Φινάλε στην Premier, τελικοί στο «Wembley»

Reading time4 λ

Μια σειρά από μεγάλα ματς, αλλά και σπουδαίες προσφορές για live στοίχημα στο αγγλικό κουπόνι

Στην Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο λαμβάνει χώρα η τελευταία αγωνιστική, η οποία παραδοσιακά γίνεται Κυριακή, με όλους τους αγώνες την ίδια ώρα. Αλλά και από Σάββατο έως Δευτέρα διεξάγονται στην England Football League (EFL) οι τρεις τελικοί των play offs που θα καθορίσουν τις τελευταίες ομάδες που θα αλλάξουν κατηγορίες, όλοι στο «Wembley». Στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρονται συναρπαστικές επιλογές για ποντάρισμα σε πληθώρα αγορών και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα σε ασυναγώνιστες αποδόσεις. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα για live στοιχημα.

Το μεγάλο τρόπαιο -δηλαδή ο τίτλος του πρωταθλητή- έχει κριθεί, με τη Μάντσεστερ Σίτι να τον παίρνει για τρίτη συνεχόμενη φορά, κάτι που έχει πετύχει μόνο η «μισητή» συμπολίτισσά της. Πολύ πιθανόν να έχουν «κλειδώσει» και οι θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League από το πρωτάθλημα Αγγλίασ, αν δεν έχει χάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Πέμπτης εντός έδρας από την Τσέλσι. Σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει να πάρει ένα βαθμό στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ για να το καταφέρει, διαφορετικά μπορεί να χάσει την τέταρτη θέση, αν στο Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ κερδίσει η Λίβερπουλ.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την έβδομη και τελευταία θέση που οδηγεί σε ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν, έστω και στο Europa Conference League. Τα αποτελέσματα των αγώνων Άστον Βίλα-Μπράιτον και Λιντς-Τότεναμ θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όσον αφορά στο ποια ομάδα θα είναι έβδομη. 

Το Λιντς-Τότεναμ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την αποφυγή του υποβιβασμού, μαζί με τα παιχνίδια Λέστερ-Γουέστ Χαμ και Έβερτον-Μπόρνμουθ. Η Έβερτον κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη μένει στην κατηγορία. Αν δεν κερδίσει, υπάρχουν ελπίδες για τις Λέστερ, Λιντς, φτάνει να κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια. Στη πιο δύσκολη θέση είναι η Λιντς, αφού για να μείνει στην κατηγορία πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει και να χάσει η Έβερτον, αλλά και να μη νικήσει η Λέστερ.

Βάσει τιμών και αποδόσεων, πάντως, μεγάλο φαβορί για να μείνει στην κατηγορία είναι η Έβερτον, με τη νίκη της να προσφέρεται σε απόδοση 1,44* στην πλατφόρμα της Betsson.

Κυριακή 28 Μαΐου 

18:30   Άρσεναλ-Γουλβς       Premier League

18:30   Άστον Βίλα-Μπράιτον          Premier League

18:30   Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Σίτι      Premier League

18:30   Τσέλσι-Νιούκαστλ    Premier League

18:30   Κρίσταλ Πάλας-Νότιγχαμ Φόρεστ              Premier League

18:30   ΈβερτονΜπόρνμουθ          Premier League

18:30   ΛιντςΤότεναμ           Premier League

18:30   ΛέστερΓουέστ Χαμ              Premier League

18:30   Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΦούλαμ  Premier League

18:30   Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ    Premier League

Στην Championship ο τελικός των play offs διεξάγεται το Σάββατο το απόγευμα και πρόκειται για το Κόβεντρι-Λούτον. Δύο ομάδες με «πλούσια» ιστορία στην κορυφαία αγγλική κατηγορία, αλλά κυρίως τις δεκαετίες πριν το τέλος της περασμένης χιλιετίας, δηλαδή του ‘80 και του ‘90. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Λούτον τερμάτισε στην 3η θέση και η Κόβεντρι στην 5η, 10 βαθμούς πίσω της. Αξίζει να σημειωθεί πως 10 χρόνια πριν, τέτοια εποχή, η Λούτον πανηγύριζε την επιστροφή της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, κατακτώντας τον τίτλο της τωρινής National League, δηλαδή της κορυφαίας ερασιτεχνικής κατηγορίας της χώρας.

Σάββατο 27 Μαΐου 

18:45   Κόβεντρι-Λούτον      Championship

Στη League 1 ο τελικός των play offs, Μπάρνσλεϊ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ, γίνεται τη Δευτέρα το απόγευμα. Αδιαμφισβήτητα τα φώτα είναι στραμμένα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία έφτασε εκεί ανατρέποντας εις βάρος της σκορ 4-0 στα ημιτελικά του θεσμού. Στον επαναληπτικό κέρδισε 5-1 εντός έδρας την Πιτέρμπορο και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Σε αυτή την κατηγορία τίθενται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο στην 3η και 4η θέση, δηλαδή οι αμέσως καλύτερες μετά τις δύο που ανέβηκαν απευθείας. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ ήταν 3η και η Μπάρνσλεϊ 4η. 

Δεύτερα 29 Μαΐου 

17:00   Μπάρνσλεϊ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ     League 1

Αλλά και στη League 2 ισχύει κάτι παρόμοιο με τη League 1, αφού ο τελικός των play offs που θα γίνει την Κυριακή είναι το Καρλάιλ-Στόκπορτ, με τη Στόκπορτ να τερματίζει στην τέταρτη θέση και την Καρλάιλ στην πέμπτη της κανονικής περιόδου, πίσω από τις πρώτες τρεις που ανέβηκαν απευθείας. Πάντως, σε αυτή την κατηγορία αξίζει να αναφερθεί πως πριν την έναρξη της σεζόν, η Στόκπορτ θεωρούταν -βάσει τιμών από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες- το μεγαλύτερο φαβορί για την επίτευξη της ανόδου, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου. 

Κυριακή 28 Μαΐου 

15:30   Καρλάιλ-Στόκπορτ   League 2

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |