Ρεάλ-Ατλέτικο, καυτό το μαδριλένικο ντέρμπι

Reading time5 λ

Η σπουδαία μονομαχία Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο κουπόνι

Ημέρα μεγάλων αναμετρήσεων είναι η σημερινή και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Το μαδριλένικο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα αρχίσει στις 19:30, είναι λογικό να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, τόσο για λόγους πρεστίζ, όσο και από βαθμολογικής άποψης, αφού και οι δύο μονομάχοι έχουν απόλυτη ανάγκη τη νίκη, ώστε να μείνουν… πιστοί στους στόχους τους στην ισπανική La Liga.

Ο θρίαμβος επί της Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» στο πλαίσιο του UEFA Champions League, έχει τονώσει τα μέγιστα την ψυχολογία της Ρεάλ Μαδρίτης. Στόχος της Βασίλισσας η έκτη διαδοχική επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις, ώστε να μειώσει –έστω και προσωρινά- στους πέντε βαθμούς την απόσταση από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και να διατηρηθεί στη μάχη του τίτλου. Από την πλευρά της, η Ατλέτικο Μαδρίτης προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, διατηρείται στην τέταρτη θέση της λαλιγκα και θα προσπαθήσει να «ανοίξει» κι άλλο την ψαλίδα από τους διώκτες της. Νωρίτερα κοντράρονται Εσπανιόλ-Μαγιόρκα και Κάντιθ-Ράγιο Βαγεκάνο. Οι οικοδέσποινες ψάχνουν βαθμούς παραμονής, οι φιλοξενούμενες για να διατηρηθούν σε ευρωπαϊκή τροχιά.

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Καθοριστικά παιχνίδια περιλαμβάνει και το πρόγραμμα της αγγλικής Premier League. Ξεχωρίζει η σύγκρουση Λέστερ-Άρσεναλ. Με το βλέμμα στην παραμονή της στην κορυφή η Άρσεναλ, που σημείωσε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Άστον Βίλα. Η Λέστερ, αντίθετα, είδε το νικηφόρο σερί της να σταματά με την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά παραμένει επικίνδυνη. Σημαντική και η συνάντηση Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Σίτι. Με ανεβασμένο ηθικό, αφού το διπλό στη Γουλβς την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη, η Μπόρνμουθ, αναζητεί μια υπέρβαση. Η Μάντσεστερ Σίτι, όμως, επιστρέφει στο πρωτάθλημα αγγλίασ έπειτα από την ισοπαλία στη Λειψία για το UEFA Champions League, δίχως περιθώρια απωλειών, αν θέλει να επιστρέψει στο… ρετιρέ. Αξιόλογα είναι επίσης τα ματς Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ και Έβερτον-Άστον Βίλα, όπως και οι μάχες παραμονής, Γουέστ Χαμ-Νότιγχαμ και Λιντς-Σαουθάμπτον.

Συναρπαστικό είναι το μενού και στη γερμανική Bundesliga. Τα φώτα κατευθύνονται στο ματς Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ. Για την Ντόρτμουντ αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί –έστω και προσωρινά- μόνη στην κορυφή της κατάταξης, μετρώντας οκτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, με τελευταία αυτή επί της Χέρτα Βερολίνου. Η Χόφενχαϊμ, αντίθετα, έχασε κι από την Άουγκσμπουργκ και θέλει να «σβήσει» το σερί τεσσάρων ηττών, που την έχει φέρει μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη. Μεγάλη μάχη αναμένεται και στο Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Αμφότερες κυνηγούν την είσοδο στην τετράδα, με την Λειψία να αποσπά ισοπαλία από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχασε από τη Νάπολι στο UEFA Champions League. Στη γαλλική Ligue 1 κοντράρονται Ανζέ-Λιόν. Η ουραγός Ανζέ θα προσπαθήσει να «αναθερμάνει» τις ελπίδες σωτηρίας, ενώ η Λιόν να μη χάσει το… τρένο της ευρωπαϊκής εξόδου.

15:00   Εσπανιόλ-Μαγιόρκα                                   La Liga Ισπανίας

16:30   Βέρντερ Βρέμης-Μπόχουμ                          Bundesliga Γερμανίας

16:30   Κολωνία-Βόλφσμπουργκ                            Bundesliga Γερμανίας

16:30   Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης               Bundesliga Γερμανίας

16:30   Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ            Bundesliga Γερμανίας

16:30   Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ                               Bundesliga Γερμανίας

17:00   Γουέστ Χαμ-Νότιγχαμ                                 Premier League Αγγλίας

17:00   Έβερτον-Άστον Βίλα                                   Premier League Αγγλίας

17:00   Λέστερ-Άρσεναλ                                          Premier League Αγγλίας

17:00   Λιντς-Σαουθάμπτον                                     Premier League Αγγλίας

17:15   Κάντιθ-Ράγιο Βαγιεκάνο                            La Liga Ισπανίας

18:00   Ανζέ-Λιόν                                                      Ligue 1 Γαλλίας

19:30   Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Σίτι                    Premier League Αγγλίας

19:30   Σάλκε-Στουτγάρδη                                      Bundesliga Γερμανίας

19:30   Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης         La Liga Ισπανίας

21:45   Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ                        Premier League Αγγλίας