Λίβερπουλ-Σίτι: Η νέα κόντρα αρχίζει

Reading time2 λ

Πολυαναμενόμενο το ματς τους για το Community Shield με σούπερ επιλογές για στοίχημα

Η κορυφαία βαθμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου επιστρέφει στη δράση το Σάββατο (30/7) με το καλύτερο ματς που μπορεί να προσφέρει: Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield στο «King Power» του Λέστερ. Ένα νέο κεφάλαιο στην… κόντρα τους αρχίζει και στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα σε μεγάλη ποικιλία αγορών. Υπάρχει και η δυνατότητα για παιχνίδι στο live.

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από μια συγκλονιστική και ιστορική «μάχη» στο πρωτάθλημα αγγλίασ την περασμένη σεζόν, το οποίο κρίθηκε στον πόντο την τελευταία αγωνιστική, ετοιμάζονται να δείξουν και πάλι τις ικανότητές τους, αφού λογαριάζονται τα δύο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να έχασε τον Σάντιο Μανέ, αλλά απέκτησε τον στράικερ Ντάρβιν Νούνιες στην πιο σημαντική μεταγραφική κίνηση που έκανε. Η Μάντσεστερ Σίτι πρόσθεσε στη «μηχανή» της τον Έρλινγκ Χάαλαντ (στράικερ), τον Κάλβιν Φίλιπς (μέσος), τον Χουλιάν Άλβαρες (φορ) και τον Στέφαν Ορτέγα (τερματοφύλακας). Ωστόσο, απώλεσε μέρος του βάθους του ρόστερ της καθώς αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες (Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο).

ΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΜΕΝ, ΟΡΕΞΑΤΕΣ ΔΕ – ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Οι δύο ομάδες δεν πραγματοποίησαν προετοιμασίες σε ιδανικές συνθήκες. Η Λίβερπουλ έκανε περιοδεία στην Ταϊλάνδη, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι στις ΗΠΑ. Αυτό αν μη τι άλλο επηρέασε τα πλάνα των προπονητών που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους παίκτες τους για να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρίσκεται στο 100%, αν και αξίζει να σημειώσουμε πως η Λίβερπουλ μοιάζει να έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και καθώς οι αλλαγές είναι λιγότερες δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα προσαρμογής.

Παρά τα εμπόδια, λοιπόν, η αντιπαλότητα που έχουν αναπτύξει αυτές οι δύο ομάδες δημιουργεί ένα «μικροκλίμα» ανταγωνισμού και είναι εγγυημένο πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με τους παίκτες να θέλουν να αποκτήσουν και το ψυχολογικό αβαντάζ επί των αντιπάλων τους ενόψει της υπόλοιπης σεζόν.

Επιπλέον, αν κάτι δείχνει το παρελθόν είναι πως έχουν την τάση να παίζουν φουλ επίθεση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το τελευταίο 0-0 αυτού του ζευγαριού καταγράφηκε το 2018. Έκτοτε, 8/9 παιχνίδια τους έληξαν με goal/goal αποτελέσματα. Στο ίδιο διάστημα, επτά ματς ξεπέρασαν το φράγμα των 2,5 γκολ. Ώρα για θέαμα…