Βιγιαρεάλ-Γρανάδα, για την εξιλέωση

Reading time2 λ

Το χαμένο στοίχημα του τελικού του UEFA Super Cup θέλει να ρεφάρει η Βιγιαρεάλ κόντρα στη Γρανάδα.

Το κεφάλαιο της πρώτης αγωνιστικής της ισπανικής La Liga ολοκληρώνεται απόψε. Πρώτη στάση το παιχνίδι Βιγιαρεάλ-Γρανάδα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 21:00. Η νικήτρια του UEFA Europa League, Βιγιαρεάλ, που στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική αναβάθμιση, ψάχνει την πρώτη της νίκη από την έναρξη της προετοιμασίας, ώστε να εξιλεωθεί και για την απώλεια του UEFA Super Cup από την Τσέλσι την προηγούμενη εβδομάδα. Βέβαια, η Γρανάδα, έχοντας καινούριο προπονητή τον Ρόμπερτ Μορένο αναμένεται σκληροτράχηλη και τη φετινή σεζόν, έχοντας θέσει ως στόχο τη διεκδίκηση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πρώτη ημέρα της τουρκικής Super Lig κλείνει σήμερα με τρία ματς. Πιο ελκυστικό το Γκιρεσούνσπορ-Γαλατάσαραϊ, που αρχίζει στις 21:45. Η οικοδέσποινα, που θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 44 ολόκληρα χρόνια στα μεγάλα σαλόνια, θα δώσει μάχη για να αποτινάξει την ταμπέλα του πρώτου φαβορί για τον υποβιβασμό. Στον αντίποδα, η Γαλατάσαραϊ των διαρκών προσθαφαιρέσεων θέλει να επανακτήσει τα σκήπτρα. Νωρίτερα παίζουν Μαλάτιασπορ-Τραμπζονσπορ, με τους γηπεδούχους να είναι αποδυναμωμένοι, τη στιγμή που η Τραμπζονσπόρ του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα, ήταν η πρωταθλήτρια των μεταγραφών και έχει βλέψεις κορυφής. Το Σίβασπορ-Κόνιασπορ κρύβει ερωτηματικά. Η ευρωπαία Σίβασπορ διατηρεί ένα αξιόλογο δυναμικό και μπορεί να βρεθεί και φέτος ψηλά, ενώ και η Κόνιασπορ προχώρησε σε ποιοτικές προσθήκες.

Ενδιαφέροντα παιχνίδια συναντάμε σήμερα και στην πορτογαλική Primeira Liga. Όπως το Μποαβίστα-Πάσος Φερέιρα. Η γηπεδούχος Μποαβίστα αναζητά το παρθενικό της τρίποντο, έπειτα από τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από τη Ζιλ Βισέντε. Η Πάσος Φερέιρα, όμως, κουβαλά τις δάφνες της πρόκρισης επί της Λάρνε στο UEFA Europa Conference League, ενώ ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, επικρατώντας της Φαμαλικάο. Για τη ρώσικη Premier League αναμετρώνται Σότσι-Χίμκι στις 19:00. Η ψυχολογία της Σότσι πληγώθηκε εξαιτίας τους αποκλεισμού της στα πέναλτι από την Παρτιζάν στο πλαίσιο του UEFA Europa Conference League, αλλά έχει πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα εντός των συνόρων. Θετικό πρόσωπο, όμως, παρουσιάζει και η Χίμκι, που έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς, παρά το δύσκολο πρόγραμμα των τριών πρώτων αγωνιστικών.

19:00   Σότσι-Χίμκι                                     Premier League Ρωσίας

19:15   Μαλάτιασπορ-Τραμπζονσπόρ         Super Lig Τουρκίας

19:15   Σίβασπορ-Κόνιασπορ                      Super Lig Τουρκίας

21:00   Βιγιαρεάλ-Γρανάδα                         La Liga Ισπανίας

21:00   Μποαβίστα-Πάσος Φερέιρα            Primeira Liga Πορτογαλίας

21:45   Γκιρεσούνσπορ-Γαλατάσαραϊ         Super Lig Τουρκίας