Γιατί θα βγει πρώτος σκόρερ στο Euro 2024 ο Ντάνι Όλμο;

Reading time4 λ

Ο Ντάνι Όλμο αναδεικνύεται στον πιο αξιόπιστο γκολτζή της Ισπανίας στο Ευρωπαϊκο και μπορεί να πάρει το Χρυσό Παπούτσι με εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα.

Ο Ντάνι Όλμο εξελίσσεται σε λίρα εκατό για την Ισπανία στο Euro 2024. Εκμεταλλευόμενος τους χώρους που δημιουργούν οι συμπαίκτες του, ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά και μετράει ήδη τρία γκολ. Πλέον, είναι από τους βασικούς υποψήφιους για το Χρυσό Παπούτσι της διοργάνωσης. Στην πλατφόρμα της Betsson, ποδόσφαιρο και στοίχημα συνδυάζονται τέλεια και προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές σε αμέτρητες αγορές με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Ο Ντάνι Όλμο, λοιπόν, βρήκε δίχτυα τρεις φορές για λογαριασμό της Ισπανίας και καθώς θα παίξει και στον τελικό, έχει καλές πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Euro 2024. Άλλωστε, η   «Λα Ρόχα» έχει την καλύτερη επίθεση με 13 τέρματα και πλούσιο ταλέντο στη γραμμή κρούσης. Χαρακτηριστικά, ο Ντάνι Όλμο βρίσκεται στο 3,50**, λίγο πιο πίσω από τον Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία) που δίνεται στο 3,25**, ενώ στο 9,00** συναντάμε τον Χάρι Κέιν (Αγγλία) και στο 13,00** τον Τζουντ Μπέλιγχαμ (Αγγλία).

ΝΤΑΝΙ ΟΛΜΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ

Η σχέση του Ντάνι Όλμο με τα γκολ στο Euro 2024 άρχισε από τη φάση των «16». Άνοιξε λογαριασμό σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα της Ισπανίας στο 4-1 κόντρα στη Γεωργία. Μπήκε ως αναπληρωματικός σ’ εκείνο το ματς. Έπειτα, στην προημιτελική φάση κλήθηκε να πάρει τη θέση του τραυματία Πέδρι μόλις στο 8′ και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ κόντρα στη Γερμανία, ενώ έδωσε και την ασίστ καθώς η ομάδα του επικράτησε με 2-1 στην παράταση. Στα ημιτελικά, ήταν το πρώτο του ματς ως βασικός και δεν υστέρησε. Σκόραρε το καθοριστικό δεύτερο γκολ της «Λα Ρόχα» στο 2-1 επί της Γαλλίας που την έστειλε στον τελικό.

Με τρία γκολ και δύο ασίστ είναι πλέον ο πρωτοπόρος στον πίνακα των σκόρερ – ο Κόντι Γκάκπο έχει τρία τέρματα και μια ασίστ. Οι άλλοι που έβαλαν τρία γκολ στο Ευρωπαϊκό είναι ο Ζορζ Μικαουτάτζε (Γεωργία), ο Τζαμάλ Μουσιάλα (Γερμανία) και ο Ιβάν Σράντς (Σλοβακία). Κανείς από αυτούς δεν συνεχίζει στο τουρνουά.

Με το γκολ απέναντι στη Γαλλία, έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος παίκτης της Ισπανίας που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα νοκ άουτ ματς ενός μεγάλου τουρνουά. Ο προπονητής Λουίς δε λα Φουέντε στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Μπορεί να έχασε τον Πέδρι, αλλά στο ρόστερ, με εξαίρεση το αριστερό άκρο της άμυνας, δεν υπάρχει άλλη θέση όπου ο αναπληρωματικός να είναι ισάξιος του βασικού.

Στο Euro 2024 οι αποδόσεις συναρπάζουν καθώς το στοίχημα στο τουρνουά φτάνει στην κορύφωσή του με τον τελικό της 14ης Ιουλίου στον ορίζοντα όπου η Ισπανία θα επιδιώξει να σηκώσει το τρόπαιο ξανά μετά από 12 χρόνια και ο Ντάνι Όλμο θέλει να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

ΝΤΑΝΙ ΟΛΜΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο Ντάνι Όλμο δεν είναι από τους παίκτες που γεμίζουν τα στατιστικά. Μετράει 11 γκολ σε 39 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, ενώ στη διάρκεια της σεζόν 2023-24 με τα χρώματα της Λειψίας σημείωσε οκτώ τέρματα κι έδωσε πέντε ασίστ σε 28 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο, όπως ανέφερε κι ο συμπαίκτης του, Ρόδρι, ο Όλμο «ξέρει να διαβάζει το ματς και να κινείται σωστά ανάμεσα στις γραμμές». Αυτό το διδάχθηκε από μικρή ηλικία στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Ένας από τους λόγους που η Ισπανία έχει τέτοια επιθετική δύναμη είναι γιατί ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού των Καταλανών και στις τάξεις της υπάρχουν πολλοί  παίκτες που είτε έχουν μεγαλώσει με αυτόν (π.χ. Λαμίν Γιαμάλ, Μαρκ Κουκουρέγια κ.α.), είτε τον έχουν ενστερνιστεί αγωνιζόμενοι σε κλαμπ που ακολουθούν αυτό το μονοπάτι (π.χ. Ρόδρι, Λαπόρτ κ.α.).

Ο γεννημένος στην καταλανική πόλη Τεράσα – όπως και ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι – Όλμο, όμως, δεν έβλεπε μέλλον στους «μπλαουγκράνα» και στα 16 έφυγε για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου παρέμεινε από το 2015 ως το 2020 όταν και τον απέκτησε η Λειψία. Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να πάρει μεταγραφή. Μέχρι τις 15 Ιουλίου υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 60 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό που θα αξιώσει η γερμανική ομάδα μετά το πέρας της διορίας δεν αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικό.

Η Μπαρτσελόνα τον έχει στην λίστα της. Όπως και η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ. Ο Ντάνι Όλμο είναι από τα «καυτά» ονόματα του καλοκαιριού και η τιμή της μετοχής του στο Euro 2024 έχει εκτοξευθεί.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ