Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, κρίσιμο ντέρμπι

Reading time5 λ

Η κλασική μονομαχία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αποτελεί κυρίαρχο γεγονός στο κουπόνι.

Πλήθος συναρπαστικών γεγονότων θα λάβουν χώρα σήμερα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένο για τις 19:30 αναμένεται να κλέψει την παράσταση, αφού θα παίξει ρόλο για τη μάχη της εξάδας της Super League.

Έπειτα από την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, η νίκη μοιάζει να αποτελεί τη μοναδική συνθήκη για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να μην κινδυνεύσει η παρουσία του στα πλέι-οφ. Η ΑΕΚ είναι σαφώς πιο άνετη, μετά και την επικράτησή της επί του ΠΑΣ Γιάννινα και θα ψάξει το τρίποντο με το οποίο θα παραμείνει σε πλεονεκτική θέση για τη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου. Την ίδια ώρα παίζουν Ολυμπιακός-ΟΦΗ, σε ένα εξίσου σημαντικό ματς. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει να γιατρέψει τις πληγές του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Αταλάντα και να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα την ώρα που ο ΟΦΗ κυνηγά την έκτη θέση, από την οποία «έπεσε» εξαιτίας της ισοπαλίας με τον Ιωνικό. Στο μενού υπάρχει και το ΠΑΟΚ-Ιωνικός. Με τον… αέρα της πρόκρισης επί της Μίντιλαντ, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να διευρύνει το εντυπωσιακό εντός των συνόρων αήττητο σερί του, αλλά κι ο Ιωνικός έχει εξαιρετική ψυχολογία μετά τον θρίαμβο επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην Αγγλία, είναι λογικό να δεσπόζει η μάχη Τσέλσι-Λίβερπουλ στον τελικό του EFL Cup, ωστόσο σημαντικό είναι και το παιχνίδι Γουέστ Χαμ-Γουλβς της Premier League, με τις δύο ομάδες να προσδοκούν την επιστροφή στις επιτυχίες με φόντο την ευρωπαϊκή έξοδο. Ενδιαφέρουσες κόντρες υπάρχουν στη γερμανική Bundesliga. Στο ζευγάρι Μπόχουμ-Λειψία, αμφότερες είναι φορμαρισμένες, με την Μπόχουμ να ψάχνει άλμα παραμονής και τη Λειψία να επιδιώκει την παραμονή στην τετράδα. Όσο για το Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ, οι γηπεδούχοι αναζητούν διέξοδο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Ντόρμουντ θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες τίτλου.

Το μεγάλο ντέρμπι της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη-Μπέτις, δεσπόζει στην ισπανική La Liga. Οι δύο μονομάχοι απέκλεισαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ζενίτ στο UEFA Europa League, την στιγμή που φιγουράρουν στο δεύτερο και το τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, αντίστοιχα. Μίνι ντέρμπι των Βάσκων έχουμε στο Σοσιεδάδ-Οσασούνα. Στη γαλλική Ligue 1, ξεχωρίζει η αναμέτρηση Λυών-Λιλ, στην οποία οι δύο ομάδες θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για ευρωπαϊκή έξοδο. Αξιόλογο και το Μονακό-Ρεμς, ειδικά για τους Μονεγάσκους που επιδιώκουν την είσοδο στην πεντάδα, ενώ κρίσιμο για την ουρά είναι το ματς Κλερμόν-Μπορντό.

Η κόντρα Λάτσιο-Νάπολι κυριαρχεί απόψε στην ιταλική Serie A. Πικράθηκαν και οι δύο μετά τους αποκλεισμούς από Πόρτο και Μπαρτσελόνα στο UEFA Europa League και «καίγονται» για τη νίκη. Η Λάτσιο ώστε να ελπίζει σε είσοδο στην τετράδα και η Νάπολι για να κρατήσει «ζωντανό» το όνειρο του πρωταθλήματος. Ζωηρό ενδιαφέρον επιφυλάσσουν τα παιχνίδια Τορίνο-Κάλιαρι και Ελλάς Βερόνα-Βενέτσια, ειδικά για τους φιλοξενούμενους που μάχονται για τη σωτηρία.

13:30   Τορίνο-Κάλιαρι                                Serie A Ιταλίας

14:00   Μονακό-Ρεμς                                   Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Γουέστ Χαμ-Γουλβς                        Premier League Αγγλίας

16:00   Κλερμόν-Μπορντό                          Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Ελλάς Βερόνα-Βενέτσια                  Serie A Ιταλίας

16:30   Μπόχουμ-Λειψία                             Bundesliga Γερμανίας

17:15   ΠΑΟΚ-Ιωνικός                               Super League

17:15   Σεβίλλη-Μπέτις                               La Liga Ισπανίας

18:30   Τσέλσι-Λίβερπουλ                          EFL Cup

18:30   Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ         Bundesliga Γερμανίας

19:30   Ολυμπιακός-ΟΦΗ                           Super League

19:30   Παναθηναϊκός-ΑΕΚ                        Super League

19:30   Σοσιεδάδ-Οσασούνα                       La Liga Ισπανίας

21:45   Λυών-Λιλ                                        Ligue 1 Γαλλίας

21:45   Λάτσιο-Νάπολι                                Serie A Ιταλίας