Αργεντινή-Μεξικό, τελικός για δύο

Reading time2 λ

Το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στην Αργεντινή και το Μεξικό δίνει ξεχωριστό χρώμα στο κουπόνι.

Αργεντινή-Μεξικό    Group C      26/11     21:00

Στο «Lusail Iconic Stadium» της Λουσαΐλ κοντράρονται Αργεντινή και Μεξικό σε ένα ματς που μοιάζει με… τελικό πρόκρισης στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές. Σαφέστατα ξεχωρίζουν αυτές για το στοίχημα Νικητής Group C στο παγκοσμιο, στο οποίο η Αργεντινή εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι, με την απόδοσή της, βέβαια, να «εκτοξεύεται» στο 2,45.

Την ίδια στιγμή, στις αποδόσεις του Group C στο παγκοσμιο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, το Μεξικό βρίσκεται στο 4,50. Όσο για το στοιχημα του Group C στο Παγκόσμιο που αφορά την πρόκριση στους «16», η Αργεντινή παραμένει φαβορί του 1,40, ενώ το Μεξικό πληρώνει 2,00.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το πιο μεγάλο… πατατράκ των τελευταίων τριών δεκαετιών σε Παγκόσμιο έπαθε η Αργεντινή στην πρεμιέρα, αφού ηττήθηκε με 2-1 από τη Σαουδική Αραβία. Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, το γρήγορο προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και τα τρία γκολ που –σωστά- ακυρώθηκαν στο πρώτο μέρος, η Αλμπισελέστε υπέστη «καθίζηση» στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε.

Το όνειρο της ισοφάρισης του ρεκόρ των 37 διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα αποδείχθηκε απατηλό και πλέον το συγκρότημα του Λιονέλ Σκαλόνι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μονάχα με το τρίποντο θα ξαναμπεί σε τροχιά πρόκρισης. Για την Αργεντινή, σύμμαχος είναι η παράδοση, αφού δεν έχει χάσει εδώ και 18 χρόνια από το Μεξικό. Σε αυτό το διάστημα μετρά επτά νίκες σε εννέα αναμετρήσεις.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Η «λευκή» ισοπαλία με την Πολωνία δεδομένα δεν έφερε ικανοποίηση στις τάξεις του Μεξικού. Αφενός γιατί δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εμφανή υπεροχή του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Λιγοστές ήταν οι «καθαρές» ευκαιρίες που δημιούργησε. Αφετέρου, διότι χρειάστηκε… ήρωα, τον γκολκίπερ Γκιγιέρμο Οτσόα, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Δείγμα της αστάθειας που υπάρχει στα «μετόπισθεν».

Πάντως, η Ελ Τρι μπορεί να διατηρήσει την υπόθεση πρόκριση στα χέρια της. Αρκεί να μην ηττηθεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Έχει το πλεονέκτημα της παρουσίας του Τάτα Μαρτίνο στο πάγκο, αφού ο Αργεντινός τεχνικός έχει εργαστεί στον πάγκο της Αλμπισελέστε και ξέρει πώς να «χτυπήσει» τις αδυναμίες της. Το Μεξικό, όμως, έχει ηττηθεί και στις τρεις συναντήσεις του με ην Αργεντινή σε τελική φάση Παγκόσμιου. Το 1930 (3-6), το 2006 (1-2 στην παράταση) και το 2010 (1-3).