Ίντερ-Γιουβέντους: Η… κατάρα των πρώτων σκόρερ

Reading time3 λ

Κορυφαίες προσφορές για live στοιχημα στο μεγάλο ντέρμπι του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει μαζί τα 15 από τα τελευταία 17 πρωταθλήματα Ιταλίας. Ωστόσο, μένουν για 2η συνεχόμενη χρονιά χωρίς το «Σκουντέτο». Κι όμως, η μεταξύ τους αναμέτρηση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη «μονομαχία» Ίντερ-Γιουβέντους,την Κυριακή 19 Μαρτίου (21:45)το διακύβευμα είναι ένα «εισιτήριο»: για την πρώτη στο Τσάμπιονς Λιγκ και για τη δεύτερη στο Κόνφερενς Λιγκ, τουλάχιστον ως την εκδίκαση της έφεσης για τους βαθμούς που της αφαιρέθηκαν. Εκτός όμως από την ουσία, υπάρχει και το γόητρο. Μία επιτυχία σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι θα δώσει ψυχολογία και ηρεμία στην ομάδα που θα τη σημειώσει, τη στιγμή που καμία από τις δύο δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.

Η Ίντερ είναι το φαβορί στο ματς με απόδοση 1,97* στην πλατφόρμα της Betsson, όπου είναι διαθέσιμο ένα πλήθος επιλογών, τόσο στο επίπεδο του pregame όσο και για live στοιχημα.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τόσο η Ίντερ όσο και η Γιουβέντους έρχονται από σημαντικούς διεθνείς αγώνες. Η Ίντερ αντιμετώπισε την Τρίτη την Πόρτο στην Πορτογαλία, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους, από την πλευρά της, επιστρέφει από την αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι προβληματίζει μετά τις ευρωπαϊκές της αναμετρήσεις. Στα επτά φετινά της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ύστερα από αναμετρήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, νίκησε σε τέσσερα και έχασε στα τρία. Εκείνη του Μάξι Αλέγκρι έχει κάπως καλύτερη εικόνα. Λόγω της συμμετοχής της στον «ενδιάμεσο» γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έχει δώσει εννιά διεθνή παιχνίδια. Παρέμεινε χωρίς νίκη στα τρία πρώτα εγχώρια που ακολούθησαν ευρωπαϊκά ματς (μία ισοπαλία και δύο ήττες), όμως νίκησε και στα έξι τελευταία.

ΧΑΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ «GIUSEPPE MEAZZA» Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η Ίντερ είναι ομάδα έδρας. Στο «σπίτι» της έχει σημειώσει τις 11 από τις 16 νίκες της στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, δυσκολεύεται πάρα πολύ, όταν φιλοξενεί εκεί τη Γιουβέντους. Σε 12 αναμετρήσεις εκεί για το «Καμπιονάτο», μετά το 2010, οι «νερατζούρι» μετρούν μόλις δύο νίκες (το 2016 και το 2021). Στα υπόλοιπα 10 ματς σημειώθηκαν πέντε ισοπαλίες και ισάριθμα διπλά. Αξιοσημείωτο είναι το ότι στους τέσσερις τελευταίους τους αγώνες εκεί σημειώθηκαν 2-3 G. Σε μία λίγο μεγαλύτερη εικόνα, αυτή η επίδοση βγήκε και στα 9 από τα 11 τελευταία τους παιχνίδια στο Μιλάνο.

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΚΟΡΕΡ

Σε 10 ματς εναντίον της Γιουβέντους σκόραρε μόνο στα τρία, ο 1ος σκόρερ της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνεζ (13 γκολ). Ωστόσο, μόνο το ένα γκολ του ήταν σε αγώνα πρωταθλήματος. Ένα δεύτερο το έβαλε στον προπέρσινο ημιτελικό του Κόπα Ιτάλια κι ένα στο Σούπερ Καπ του 2022. Σ’ εκείνο τον αγώνα, η ομάδα του νίκησε με 2-1 στην παράταση. Στους άλλους δύο, ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας. Όταν δηλαδή σκοράρει ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ εναντίον της Γιουβέντους, η Ίντερ δεν έχει νικήσει, τουλάχιστον σε 90λεπτο.

Ο στράικερ της Γιουβέντους από την άλλη, Ντούσαν Βλάχοβιτς (8 γκολ στο πρωτάθλημα), έχει βρει απέναντί του την Ίντερ συνολικά εννιά φορές. Τόσο ως παίκτης της Γιουβέντους, όσο και με τη φανέλα της Φιορεντίνα, παλιότερα. Σκόραρε σε δύο περιπτώσεις (μία με την κάθε ομάδα). Όμως, δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη απέναντι στους «νερατζούρι». Μετράει μία ισοπαλία και… οκτώ ήττες!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ κι ο Ντούσαν Βλάχοβιτς θα καταφέρουν άραγε να εξορκίσουν την… κατάρα;