Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Τουρκία το Euro 2024;

Reading time5 λ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας έχει χαρίσει μεγάλες εκπλήξεις και η Τουρκία είναι ίσως η μεγαλύτερη από αυτές.

Αφού βγήκε από τον Όμιλο ΣΤ, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Αυστρίας στους «16» και τώρα νιώθει ικανή να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι και να φτάσει ακόμη πιο μακριά. Όμως, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Τουρκία το Euro 2024; Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε εντυπωσιακές επιλογές για online στοίχημα σε τεράστια γκάμα αγορών με ασύγκριτες αποδόσεις.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 2024

Η εθνική ομάδα της Τουρκίας ιδρύθηκε το 1923 και έκτοτε έχει προκριθεί σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις. Η Τουρκία έχει συμμετάσχει έξι φορές στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, φτάνοντας στους προημιτελικούς τόσο το 1948 όσο και το 1952. Έχει προκριθεί συνολικά τρεις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με πιο πρόσφατη το 2002, όταν έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς και πήρε ένα χάλκινο μετάλλιο για τον κόπο της.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί επίσης τακτική διοργάνωση για την Τουρκία τελευταία, έχοντας έξι συμμετοχές το 1996, το 2000, το 2008, το 2016, το 2020 και το 2024. Η καλύτερη θέση των Τούρκων στο Euro ήταν το 2008, όταν έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς και θα επιδιώξουν να κάνουν κάτι παρόμοιο αυτή τη φορά, ενώ το να αναδειχθεί η Τουρκία νικητής στο Euro 2024 δίνεται στο 35,00** στην πλατφόρμα της Betsson.

Προπονητής: Βιντσέντσο Μοντέλα

Αρχηγός: Χακάν Τσαλχάνογλου

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ EURO 2024;

Η Τουρκία δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της ένα μεγάλο τουρνουά και δεν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό. Συνεπώς, στο Euro 2024 τα προγνωστικά την τοποθετούν ως ακραίο αουτσάιντερ για να κερδίσει το Euro 2024. Ωστόσο, οι Τούρκοι έχουν εμπειρία από τους ημιτελικούς τόσο του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και του Euro, που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Έπειτα, υπάρχει κι άλλο ένα «όπλο». Φτάνοντας στα προημιτελικά, η Τουρκία έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με τον εαυτό της. Διότι ο αρχικός στόχος ήταν να περάσει στα νοκ άουτ. Βρέθηκε σε έναν όμιλο μαζί με την Πορτογαλία, την Τσεχία και τη Γεωργία. Νίκησε τους Γεωργιανούς (3-1) και τους Τσέχους (2-1), αλλά έχασε από την Πορτογαλία (3-0).

Στους «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της Αυστρίας με σκορ 2-1 και πρωταγωνιστή τον Μερίχ Ντεμιράλ, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Με δεδομένο πως αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και μόνο που βρίσκεται στις καλύτερες οκτώ της Ευρώπης είναι τεράστια επιτυχία.

Όμως, η Τουρκία πήγε στα γήπεδα της Γερμανίας με ανάμεικτα αποτελέσματα και αμφιβολίες κι αυτό συνέβαλλε ώστε στο Euro 2024 οι αποδόσεις να την κατατάσσουν μακριά από τον σκληρό πυρήνα των διεκδικητριών.

Το αστέρι της Τουρκίας είναι αναμφίβολα ο αρχηγός της, Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται για την Ίντερ στη Serie A. Τα βλέμματα, όμως, είναι στραμμένα πάνω στον 18χρονο Άρντα Γκιουλέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σ’ έναν σπουδαίο παίκτη. Στο Euro 2024 έχει ήδη δείξει κομμάτια του τεράστιου ταλέντου του. Ο Κέναν Γιλντίζ μοιάζει επίσης μεγάλο ταλέντο, με τον 18χρονο να παίζει περισσότερα από 30 παιχνίδια για τη Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Ο Ορκούν Κιοκτσού της Μπενφίκα, ο Μεχμέτ Ζεκί Τσελίκ της Ρόμα και ο Μερίχ Ντεμιράλ της Αλ Αχλί είναι επίσης παίκτες-κλειδιά που πρέπει να προσέξετε για την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι.

Στο Euro 2024 οι αποδόσεις είναι συγκλονιστικές και το Ολλανδία – Τουρκία έχει δημιουργήσει προσδοκίες με το στοίχημα των ομάδων να είναι η πρόκριση στα ημιτελικά του εσμού. Στο μεταξύ τους ματς το θέαμα αναμένεται πλούσιο και οι συγκινήσεις που θα προσφέρουν ενδέχεται να αποδειχθούν και εντυπωσιακά παραγωγικές.

ΓΙΟΥΡΟ 2024 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τουρκία – Γεωργία σκορ 3-1

Η Τουρκία επιβλήθηκε με 3-1 της Γεωργίας σ’ ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς του Euro 2024. Με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά σε όλη τη διάρκεια του ματς, η ποιότητα της Τουρκίας έκανε τη διαφορά καθώς βρήκαν δίχτυα οι Μιουλντιούρ (25′), Γκιουλέρ (65′) και Ακτούργκογλου (90’+7′), ενώ η Γεωργία ισοφάρισε προσωρινά με τον Μικαουτάτζε (32′).

Τουρκία – Πορτογαλία σκορ 0-3

Η Πορτογαλία πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με την Τουρκία ήταν θεωρητικά το πιο δύσκολο που είχε για το Euro 2024 όσον αφορά το πρόγραμμα των ομίλων. Τελικά, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Με πρωτοστάτη τον Μπερνάρδο Σίλβα, που άνοιξε το σκορ στο 21′, η Πορτογαλία κυριάρχησε απόλυτα. Στο 28′ αύξησε τη διαφορά όταν ο Ακαϊντίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό σκορ έγραψε ο Μπρούνο Φερνάντες στο 56′ έπειτα από πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τσεχία – Τουρκία σκορ 1-2

Στο φινάλε κρίθηκε το Τσεχία – Τουρκία, με τους Τούρκους να νικούν στο 1-2 και καθώς στο Euro 2024 οι όμιλοι ολοκληρώθηκαν βρέθηκαν να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ. Οι Τσέχοι έμειναν με δέκα στο 20′ λόγω αποβολής του Μπαράκ, αλλά άντεξαν στην πίεση μέχρι το 51′ όταν άνοιξε το σκορ ο Τσαλχάνογλου. Η Τσεχία δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με τον Σούτσεκ στο 66′. Αμύνθηκε σθεναρά μα στο 90’+8′ ο Τοσούν έκανε τη διαφορά για τους Τούρκους και σφράγισε το εισιτήριό τους για τους «16».

Αυστρία-Τουρκία σκορ 1-2

Στο Euro 2024 το πρόγραμμα μας επιφύλασσε μια έκπληξη καθώς η Τουρκία νίκησε με 2-1 την Αυστρία και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν στην πρώτη φάση του ματς με τον Ντεμιράλ (1′). Η Αυστρία έπειτα αντέδρασε και πίεσε κι άρχισε να χάνει ευκαιρίες. Ωστόσο, ήταν η Τουρκία εκείνη που πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ντεμιράλ στο 59′. Στο 66′ ο Γκρίλιτς μείωσε για τους Αυστριακούς, που συνέχισαν να πιέζουν, να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες με τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα της Τουρκίας να κάνουν σωτήριες επεμβάσεις μέχρι το φινάλε του ματς.

Ολλανδία-Τουρκία σκορ 2-1

Με ανατροπή η Ολλανδία νίκησε την Τουρκία με 2-1 και στο Euro 2024 οι συναρπαστικοί αγώνες συνεχίζονται. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν από νωρίς, δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Η Τουρκία ήταν, πάντως, εκείνη που προηγήθηκε όταν στο 35′ ο Ακαϊντίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ολλανδών. Η Ολλανδία ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και με την ποιότητά της κατάφερε και γύρισε το ματς τούμπα μέσα σε έξι λεπτά. Στο 70′ ισοφάρισε ο ντε Φράι και στο 76′ ο Μιουλντιούρ στην προσπάθεια του να αποτρέψει τον Γκάκπο να σκοράρει, έστειλε την μπάλα άθελά του στην εστία της ομάδας του. Έπειτα, οι Ολλανδοί άντεξαν στην πίεση των Τούρκων και πήραν την πρόκριση. 

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ