Μετς-Λιλ, η πρεμιέρα των πρωταθλητών

Reading time6 λ

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει αρχίσει να κινείται η ποδοσφαιρική Ευρώπη, αφού ένα-ένα τα μεγάλα πρωταθλήματα μπαίνουν σε τροχιά. Το κυρίως μέρος της πρεμιέρας της γαλλικής Ligue1 διεξάγεται σήμερα και φυσικά ξεχωρίζει το παιχνίδι Μετς-Λιλ, που ξεκινά στις 18:00. Η πρωταθλήτρια Λιλ, αφού κατέκτησε και το Σούπερ Καπ πριν από μία εβδομάδα, φιλοδοξεί να ξεκινήσει με επιτυχία την υπεράσπιση του στέμματός της στην έδρα της Μετς που θα δώσει μάχη για τη σωτηρία.

Τα βλέμματα πηγαίνουν και στο ντέρμπι του Νότου, Μονπελιέ-Μαρσέιγ, που αρχίζει στις 21:45. Η οικοδέσποινα μοιάζει να ξεκινά μια μεταβατική σεζόν, ενώ η Μαρσέιγ, που προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές, στοχεύει σε επιστροφή στην πρώτη τριάδα. Η ημέρα ξεκινά με το ματς Ρεν-Λανς στις 14:00, όπου η αξιόλογη και ενισχυμένη Ρεν θέλει να μπει με το δεξί κόντρα στη Λανς που φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχημένη περασμένη σεζόν.

Στις 16:00 έχουμε το Μπορντό-Κλερμόν. Οι γηπεδούχοι, αφού φλέρταραν με την καταστροφή λόγω διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων, θα επιχειρήσουν να βρουν το δρόμο τους υποδεχόμενοι τη νεοφώτιστη Κλερμόν. Στο Νις-Ρεμς, η οικοδέσποινα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη, έχοντας στον πάγκο της τον πρωταθλητή με τη Λιλ, Κριστόφ Γκαλτιέ, αλλά η Ρεμς δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Με στόχο την αποφυγή περιπετειών ξεκινά το πρωτάθλημα το ζευγάρι Σεντ Ετιέν-Λοριάν, ενώ στο Στρασβούργο-Ανζέ, οι γηπεδούχοι προσβλέπουν σε μια καλή πορεία, ενώ η Ανζέ θα δώσει μάχη επιβίωσης.

Ο πρώτος γύρος του γερμανικού Κυπέλλου συνεχίζεται σήμερα. Αξιοπρόσεκτες είναι οι αναμετρήσεις Μέπεν-Χέρτα Βερολίνου, Βάλντχοφ Μανχάιμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Τουρκγκουτσού Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου και Βουρτσμπούργκερ Κίκερς-Φράιμπουργκ, με τις φιλοξενούμενες εκπροσώπους της Bundesliga να χρειάζονται σοβαρότητα απέναντι σε αντιπάλους από την τρίτη κατηγορία. Ζωηρό αναμένεται και το Μπραουνσβάιγκ-Αμβούργο. Η γηπεδούχος Μπραουσβάιγκ μπορεί να πραγματοποιεί προβληματικό ξεκίνημα στην 3.Liga, έπειτα από τον υποβιβασμό της, αλλά θα επιχειρήσει να κοντράρει το φιλόδοξο Αμβούργο, που έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στις πρώτες αγωνιστικές της 2.Bundesliga.

Σημαντικούς αγώνες συναντάμε στη δεύτερη αγωνιστική της σκωτσέζικης Premiership. Σε πρώτο πλάνο είναι το Σέλτικ-Νταντί, με τη Σέλτικ να κυνηγά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, έπειτα από την επιτυχία της στο Γιάμπλονετς για το UEFA Europa League. Στο Χιμπέρνιαν-Ρος Κάουντι, η ευρωπαία Χιμπέρνιαν κυνηγά το δεύτερο τρίποντο, κάτι που ισχύει και στο Λίβινγκστον-Αμπερντίν για την άλλη εκπρόσωπο της Σκωτίας στο UEFA Europa Conference League. Στο Σεντ-Τζόνστον-Μάδεργουελ, αμφότερες διεκδικούν την πρώτη νίκη στη σεζόν, με τη Σεντ Τζόνστον να έχει το μυαλό στην ευρωπαϊκή ρεβάνς με τη Γαλατάσαραϊ.

Στο δεύτερο σκέλος της πρεμιέρας της πορτογαλικής Primeira Liga, ξεχωρίζουμε το παιχνίδι  Πόρτο-Μπελενένσες, που είναι προγραμματισμένο για τις 20:00. Η Πόρτο έχει κάνει προσεκτικές κινήσεις, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή, αλλά υποδέχεται την πάντα σκληροτράχηλη Μπελενένσες. Νωρίτερα παίζουν Γκιμαράες-Πορτιμονένσε, με τους γηπεδούχους να θέλουν να ξεκινήσουν θετικά την προσπάθεια για επιστροφή στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Όσο για το Τοντέλα-Σάντα Κλάρα, η γηπεδούχους φιλοδοξεί να κερδίσει και πάλι άνετα την παραμονή της και η ευρωπαία Σάντα Κλαρα να επαναλάβει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της.

14:00   Ρεν-Λανς                                                             Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Μπορντό-Κλερμόν                                             Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Νις-Ρεμς                                                             Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Σεντ Ετιέν-Λοριάν                                              Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Στρασβούργο-Ανζέ                                             Ligue 1 Γαλλίας

16:30   Βάλντχοφ Μανχάιμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης    DFB Pokal Γερμανίας

16:30   Μέπεν-Χέρτα Βερολίνου                                   DFB Pokal Γερμανίας

16:30   Τουρκγκουτσού Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου   DFB Pokal Γερμανίας

17:00   Λίβινγκστον-Αμπερντίν                                      Premiership Σκωτίας

17:00   Σέλτικ-Νταντί                                                     Premiership Σκωτίας

17:00   Σεντ Τζόνστον-Μάδεργουελ                              Premiership Σκωτίας

17:00   Χιμπέρνιαν-Ρος Κάουντι                                    Premiership Σκωτίας

17:30   Γκιμαράες-Πορτιμονένσε                                   Primeira Liga Πορτογαλίας

17:30   Τοντέλα-Σάντα Κλάρα                                        Primeira Liga Πορτογαλίας

18:00   Μετς-Λιλ                                                            Ligue 1 Γαλλίας

19:30   Βουρτσμπούργκερ Κίκερς-Φράιμπουργκ          DFB Pokal Γερμανίας

19:30   Μπραουνσβάιγκ-Αμβούργο                               DFB Pokal Γερμανίας

20:00   Πόρτο-Μπελενένσες                                          Primeira Liga Πορτογαλίας

21:45   Μονπελιέ-Μαρσέιγ                                             Ligue 1 Γαλλίας