Game Time: Σε αντίθετη τροχιά Ουαλία-Ελβετία

Reading time4 λ

Σε διαφορετική αγωνιστική τροχιά βρίσκονται Ουαλία και Ελβετία δημιουργώντας ευκαιρίες για ποντάρισμα.

16:00   Ουαλία-Ελβετία        Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Η Ουαλία δίνει το παρών σε δεύτερη σερί τελική φάση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, με το βλέμμα στην εντυπωσιακή πορεία του 2016, όταν έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση, χάνοντας από την Πορτογαλία. Οι  Δράκοι, όμως, καλούνται να διαχειριστούν πολλά ζητήματα. Ο Ράιαν Γκιγκς δε θα βρίσκεται στον πάγκο, εξαιτίας των δικαστικών περιπετειών του και ο βοηθός του Ρομπ Πέιτζ, που τον αντικαθιστά, δεν έχει τις ίδιες μεγάλες παραστάσεις. Επίσης, τα βαριά χαρτιά των Ουαλών, οι Γκάρεθ Μπέιλ, Άαρον Ράμσεϊ και Τζον Άλεν προέρχονται από προβληματικές σεζόν (οι δύο τελευταίοι λόγω τραυματισμών). Χώρια ότι στα φιλικά όχι μόνο δεν έπεισαν, αλλά δεν κατάφεραν καν να σκοράρουν. Ωστόσο, η Ουαλία έχει επιδείξει σε κρίσιμα ματς συνέπεια στα μετόπισθεν και σε αυτό το χαρακτηριστικό θα ποντάρει και σε αυτό το τουρνουά.

Η Ελβετία μετέχει για πέμπτη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και προσδοκά να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σύγκριση με το 2016, όταν έφτασε στη δεύτερη φάση. Μπορεί μετά την πανδημία να εμφάνισε αρρυθμίες και να απώλεσε την ανθεκτική αμυντική λειτουργία της, αποτυγχάνοντας να κερδίσει έστω ένα ματς στο Nations League (το τρίποντο επί της Ουκρανίας ήρθε στα χαρτιά). Ωστόσο, το καλό ξεκίνημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η άκρως ικανοποιητική παρουσία στην προετοιμασία, γεμίζει με αυτοπεποίθηση, ενώ στα χρόνια του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έχει διακρίσεις (προκρίσεις στους 16 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2016 και το Μουντιάλ του 2018, αλλά στην τετράδα του Nations League το 2019). Μάλιστα, ο Βόσνιος τεχνικός έχει καταφέρει να βγάλει λαγούς από το καπέλο του, από τη στιγμή που τα αστέρια της, Γκρανίτ Τζάκα και Τσερντάν Σακίρι δεν προέρχονται από καλή χρονιά στους συλλόγους τους.

19:00   Δανία-Φινλανδία       Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Σε ένα από τα αουτσάιντερ του φετινού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μπορεί να εξελιχθεί η Δανία. Έστω κι αν δεν έλαμψε στην προκριματική φάση και το Nations League, το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ έχει πάρει φόρα και μέσα στο 2021 δείχνει έτοιμο να προχωρήσει μακριά στο τουρνουά. Οι τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (με Ισραήλ, Μολδαβία, Αυστρία), στις οποίες σκόραρε κατά ριπάς και ήταν ατσάλινη αμυντικά, οι εξίσου ενθαρρυντικές εμφανίσεις στα φιλικά με Γερμανία (1-1), Βοσνία (2-0). Έχει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση τους αστέρες της, όπως ο Κρίστιαν Έρικσεν της Ίντερ, ο Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ της Τότεναμ και ο Μάρτιν Μπρέιδγουεϊτ της Μπαρτσελόνα που ίσως αποδειχθούν ικανοί να την οδηγήσουν ακόμα πιο μακριά από την πορεία στο Μουντιάλ του 2018, όπου σταμάτησε στους 16.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Φινλανδία κατάφερε να βρεθεί στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης. Αυτή η πρόκριση ήταν η επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας της στα χρόνια του Μάρκου Κάνερβα, με τον οποίο κατάφερε –αρχικά- να προβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία του Nations League και μετά να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Οι Φινλανδοί, βέβαια, αποτελούν τον αδύναμο κρίκο του δευτέρου ομίλου, αφού τους λείπουν η εμπειρία, οι λαμπεροί παίκτες και η ποιότητα. Ωστόσο, ποντάρουν πολλά στο ομαδικό πνεύμα και το τσαγανό που τους έχει εμφυσήσει ο Κάνερβα, αλλά και στο φονικό ένστικτο του φορ Τεέμου Πούκι, που αποτέλεσε το κλειδί της Νόριτς για την επάνοδο στην Premier League. Σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου που έχουν παραδοσιακά οι πρωτάρες, η Φινλανδία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για όποιον την υποτιμήσει.

16:00   Σάντεφιορντ-Μόλντε            Eliteserien Νορβηγίας

Η Σάντεφιορντ έχασε από τη Βαλερένγκα (1-2), παραμένει χαμηλά βαθμολογικά, μετρώντας μόνο ήττες στα 2 εντός έδρας ματς.

Η Μόλντε έμεινε ισόπαλη με τη Μιοντάλεν (0-0), δεν κέρδισε στα 2 τελευταία ματς, αλλά είναι αήττητη στις 3 εξόδους της.

22:00   Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Όστιν        MLS

Η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι κέρδισε τη Χιούστον Ντινάμο (3-2), πλησιάζει την κορυφή της Δύσης, μετρώντας 3 σερί νίκες, ενώ είναι αήττητη εντός.

Η Όστιν απέσπασε ισοπαλία από τους Σιάτλ Σάουντερς (0-0). Όμως, παραμένει δίχως νίκη εδώ και 4 ματς, όλα εκτός έδρας, ενώ δε σκόραρε καν στα 3 τελευταία.

01:00   Παλμέιρας-Κορίνθιανς         Serie A Βραζιλίας

Η Παλμέιρας υπέστη αποκλεισμό σοκ από την Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας στο Copa do Brasil, χάνοντας στα πέναλτι (0-1 η κανονική διάρκεια) και ψάχνεται.

Η Κορίνθιανς αποκλείστηκε από το Κύπελλο μετά την ισοπαλία με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε (0-0). Είναι αήττητη στις 2 τελευταίες εξόδους της, αλλά δεν έχει νίκη στα 6 τελευταία ματς με την Παλμέιρας.