίκη με 2-0 την περασμένη εβδομάδα στη Σλοβενία, μοιάζει ανεβασμένη αγωνιστικά, όντας αήττητη στα 3 τελευταία παιχνίδια.

Η Μάριμπορ υπέστη οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα (0-2) και είναι ουραγός στη σλοβενική Parva Liga. Πλέον οι μέρες του Ράντοβαν Καράνοβιτς στον πάγκο της μοιάζουν μετρημένες, αφού μετρά 4 διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

20:00   ΖυρίχηΛίνφιλντ                                           UEFA Europa League

Η Ζυρίχη υπέστη ταπεινωτική εντός έδρας ήττα από τη Σιόν (0-3) και βρίσκεται στην τελευταία θέση της ελβετικής Super League. Υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τον Φράνκο Φόντα, αλλά η νίκη με 2-0 στο Μπέλφαστ, που είναι και η μοναδική του σε 7 επίσημα ματς, δίνει ισχυρό πλεονέκτημα πρόκρισης.

Η Λίνφιλντ ηττήθηκε από τη Κρουσέιντερς (0-2) στο Charity Sheild της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα επιχειρήσει μια τεράστια υπέρβαση, ωστόσο δεν είναι και στα καλύτερά της, αφού μετρά 3 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, δεχόμενη 12 τέρματα.

20:00   Σλοβάτσκο-Φενέρμπαχτσε                          UEFA Europa League

Η Σλοβάτσκο επιβλήθηκε της Χράντετς Κράλοβε (1-0) και βρίσκεται στο πέμπτο σκαλοπάτι της τσεχικής Fortuna Liga. Το έργο της, βέβαια, είναι… βουνό, αφού είχε ηττηθεί με 3-0 στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο παραμένει πανίσχυρη στην έδρα της, όπου διατηρεί ένα σερί 7 νικών, συμπεριλαμβανομένης της περασμένης σεζόν.

Η Φενέρμπαχτσε «έσωσε» στο φινάλε τον βαθμό κόντρα στη νεοφώτιστη Ουμρανίγεσπορ (3-3) στην πρεμιέρα της τουρκικής Super Lig. Δεν εμφανίζει σταθερότητα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά έχει σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης, ενώ δεν έχει ηττηθεί σε 90λεπτο στις 4 μέχρι τώρα υποχρεώσεις της.

21:00   ΝτουντελάνζΜάλμε                                    UEFA Europa League

Η Ντουντελάνζ συνέτριψε τη Ζενές Ες (5-0) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του Λουξεμβούργου. Αναζητεί ένα… θαύμα έπειτα από την ήττα με 3-0 στη Σουηδία, ειδικά από τη στιγμή που έχει εμφανίσει σημαντικές μεταπτώσεις ως τώρα, ακόμα και στην έδρα της.

Η Μάλμε έχασε από τη Σίριους (1-2) και υποχώρησε στην έκτη θέση της σουηδικής Allsvenskan. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι για την πρόκριση. Έστω κι αν δεν έχει νικήσει στις 2 φετινές ευρωπαϊκές εξόδους της.

21:30   Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός         UEFA Europa League

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας επικράτησε εύκολα της Σκάλιτσα (3-0) και βρίσκεται στην κορυφή της σλοβάκικης Super Liga. Η ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο ματς της δίνει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης, είναι αήττητη στα 3 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, αλλά δεν κέρδισε στα 2 εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια φέτος.

Ο Ολυμπιακός «διέσωσε» στο τέλος την ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι και παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Βέβαια, δεν έχει κερδίσει στα 3 ευρωπαϊκά παιχνίδια του, ωστόσο έχει αποκλείσει 2 φορές τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με την οποία παραμένει αήττητος με απολογισμό 3 νικών σε 5 ματς, ανεξαρτήτως έδρας.