Ελβετία-Καμερούν, λεπτές ισορροπίες

Reading time2 λ

Αρκετό μυστήριο και πλήθος επιλογών για ποντάρισμα υπάρχουν στο παιχνίδι της Ελβετίας με το Καμερούν.

Ελβετία-Καμερούν      Group G        24/11                 12:00

Στο «Al Janoub Stadium» της Αλ Ουάκρα κοντράρονται Ελβετία και Καμερούν. Η αναμέτρηση δίνει το έναυσμα για την εκκίνηση του Group G, που αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Κυριαρχούν βέβαια, οι επιλογές για το στοίχημα Νικητής Group G στο παγκοσμιο, στο οποίο η Ελβετία -μαζί με τη Σερβία– βρίσκεται αρκετά πίσω από το μεγάλο φαβορί, τη Βραζιλία, η οποία προσφέρεται στο 1,35. Οι Ελβετοί και οι Σέρβοι βρίσκονται στο 7,00.

Πάντως, η Ελβετία διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα στη μάχη για την πρόκριση, όπως δείχνουν οι αποδόσεις του Group G στο παγκοσμιο και τιμή στο 2,00. Στην αντίπερα όχθη, το Καμερούν έχει θεωρητικά περιορισμένες πιθανότητες, αφού στο στοιχημα του Group C στο Παγκόσμιο, προσφέρεται στο 4,50 το ενδεχόμενο να βρεθεί στην επόμενη φάση.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Για πέμπτη διαδοχική φορά η Ελβετία βρίσκεται στην τελική φάση του Παγκόσμιου και είναι λογικό να ονειρεύεται την επιτυχία των δύο προηγούμενων παρουσιών της. Τόσο το 2014 όσο και το 2018 η Νάτι πέρασε από τους ομίλους, αλλά η πορεία της σταμάτησε στους «16». Άλλωστε στα προκριματικά άφησε δεύτερη την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, ενώ ουδείς ξεχνά ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2021 έφτασε ως τα προημιτελικά.

Ο Μουράτ Γιακίν διαθέτει ένα μείγμα έμπειρών και ανερχόμενων ποδοσφαιριστών, που δικαιούται να κάνει όνειρα. Με «πυλώνες» του Ζόμερ, Ακάνζι, Τζάκα, Σακίρι και Εμπολό, η Ελβετία ολοκλήρωσε με τρεις διαδοχικές νίκες τη Λίγκα των Εθνών. Βέβαια, η ήττα από την Γκάνα στο τελευταίο τεστ (0-2) δεδομένα χτύπησε… καμπανάκια.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Από την πλευρά του, το Καμερούν θα προσπαθήσει να διαψεύσει τα προγνωστικά που το θέλουν «φτωχό συγγενή» του Group G. Μπορεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που φιλοξένησε τον περασμένο Φεβρουάριο να απέτυχε, καθώς τερμάτισε τρίτο, αλλά η πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Αφρικής του 2019, Αλγερίας, «φούντωσε» την αισιοδοξία.

Ο Ριγκομπέρτ Σονγκ, θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, φρόντισε να προσθέσει στην ομάδα παίκτες με καταγωγή από το Καμερούν, όπως οι Εμποσέ, Εντσάμ, Εμπεμό και με τους σπουδαίους επιθετικούς που διαθέτει, όπως οι Τοκό Εκαμπί, Τσούπο-Μοτίνγκ και Αμπουμπακάρ, ελπίζει να εκπλήξει. Όμως, τα Αδάμαστα Λιοντάρια δεν κέρδισαν κανένα από τα τέσσερα πιο πρόσφατα φιλικά. Στο τελευταίο έφεραν ισοπαλία 1-1 με τον Παναμά.