Κατάρ-Εκουαδόρ, σέντρα στη γιορτή

Reading time2 λ

Το εναρκτήριο ματς του Παγκόσμιου ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ κυριαρχεί στο κουπόνι.

Κατάρ-Εκουαδόρ    Group A         20/11   18:00

Η πιο μεγάλη στιγμή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφτασε. Στο «Al Bayt Stadium» της Αλ Κχορ ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμιου 2022 με την αναμέτρηση Κατάρ-Εκουαδόρ και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών. Οι δύο ομάδες θεωρούνται αουτσάιντερ σύμφωνα με τις αποδόσεις του Group A στο παγκοσμιο (4,35).

Για τους γηπεδούχους, αυτή είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της ποδοσφαιρικής ιστορίας τους. Για πρώτη φορά μετέχουν σε Παγκόσμιο και έχουν ως στόχο, πέρα από την επιτυχία σε οργανωτικό επίπεδο, να διακριθούν και στο αγωνιστικό κομμάτι. Με τον Καταλανό Φέλιξ Σάντσεθ στην τεχνική ηγεσία από το 2017, έχουν χτίσει ένα αξιόλογο σύνολο, που το 2019 κέρδισε το Κύπελλο Ασίας, ενώ συμμετείχε τόσο στο Κόπα Αμέρικα του 2019, όπου είχε αξιοπρεπή παρουσία, αλλά και στο Γκολντ Καπ του 2021, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά.

Οι πιθανότητες για τους διοργανωτές, όμως, να βρεθούν στους «16» δεν είναι με το μέρος τους. Το ενδεχόμενο να είναι το Κατάρ Νικητής του Group A στο Παγκόσμιο προσφέρεται από την Betsson στο 15,00, ενώ η κατάληψη της δεύτερης θέσης αποδίδει 5,00. Αντίθετα, το ενδεχόμενο να μην προκριθεί βρίσκεται στο 1,22.

ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ, ΟΠΛΟ Ο ΑΛΙ

Οι οικοδεσπότες, πάντως, έχουν προετοιμαστεί εξαιρετικά. Βρέθηκαν για έναν μήνα στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, όπου έδωσαν τέσσερα φιλικά παιχνίδια, στα οποία πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες. Μάλιστα, δέχτηκαν μονάχα δύο τέρματα σε αυτόν τον «μαραθώνιο» των φιλικών.

Μεγάλο τους όπλο είναι ο στράικερ Αλμοέζ Άλι, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ τους στον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας το 2019, σημειώνοντας εννέα τέρματα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ… ΠΑΡΑΣΗΜΟ

Και για το Εκουαδόρ, πάντως, αυτό το ματς είναι σημαδιακό. Μετά από οκτώ χρόνια επιστρέφει σε τελική φάση Παγκόσμιου και φιλοδοξεί να κάνει το άλμα προς τον δεύτερο γύρο, κάτι που πέτυχε μόλις μια φορά στις τρεις παρουσίες του, το 2006. Με τον Αργεντινό Γκουστάβο Άλφαρο στο τιμόνι του τερμάτισε τέταρτο στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Στα έξι φιλικά που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, το Εκουαδόρ έμεινε αήττητο. Το μεγαλύτερο παράσημο, όμως, ήταν το γεγονός ότι διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε όλα αυτά τα τεστ. Με αυτό το «σφιχτό» πλάνο και μπροστάρη στην επίθεση τον έμπειρο Ένερ Βαλένσια θα ψάξει την τρίτη νίκη της ιστορίας του σε Παγκόσμιο.

Το Εκουαδόρ είναι δεύτερο φαβορί στο στοιχημα πρόκρισης από το Group A στο παγκοσμιο και προσφέρεται στο 2,00 αποδοση.