Φουντώνει η μάχη του τίτλου στην Αγγλία

Reading time10 λ

Σπουδαία παιχνίδια και εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας.

Ένα από τα πιο κρίσιμα αγωνιστικά τετραήμερα της σεζόν μας περιμένει σε όλα τα πρωταθλήματα της Αγγλίας και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Η μάχη του τίτλου στην Premier League φουντώνει για τα καλά, η αυλαία στην Championship και τη League Two πέφτει, με αρκετά ανοιχτά «μέτωπα», ενώ η League One κινείται στους ρυθμούς των ημιτελικών των πλέι-οφ.

Όλα τα βλέμματα, βέβαια, κατευθύνονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα αγγλίασ, όπου το δίδυμο της κορυφής έχει δύσκολο έργο. Το βράδυ του Σαββάτου στις 21:45 υπάρχει το σπουδαιότερο ματς της 36ης αγωνιστικής της Premier League, Λίβερπουλ-Τότεναμ. Με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την πρόκριση στον τελικό του UEFA Champions League, η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει να πάρει τη νίκη που θα την φέρει για ένα βράδυ στην κορυφή. Βέβαια, η Τότεναμ έχει εξίσου μεγάλη ανάγκη το τρίποντο, αφού δίνει μάχη για την είσοδο στην τετράδα. Φυσικά, ξεχωρίζει και η κυριακάτικη μάχη Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ. Μετά από την «αυτοκτονία» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον αποκλεισμό από τον τελικό του UEFA Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να συνέλθει και να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα τη διατηρήσουν μόνη στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Η Νιούκαστλ, όμως, είναι αξιόμαχη κι ας μην έχει καλή παράδοση στο «Έτιχαντ».

Σημαντικό είναι και το ματς Άρσεναλ-Λιντς. Από τη μια η φορμαρισμένη Άρσεναλ κυνηγά την τέταρτη διαδοχική νίκη που θα τη διατηρήσει στην τετράδα, από την άλλη η Λιντς αναζητεί την υπέρβαση ώστε να παραμείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. «Καυτό» είναι και το παιχνίδι Λέστερ-Έβερτον, κυρίως για τα φιλοξενούμενα Ζαχαρωτά, που θέλουν να δώσουν τέλος σε ένα σερί 14 εκτός έδρας αγώνων δίχως νίκη, προσδοκώντας την έξοδό τους από την επικίνδυνη ζώνη. Στο Τσέλσι-Γουλβς, οι Λονδρέζοι επιδιώκουν την επιστροφή στις νίκες για να μην κινδυνεύσει η παρουσία τους στην τετράδα, ενώ οι Λύκοι παίζουν τις ελπίδες τους για την Ευρώπη. Ξεχωρίζει ακόμη η κόντρα Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απέναντι στην ανεβασμένη Μπράιτον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να «σφραγίσει» την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Σάββατο 7 Μαΐου

17:00   Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ                  Premier League

17:00   Μπέρνλι-Άστον Βίλα                             Premier League

17:00   Μπρέντφορντ-Σαουθάμπτον                   Premier League

17:00   Τσέλσι-Γουλβς                                       Premier League

19:30   Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ       Premier League

21:45   Λίβερπουλ-Τότεναμ                               Premier League

Κυριακή 8 Μαΐου

16:00   Άρσεναλ-Λιντς                                       Premier League

16:00   Λέστερ-Έβερτον                                     Premier League

16:00   Νόριτς-Γουέστ Χαμ                                Premier League

18:30   Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ                  Premier League

Η Championship έφτασε στο φινάλε της και πλέον οι μοναδικές εκκρεμότητες αφορούν τις δύο ομάδες που θα κλείσουν το «καρέ» των συμμετοχών στα πλέι-οφ. Σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί το παιχνίδι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ. Κόντρα στην εστεμμένη πρωταθλήτρια Φούλαμ, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα ψάξει τη νίκη με την οποία θα διατηρηθεί στην προνομιούχο εξάδα. Ίδιος στόχος και στο Λούτον-Ρέντινγκ για την οικοδέσποινα. Βέβαια, θα πρέπει να ξεχάσει τη συντριβή της Δευτέρας από τη Φούλαμ (0-7) και να διαχειριστεί τους πολλούς τραυματισμούς.

Την ίδια στιγμή αναμετρώνται Πρέστον-Μίντλεσμπρο. Αυτή που χρειάζεται το τρίποντο είναι η Μίντλεσμπρο, όμως, παράλληλα απαιτείται «στραβοπάτημα» της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ή της Λούτον για να… τρυπώσει αυτή στην εξάδα. Στο Μπόρνμουθ-Μίλγουολ, τα φιλοξενούμενα Λιοντάρια θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το «μεθύσι» της Μπόρνμουθ μετά την εξασφάλιση της ανόδου, ώστε να επικρατήσουν και να περιμένουν… τριπλό δώρο, που ισοδυναμεί με ήττες των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λούτον και Μίντλεσμπρο, ώστε να βρεθούν αυτά στα πλέι-οφ. Αξιόλογα και τα ματς Χαλ-Νότιγχαμ και Χάντερσφιλντ-Μπρίστολ Σίτι, στα οποία τόσο η Νότιγχαμ, όσο και η Χάντερσφιλντ θα κάνουν… πρόβα ενόψει των μαχών στα πλέι-οφ.

Σάββατο 7 Μαΐου

14:30   Γουέστ Μπρόμ-Μπάρνσλεϊ                    Championship

14:30   Λούτον-Ρέντινγκ                                     Championship

14:30   Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν                     Championship

14:30   Μπόρνμουθ-Μίλγουολ                           Championship

14:30   Ντέρμπι-Κάρντιφ                                    Championship

14:30   Πιτέρμπορο-Μπλάκπουλ                        Championship

14:30   Πρέστον-Μίντλεσμπρο                          Championship

14:30   Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ                 Championship

14:30   Σουόνσι-ΚΠΡ                                         Championship

14:30   Στόουκ-Κόβεντρι                                    Championship

14:30   Χαλ-Νότιγχαμ                                        Championship

14:30   Χάντερσφιλντ-Μπρίστολ Σίτι                 Championship

Μεγάλες μάχες διεξάγονται στα πλέι-οφ της League One. Απόψε διεξάγεται ο πρώτους ημιτελικός του ζευγαριού Σάντερλαντ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Δύο ομάδες με μακρά ιστορία στα υψηλά πατώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, που αναζητούν το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρα (9/5). Μια ημέρα νωρίτερα θα λάβει χώρα ο επαναληπτικός Μίλτον Κέινς Ντονς-Γουίκομ.

Παρασκευή 6 Μαΐου

21:45   Σάντερλαντ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ             League One

Κυριακή 8 Μαΐου

20:30   Μίλτον Κέινς Ντονς-Γουίκομ                 League One

Δευτέρα 9 Μαΐου

21:45   Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Σάντερλαντ             League One

Η αυλαία πέφτει και στη League Two, με το τρίτο εισιτήριο της απευθείας ανόδου, αλλά και τις θέσεις για τα πλέι-οφ να μην έχουν ακόμα κριθεί. Στη μάχη της τρίτης θέσης, ξεχωρίζουν οι αγώνες Μπάροου-Νορθάμπτον και Μπρίστολ Ρόβερς-Σκάνθορπ. Οι ισόβαθμες Νορθάμπτον και Μπρίστολ Ρόβερς κονταροχτυπιούνται για την τελευταία θέση του απευθείας προβιβασμού. Αν νικήσουν αμφότερες, τότε όλα θα κριθούν στη συνολική διαφορά τερμάτων, όπου τώρα υπερτερεί η Νορθάμπτον κατά πέντε γκολ. Θεωρητικά, την απευθείας άνοδο αφορά και το ματς Μάνσφιλντ-Φόρεστ Γκριν. Κόντρα στη ήδη προβιβασμένη Φόρεστ Γκριν, η Μάνσφιλντ θα επιδιώξει τη νίκη, περιμένοντας αποτυχία των Νορθάμπτον και Μπρίστολ Ρόβερς για να… κλέψει την τρίτη θέση. Δύσκολο, όμως, αυτό το ενδεχόμενο, γι’ αυτό οι Σταγκς θα έχουν ως πρώτο στόχο τον έναν βαθμό, που «σφραγίζει» τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ.

Από εκεί και πέρα, στεφόμαστε στα ματς Έξετερ-Πορτ Βέιλ και Γουόλσολ-Σουίντον. Απέναντι στην πρωτοπόρο και υποψήφια πρωταθλήτρια Έξετερ, η Πορτ Βέιλ χρειάζεται έναν βαθμό ώστε να παραμείνει στη ζώνη των πλέι-οφ. Την ίδια στιγμή, η Σουίντον αναζητά νίκη απέναντι στην αδιάφορη Γουόλσολ για να κρατηθεί στο έβδομο σκαλοπάτι. Στο Χάρογκεϊτ Τάουν-Σάτον Γιουνάιτεντ, οι φιλοξενούμενοι προσδοκούν τη νίκη, αλλά και παράλληλα ήττα μιας εκ των Πορτ Βέιλ ή Σουίντον για να βρεθούν αυτοί στην επτάδα. Στο Λέιτον Όριεντ-Τρανμίρ είναι η Τρανμίρ που ζητά θαύματα. Αν πάρει τη νίκη, θα…  προσεύχεται για ήττες των Σουίντον και Σάτον Γιουνάιτεντ, για να… κλέψει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ.

Σάββατο 7 Μαΐου

17:00   Γουόλσολ-Σουίντον                                League Two

17:00   Έξετερ-Πορτ Βέιλ                                  League Two

17:00   Λέιτον Όριεντ-Τρανμίρ                          League Two

17:00   Μάνσφιλντ-Φόρεστ Γκριν                      League Two

17:00   Μπάροου-Νορθάμπτον                           League Two

17:00   Μπράντφορντ-Καρλάιλ                          League Two

17:00   Μπρίστολ Ρόβερς-Σκάνθορπ                  League Two

17:00   Νιούπορτ Κάουντι-Ρότσντεϊλ                 League Two

17:00   Όλνταμ-Κρόουλι                                    League Two

17:00   Στίβενεϊτζ-Σάλφορντ Σίτι                        League Two

17:00   Χάρογκεϊτ Τάουν-Σάτον Γιουνάιτεντ      League Two

17:00   Χάρτλπουλ-Κόλτσεστερ                        League Two