Πορτογαλία, κατέθεσε υποψηφιότητα

Reading time4 λ

Εμπειρία και ταλέντο διαθέτει η Πορτογαλία που προσφέρεται σε ελκυστική απόδοση για να πάρει το Παγκόσμιο

Η Πορτογαλία λογαριαζόταν από τα αουτσάιντερ με χαμηλές πιθανότητες να κάνουν κάτι… ξεχωριστό στο Παγκόσμιο. Πλέον, όμως, βρίσκεται στην προημιτελική φάση και θα αναμετρηθεί με το Μαρόκο (10/12, Al Thumama) και θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά η υποψηφιότητά της για να φτάσει μακριά. Στο στοιχημα Νικητής στο παγκοσμιο προσφέρεται στο 7,50, που είναι η 4η καλύτερη απόδοση. Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε και άλλες συναρπαστικές επιλογές για ποντάρισμα σε μια τεράστια γκάμα αγορών με ασυναγώνιστες αποδόσεις. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα για παιχνίδι στο live.

Η Πορτογαλία μπήκε στο τουρνουά με νίκη 3-2 κόντρα στην Γκάνα σε ματς όπου δεν έπαιξε καλά. Επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης, ενώ και πάλι δεν έπαιξε καλά. Ηττήθηκε με 2-1 από τη Νότια Κορέα, όντας κακή για ακόμα ένα ματς. Ο κοινός παρονομαστής της πορείας της στους ομίλους ήταν το χαμηλό επίπεδο απόδοσής της. Στάθηκε τυχερή σε πολλές περιπτώσεις και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ήδη σπίτι της.

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ

Στους «16», όμως, γύρισε το… διακόπτη. Νίκησε με 6-1 την Ελβετία σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε δει σε αυτό το Παγκόσμιο. Αυτή η ομάδα έμοιαζε διαφορετική σε σύγκριση με εκείνη που έπαιξε για το Group H. Η μεγάλη αλλαγή στην 11άδα της ήταν η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά δεν ήταν μονάχα η απουσία του εκείνη που τη… μεταμόρφωσε.

Το στοίχημα του Φερνάντο Σάντος σε αυτό το παγκόσμιο ήταν να κάνει την ομάδα του να παίξει καλύτερα, αλλά παράλληλα μ’ έναν τρόπο που να πιστεύουν οι παίκτες της. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπερνάρδο Σίλβα, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ζοάο Φέλιξ θέλουν την μπάλα στα πόδια και να είναι πρωταγωνιστές. Σε πολλά ματς αναγκάζονταν να αμύνονται και να περιμένουν την στιγμή που θα έβγαιναν στην αντεπίθεση ελπίζοντας ο Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει τη διαφορά.

Επιπλέον, δεν μπορούσαν να πιέσουν ομαδικά ψηλά γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Έτσι, το… σύστημα είχε πολλές «τρύπες» που ο αντίπαλος μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Αυτό συνέβη στο Παγκόσμιο του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021 στα προκριματικά γι’ αυτό το Παγκόσμιο, στις δύο τελευταίες σεζόν του UEFA Nations League και στα τρία πρώτα παιχνίδια της στο Παγκόσμιο του 2022.

Τώρα, παμε στο επόμενο στοιχημα στο παγκοσμιο. Στη διαχείριση της κατάστασης. Ο Φερνάντο Σάντος ποντάρει στον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του Κριστιάνο Ρονάλντο και περιμένει να ανεβάσει την απόδοσή του. Ξέρει πως δεν υπάρχει καλύτερος γκολτζής στην ομάδα του από εκείνον.

Κι αν όντως συμβεί αυτό τότε το να κατακτήσει η Πορτογαλία το παγκοσμιο θα είναι ένα πολύ ελκυστικό στοιχημα.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΣΤΕΡ

Η Πορτογαλία μπαίνοντας στη διοργάνωση ήταν δεδομένο πως διέθετε ένα από τα καλύτερα ρόστερ στο Παγκόσμιο. Το πρόβλημά της – και γι’ αυτό δεν λογαριαζόταν ως πολύ δυνατή διεκδικήτρια – ήταν το επίπεδο της απόδοσής της στον αγωνιστικό χώρο.

Τώρα, όμως, που άλλαξε λογική, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την ιδέα. Μεσοεπιθετικά βρίσκονται οι Μπερνάρδο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ, Μπρούνο Φερνάντες. Στην επίθεση έχει τους Γκονσάλο Ράμος, Ραφαέλ Λεάο, Αντρέ Σίλβα. Στη μεσαία γραμμή τους Οτάβιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρούμπεν Νέβες, Βιτίνια και Ματέους και στην άμυνα τους Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Ραφαέλ Γκερέιρο και Ντιόγκο Νταλότ.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται το τί μπορεί να δώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτή την ομάδα, αρχής γενομένης από τη νέα ευκαιρία που θα έχει στην προημιτελική φάση. Στο παγκοσμιο 2022 το στοιχημα της Πορτογαλίας είναι να μπορέσει να τον εντάξει στη δυναμική της ομάδας έτσι όπως αυτή αναπτύσσεται στη διάρκεια του τουρνουά.

Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Βέβαια, το επόμενο που απασχολεί τον προπονητή Φερνάντο Σάντος είναι η αμυντική λειτουργία. Η Πορτογαλία έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της εκτός ενός. Σε τέσσερα παιχνίδια μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της πέντε φορές. Δεν είναι ακριβώς δείγμα σταθερής ομάδας. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως αμύνθηκε καλύτερα αφότου άλλαξε τρόπο παιχνιδιού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα παίξει σε προημιτελικά ενός Παγκοσμίου από το 2006 όταν κι έφτασε στα ημιτελικά και τελικά τερμάτισε στην 4η θέση – που είναι και η καλύτερή της. Είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Πορτογαλία να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να φτάσει μακριά στο Παγκόσμιο.

Παμε για στοιχημα, λοιπόν, στο παγκοσμιο στο πλούσιο κουπόνι που προσφέρει η πλατφόρμα της Betsson, όπου θα βρείτε μεγάλη γκάμα αγορών και ασυναγώνιστες αποδόσεις που υπόσχονται μοναδικές στιγμές με 100% δράση.