ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, καυτό ντέρμπι

Reading time5 λ

Η μεγάλη σύγκρουση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο σημερινό κουπόνι.

Πλούσιο σε σπουδαία παιχνίδια είναι το σημερινό μενού και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα. Στα μέρη μας συγκεντρώνονται όλα τα βλέμματα, αφού το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 20η αγωνιστική της Super League είναι το κυρίαρχο γεγονός και μπορεί να χαράξει τον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.

Αναγεννημένος είναι ο ΠΑΟΚ, κέρδισε και στον Βόλο, φτάνοντας τις έξι διαδοχικές νίκες στη Super League. Παραμένει στη δεύτερη θέση και έχει βάλει ως στόχο να μειώσει στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές, όμως, επέστρεψαν στις επιτυχίες με την επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα και επιδιώκουν να υπερασπιστούν την αήττητη –μέχρι τώρα- πορεία τους, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση και το φετινού πρωταθλήματος.

Προηγείται η αναμέτρηση ΑΕΚ-Βόλος. Οι γηπεδούχοι, μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου, αναζητούν την πρώτη εντός έδρας επιτυχία τους μετά από 56 ημέρες, ώστε να αξιοποιήσουν τυχόν απώλειες των μονομάχων του ντέρμπι, αλλά ο Βόλος έχει αποδειχθεί απρόβλεπτος. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σύγκρουση Παναιτωλικός-Άρης. Σε εκπληκτική κατάσταση ο Παναιτωλικός, πέρασε νικηφόρα από την έδρα του ΟΦΗ και «πληγωμένος» ο Άρης μετά από τον άδοξο αποκλεισμό του από τη Λαμία στο Κύπελλο. Όσο για το ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης, οι οικοδεσπότες επιδιώκουν την επιστροφή στις επιτυχίες, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης «καίγεται» ευρισκόμενος στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη για δέκα σερί αγώνες.

Με δύο σημαντικά ματς ολοκληρώνεται η 29η στροφή της αγγλικής Championship. Ειδική μνεία στο Ντέρμπι-Μπέρμιγχαμ, όπου η Ντέρμπι προσδοκά ακόμα μια εντός έδρας νίκη, ώστε να μπει για τα καλά στο κυνήγι της παραμονής, αλλά η Μπέρμιγχαμ είναι βελτιωμένη εσχάτως. Κρίσιμο φαντάζει το Κάρντιφ-Νότιγχαμ. Τόσο για την Κάρντιφ, που έχει… ξεχάσει να νικά και πλησιάζει την επικίνδυνη ζώνη, όσο και για τη Νότιγχαμ, «καλπάζει» τις τελευταίες εβδομάδες κι έχει βρεθεί μια ανάσα από την εξάδα.

Στη βελγική Pro League δεσπόζει η σύγκρουση Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Άντερλεχτ. Μετά την ισοπαλία με την Κλαμπ Μπριζ, η πρωτοπόρος Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ θέλει να ξεπεράσει ένα ακόμα εμπόδιο για να διατηρήσει τη μεγάλη διαφορά στη μάχη του τίτλου, την στιγμή που η Άντερλεχτ παίζει τις τελευταίες –πιθανότατα- ελπίδες της για την κορυφή. Με το βλέμμα στη δεύτερη θέση και την τετράδα μονομαχούν Γάνδη-Αντβέρπ, ενώ το Σταντάρ Λιέγης-Μαλίν θα παίξει ρόλο για την είσοδο στην οκτάδα.

Αμφίρροπες αναμετρήσεις μας περιμένουν στην πορτογαλική Primeira Liga. Ξεχωρίζει το Μπράγκα-Μορεϊρένσε, στο οποίο η Μπράγκα θέλει να δώσει συνέχεια στη μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία επί της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για να αναπτερώσει τις ελπίδες για την τρίτη θέση. Και η αξιόμαχη Μορεϊρένσε, όμως, έχει ανάγκη τους βαθμούς για να βγει από τη ζώνη των μπαράζ της παραμονής. Λεπτές μοιάζουν οι ισορροπίες και στα ματς Βιζέλα-Βιτόρια Γκιμαράες και Πορτιμονένσε-Τοντέλα.

14:30   Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Άντερλεχτ                              Pro League Βελγίου

15:00   Παναιτωλικός-Άρης                                                Super League

15:00   ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης                          Super League

15:30   Ντέρμπι-Μπέρμιγχαμ                                              Championship Αγγλίας

17:00   Γάνδη-Αντβέρπ                                                       Pro League Βελγίου

17:15   ΑΕΚ-Βόλος                                                             Super League

17:30   Βιζέλα-Βιτόρια Γκιμαράες                                      Primeira Liga Πορτογαλίας

17:30   Πορτιμονένσε-Τοντέλα                                           Primeira Liga Πορτογαλίας

18:00   Κάρντιφ-Νότιγχαμ                                                   Championship Αγγλίας

19:30   Σταντάρ Λιέγης-Μαλίν                                            Pro League Βελγίου

19:30   ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός                                                Super League

20:00   Μπράγκα-Μορεϊρένσε                                            Primeira Liga Πορτογαλίας