Νάπολι-Ίντερ, σταυροδρόμι τίτλου

Reading time6 λ

Η καθοριστική αναμέτρηση της ιταλικής Serie A ανάμεσα στη Νάπολι και την Ίντερ κυριαρχεί στο κουπόνι.

Μια ημέρα γεμάτη από σπουδαία ματς σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη έχουμε μπροστά μας. Στην Betsson πάντα προσφέρεται τεράστια γκάμα στοιχηματικών επιλογών για τα παιχνίδια των κορυφαίων πρωταθλημάτων, από τα οποία ξεχωρίζει το ντέρμπι Νάπολι-Ίντερ για την 25η αγωνιστική της ιταλικής Serie A, που αρχίζει στις 19:00 και αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι στη μάχη της κορυφής.

Έναν βαθμό μακριά από το ρετιρέ βρέθηκε η Νάπολι μετά την επικράτησή της επί της Βενέτσια κι έχει την ευκαιρία να βρεθεί μετά από καιρό στην πρώτη θέση. Η Ίντερ ανασκεύασε την ψυχολογία της μετά την ήττα στο ντέρμπι με τη Μίλαν, απέκλεισε τη Ρόμα στο Coppa Italia και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πρωτιά, με σύμμαχο την ευνοϊκή πρόσφατη παράδοση στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Η ημέρα ανοίγει με το ματς Λάτσιο-Μπολόνια, στο οποίο η Λάτσιο «καίγεται» πλέον για να διατηρηθεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Υπάρχει ακόμη το Τορίνο-Βενέτσια, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν να πλησιάσουν την εξάδα και οι Βενετσιάνοι να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στην αναμέτρηση Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι επικεντρώνονται τα βλέμματα στην αγγλική Premier League. Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι, αφού έκαμψε την αντίσταση της Μπρέντφοντ, θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί 14 αγώνων για να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της. Στον αντίποδα, η Νόριτς παλεύει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά η ανάκαμψή της «αναχαιτίστηκε» με την ισοπαλία απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Σημαντικό και το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον, ειδικά για τους Κόκκινους Διαβόλους που επιδιώκουν να επιστρέψουν στην τετράδα μετά το «στραβοπάτημα» στο Μπέρνλι. Με μάχη επιβίωσης μοιάζει το Έβερτον-Λιντς, ξεχωριστό χρώμα προσδίδει το λονδρέζικο ντέρμπι Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας, ενώ «καυτό» βαθμολογικά είναι το Γουότφορντ-Μπράιτον.

Το παγκόσμιο στέμμα διεκδικούν Τσέλσι-Παλμέιρας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στην ισπανική La Liga, κυριαρχεί η σύγκρουση Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης. Τη διαφορά των έξι βαθμών από τους διώκτες τους επιδιώκει να διατηρήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η Βιγιαρεάλ είναι έτοιμη να «πιάσει» τετράδα. Αξιόλογα είναι και τα ματς Κάντιθ-Θέλτα και Ράγιο Βαγιεκάνο-Οσασούνα. Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Super League ανοίγει με τα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός και Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ως στόχο τη μονιμοποίησή του στην εξάδα, την στιγμή που τόσο ο Ιωνικός, όσο και οι Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός χρειάζονται βαθμούς στη μάχη της ουράς.

Η συνάντηση Μπόχουμ-Μπάγερν βρίσκεται στο επίκεντρο στη γερμανική Bundesliga. Η Μπάγερν απέκτησε πλέον διαφορά εννέα βαθμών από τους ανταγωνιστές της στη μάχη του τίτλου, έπειτα από τη δύσκολη νίκη επί της Λειψίας και σκοπεύει να τη διευρύνει. Η Μπόχουμ, όμως, αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι» εσχάτως. Ενδιαφέρον είναι και το Λεβερκούζεν-Στουτγάρδη. Ο θρίαμβος στο Ντόρτμουντ αποτελεί άλμα εξόδου στο UEFA Champions League για τη Λεβερκούζεν, την στιγμή που η Στουτγάρδη παλεύει ώστε να μη χάσει το… τρένο της σωτηρίας. Κρίσιμα για την ουρά τα Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ και Γκρόιτερ Φιρτ-Χέρτα Βερολίνου, ενώ με το βλέμμα στην Ευρώπη αναμετρώνται Φράιμπουργκ-Μάιντζ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ.

14:30   Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον           Premier League Αγγλίας

15:00   Κάντιθ-Θέλτα                                                   La Liga Ισπανίας

16:00   Λάτσιο-Μπολόνια                                            Serie A Ιταλίας

16:30   Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ       Bundesliga Γερμανίας

16:30   Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ                          Bundesliga Γερμανίας

16:30   Γκρόιτερ Φιρτ-Χέρτα Βερολίνου                     Bundesliga Γερμανίας

16:30   Μπόχουμ-Μπάγερν                                          Bundesliga Γερμανίας

16:30   Φράιμπουργκ-Μάιντζ                                       Bundesliga Γερμανίας

17:00   Γουότφορντ-Μπράιτον                                     Premier League Αγγλίας

17:00   Έβερτον-Λιντς                                                  Premier League Αγγλίας

17:00   Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας                         Premier League Αγγλίας

17:15   Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης                               La Liga Ισπανίας

18:30   Τσέλσι-Παλμέιρας                                           Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

19:00   Νάπολι-Ίντερ                                                   Serie A Ιταλίας

19:30   Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι                                  Premier League Αγγλίας

19:30   Λεβερκούζεν-Στουτγάρδη                               Bundesliga Γερμανίας

19:30   Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός                   Super League

19:30   Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός                              Super League

19:30   Ράγιο Βαγιεκάνο-Οσασούνα                            La Liga Ισπανίας

21:45   Τορίνο-Βενέτσια                                              Serie A Ιταλίας