Γιατί θα βγει πρώτος σκόρερ στο Euro 2024 ο Κόντι Γκάκπο;

Reading time3 λ

Ο Κόντι Γκάκπο πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ολλανδία και διεκδικεί το βραβείο του πρώτου σκόρερ με εντυπωσιακές αποδόσεις.

Ο Κόντι Γκάκπο είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους για να πάρει το Χρυσό Παπούτσι, που αναγνωρίζει τον κορυφαίο σκόρερ, στο Euro 2024. Ο επιθετικός της Ολλανδίας για ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά με τους «οράνιε» εντυπωσιάζει καθώς έχει βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για live στοίχημα στο ποδόσφαιρο σε αμέτρητες αγορές με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Ο Κόντι Γκάκπο έχει ήδη πετύχει τρία γκολ και ηγείται της κούρσας, μαζί με τον Τζαμάλ Μουσιάλα της Γερμανίας, για το ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ στο Euro 2024. Συγκεκριμένα, ο Κόντι Γκάκπο προσφέρεται στο 5,00**. Στο 6,50** βρίσκουμε τον Μουσιάλα και τον Χάρι Κέιν (Αγγλία), ενώ πιο πίσω βρίσκονται οι Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία) με 11,00** και Κάι Χάβερτς (Γερμανία) με 12,00**.

ΚΟΝΤΙ ΓΚΑΚΠΟ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΓΚΟΛ

Ο Κόντι Γκάκπο είναι γνωστός για τα γκολ του με την φανέλα της Ολλανδίας σε μεγάλα τουρνουά. Αν κι έπαιξε με τους «οράνιε» στο Euro 2020 κι ενώ ήταν πολύτιμος για λογαριασμό της PSV Αϊντχόφεν στην Eredivisie, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό στο Μουντιάλ 2022. Εκεί σκόραρε και στα τρία ματς στον όμιλο της Ολλανδία με Σενεγάλη, Ισημερινό και Κατάρ. Οι εμφανίσεις του τότε  ώθησαν την Λίβερπουλ να τον αποκτήσει για 42 εκατομμύρια ευρώ με την πιθανότητα το ποσό αυτό να αυξηθεί ως τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 25χρονος Ολλανδός επιθετικός πήγε στο Euro 2024 έπειτα από μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα φορώντας την φανέλα της Λίβερπουλ, αν και οι αριθμοί του ήταν αρκετά καλοί καθώς πέτυχε 16 γκολ σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να βρει τη θέση που του ταιριάζει καλύτερα, παίζοντας πότε ως αριστερός εξτρέμ, άλλοτε ως σέντερ φορ κι ενίοτε ως δεύτερος επιθετικός.

Όταν φορά τα πορτοκαλί της Ολλανδίας, όμως, είναι σα να φορά την στολή του και μεταμορφώνεται σε σούπερ ήρωα. Στα γήπεδα της Γερμανίας βρήκε δίχτυα κόντρα στην Πολωνία κι απέναντι στην Αυστρία, ενώ άνοιξε το δρόμο της νίκης επί της Ρουμανίας με 3-0 για τη φάση των «16». Η ικανότητά του να παίζει πολλές θέσεις και να κινείται σε πολλούς χώρους αποτελεί ένα από τα κλειδιά της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν. Τα γκολ του έχουν έρθει με διαφορετικούς τρόπους, γεγονός που τον κάνουν απρόβλεπτο για τις αντίπαλες άμυνες.

Στο Euro 2024 οι αποδόσεις είναι άκρως ελκυστικές και το στοίχημα για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και διασκεδαστικά. Ο Κόντι Γκάκπο στο Μουντιάλ 2022 σταμάτησε στα τρία τέρματα όταν οι άμυνες άρχισαν να προσαρμόζονται πάνω του. Τώρα, όμως, θέλει να δείξει πως έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο.

ΚΟΝΤΙ ΓΚΑΚΠΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κόντι Γκάκπο έχει εντυπωσιακά στατιστικά με την Εθνική Ολλανδίας. Σε 28 συμμετοχές με το εθνόσημο μετράει 12 τέρματα. Το γεγονός πως το 50% αυτών των γκολ τα έχει σημειώσει σε Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό, αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν ξεχωριστό παίκτη. Στην πλούσια ιστορία των «οράνιε», από τους παίκτες που έχουν βάλει τουλάχιστον επτά γκολ, μονάχα ο τεράστιος Τζόνι Ρεπ έβαλε περισσότερα σε μεγάλα τουρνουά (οκτώ γκολ σε σύνολο 12 τερμάτων).

Και μπήκε και στην ίδια κουβέντα μ’ έναν άλλον θρύλο του ολλανδικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον Μάρκο φαν Μπάστεν. Κόντρα στη Ρουμανία δείχνοντας το ρεπερτόριό του με γκολ και ασίστ έγινε ο νεαρότερος Ολλανδός που το κάνει αυτό σε νοκ άουτ ματς αφότου το έκανε ο φαν Μπάστεν στον τελικό του Euro 1988, όπου η Ολλανδία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αν μη τι άλλο, στην Ολλανδία το βλέπουν ως οιωνό επιτυχίας στα γήπεδα της Γερμανίας.

Με τον φαν Μπάστεν μοιράζεται άλλο ένα ρεκόρ. Έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία της Ολλανδίας  που σκοράρει τουλάχιστον τρία γκολ σ’ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πέραν του φαν Μπάστεν και του Γκάκπο ποιοι είναι οι άλλοι; Ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ, ο Ντένις Μπέργκαμπ, ο Πάτρικ Κλάιφερτ – όλοι τους σπουδαίοι επιθετικοί – κι ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ