Γιουβέντους-Τορίνο, ντέρμπι με παράδοση

Reading time4 λ

Η παραδοσιακή κόντρα του Πιεμόντε ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Τορίνο ξεχωρίζει στο κουπόνι.

Το τριήμερο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πέρασε, αλλά σήμερα ανοίγει ακόμα ένα παράθυρο θεάματος. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές για τις κορυφαίες λίγκες της «Γηραιάς Ηπείρου», με την ιταλική Serie A να κλέβει την παράσταση, αφού η αυλαία της 26ης αγωνιστικής ανοίγει στις 21:45 με το παραδοσιακό ντέρμπι του Πιεμόντε, Γιουβέντους-Τορίνο, που χαρακτηρίζεται από μια σημαντική παράδοση.

Αυτή που έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς είναι η Γιουβέντους, που «έσωσε» την ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Αταλάντα και επιδιώκει να διατηρηθεί στην προνομιούχο τετράδα. Η Τορίνο, με τη σειρά της, προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Βενέτσια και θέλει να δώσει τέλος σε ένα σερί τριών αγώνων δίχως νίκη. Ωστόσο, η τελευταία φορά που η Γκρανάτα νίκησε τη Γηραιά Κυρία ως φιλοξενούμενη ήταν το μακρινό 1995.

Εκκίνηση έχουμε και στην 23η στροφή της γερμανικής Bundesliga με την αναμέτρηση Μάιντζ-Λεβερκούζεν. Με όπλο την ισχυρή έδρα της, η Μάιντζ, θα προσπαθήσει να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Απέναντί της όμως έχει την άκρως φορμαρισμένη Λεβερκούζεν, που εδραιώθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι, χάρη σε τέσσερις διαδοχικές νίκες. Νωρίτερα υπάρχει δράση και στη 2.Bundesliga. Ξεχωρίζει το παιχνίδι Σάλκε-Πάντερμπορν. Η Σάλκε προσδοκά την επιστροφή στις νίκες για να πλησιάσει την κορυφή, αλλά η Πάντερνμπορν είναι αήττητη φέτος μακριά από τη βάση της. Κρίσιμο και το Ντιναμό Δρέσδης-Χάιντενχαϊμ, αφού η Ντιναμό Δρέσδης θέλει να ξεμακρύνει από την ουρά, ενώ η Χάιντενχαϊμ να παραμείνει σε τροχιά ανόδου.

Δύο ματς υπάρχουν και στο πρόγραμμα της τουρκικής Super Lig. Σε πρώτο πλάνο το Κόνιασπορ-Κασίμπασα, με την Κόνιασπορ να ψάχνει φάρμακο μετά την ήττα στο ντέρμπι κορυφής με την Τραμπζονσπόρ και την Κασίμπασα να αναζητά βαθμούς που θα την κρατήσουν εκτός επικίνδυνης ζώνης. Στο Ρίζεσπορ-Μπασάκσεχιρ, οι γηπεδούχοι «καίγονται», αφού έχουν μείνει πίσω στη μάχη της παραμονής, σε αντίθεση με την Μπασάκσεχιρ, που ανέκτησε τον καλό εαυτό της κι επέστρεψε στην τετράδα. Στην ολλανδική Eredivisie υπάρχει η καθοριστική μάχη της ουράς, Φορτούνα Σιτάρντ-Σπάρτα Ρότερνταμ, ενώ στη βελγική Pro League κοντράρονται Γάνδη-Σερένγκ, που διάγουν βίους αντίθετους. Η Γάνδη παίζει τα ρέστα της για την τετράδα, ενώ η Σερένγκ για να αποφύγει το μπαράζ παραμονής.

Σημαντικές μονομαχίες μας περιμένουν και στην Α’ Κατηγορία Κύπρου. Τα βλέμματα πηγαίνουν στο Δόξα Κατωκοπιάς-Πάφος. Κυρίως λόγω της προσπάθειας που καταβάλλει η Πάφος για να κερδίσει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ, την ώρα που η Δόξα Κατωκοπιάς θέλει να απομακρυνθεί από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας. Στο ΑΕΛ Λεμεσού-ΠΑΕΕΚ, η οικοδέσποινα καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευση για την «εκπαραθύρωση» από την εξάδα, ενώ η ΠΑΕΕΚ αναζητεί παντού βαθμούς που θα βοηθήσουν την προσπάθειά της για επιβίωση.

17:00   Δόξα Κατωκοπιάς-Πάφος                         Α’ Κατηγορία Κύπρου

19:00   ΑΕΛ Λεμεσού-ΠΑΕΕΚ                           Α’ Κατηγορία Κύπρου

19:00   Κόνιασπορ-Κασίμπασα                            Super Lig Τουρκίας

19:00   Ρίζεσπορ-Μπασάκσεχιρ                            Super Lig Τουρκίας

19:30   Ντιναμό Δρέσδης-Χάιντενχαϊμ                 2.Bundesliga Γερμανίας

19:30   Σάλκε-Πάντερμπορν                                 2.Bundesliga Γερμανίας

21:00   Φορτούνα Σιτάρντ-Σπάρτα Ρότερνταμ      Eredivisie Ολλανδίας

21:30   Μάιντζ-Λεβερκούζεν                                Bundesliga Γερμανίας

21:45   Γάνδη-Σερένγκ                                          Pro League Βελγίου

21:45   Γιουβέντους-Τορίνο                                  Serie A Ιταλίας