ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, η μάχη των δικεφάλων

Reading time7 λ

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο σημερινό κουπόνι.

Λαμπερές μονομαχίες μας επιφυλάσσει το σημερινό πρόγραμμα. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές για τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από τα οποία σαφώς και ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ της Super League, που είναι προγραμματισμένο για τα 19:30 και πάντα μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι που διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» και η ΑΕΚ, που έχει να επιδείξει έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με τελευταία αυτή επί του Λεβαδειακού, θέλει να επιβεβαιώσει την εξαιρετική της αγωνιστική κατάσταση και να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, «στραβοπάτησε» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών. Ωστόσο, διατηρεί μια εντυπωσιακή παράδοση, αφού δεν έχει ηττηθεί στις εννέα τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ.

Νωρίτερα υπάρχει και το σημαντικό παιχνίδι Ολυμπιακός-Λαμία. Να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Παναιτωλικού θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός για να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την πρώτη θέση. Η Λαμία, όμως, που πήρε βαθμό από τον ΟΦΗ, έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι». Ενδιαφέρον έχει και το Άρης-ΟΦΗ. Να «διαγράψει» την ήττα από τον Παναθηναϊκό έχει ως στόχο ο Άρης, ενώ ο ΟΦΗ θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Η μονομαχία Τορίνο-Μίλαν δίνει πάντα ξεχωριστό χρώμα στην ιταλική Serie A. Η Τορίνο, η οποία ξέφυγε από την περίοδο κάμψης, σκοπεύει να βάλει δύσκολα στην πρωταθλήτρια Μίλαν, που θέλει να παραμείνει στο κατόπι της πρωτοπόρου Νάπολι. Ενδιαφέρον έχει και η συνάντηση Λάτσιο-Σαλερνιτάνα. Το εντυπωσιακό αήττητο σερί έξι αγώνων, στο οποίο κατέγραψε πέντε νίκες, έφερε στην τρίτη θέση τη Λάτσιο και θα επιχειρήσει να το διευρύνει απέναντι στη μαχητική Σαλερνιτάνα. Αξιόλογα είναι και τα ζευγάρια Έμπολι-Αταλάντα και Κρεμονέζε-Ουντινέζε, με τις φιλοξενούμενες να αναζητούν την επιστροφή στις επιτυχίες.

Το παιχνίδι Ουνιόν Βερολίνου-Γκλάντμπαχ συγκεντρώνει τα βλέμματα στη γερμανική Bundesliga. Τους τρεις βαθμούς που θα τη διατηρήσουν την κορυφή κυνηγά η Ουνιόν Βερολίνου, με όπλο την αήττητη έδρα της την στιγμή που η Γκλάντμπαχ «παραπατά» σε διαδοχικά ματς. Στο Σάλκε-Φράιμπουργκ, οι φιλοξενούμενοι γυρεύουν νίκη που θα τους διατηρήσει στο κόλπο της πρωτιάς, αλλά η Σάλκε θα έχει νέο προπονητή τον Τόμας Ράις. Ανταμώνουν ακόμη Κολωνία-Χόφενχαϊμ, που καλούνται να επικρατήσουν, έπειτα από τις αποτυχίες της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες τις απομάκρυναν από την εξάδα.

Η σπουδαία σύγκρουση Λυών-Λιλ ξεχωρίζει στη γαλλική Ligue 1. Να διπλασιάσει τις επιτυχίες της με τον Λοράν Μπλαν στον πάγκο επιδιώκει η Λυών, ώστε να πλησιάσει την πεντάδα που χαρίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ίδιο στόχο έχει και η Λιλ, η οποία μετρά τρεις σερί νίκες. Οι προβολείς στρέφονται και στο Λοριάν-Νις. Η Λοριάν μπορεί να βρέθηκε πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή, αφού «ξεθύμανε» εσχάτως, αλλά διατηρεί ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων. Μακριά από τις πρώτες θέσεις η φιλόδοξη Νις, που δυσκολεύεται να φτάσει σε νίκες.

13:30   Έμπολι-Αταλάντα                                          Serie A Ιταλίας

14:00   Οσέρ-Αζαξιό                                                   Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Μονακό-Ανζέ                                                  Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Ναντ-Κλερμόν                                                Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Μπρεστ-Ρεμς                                                  Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Ρεν-Μονπελιέ                                                  Ligue 1 Γαλλίας

16:00   Ολυμπιακός-Λαμία                                        Super League

16:00   Κρεμονέζε-Ουντινέζε                                     Serie A Ιταλίας

16:00   Σπέτσια-Φιορεντίνα                                       Serie A Ιταλίας

16:30   Ουνιόν Βερολίνου-Γκλάντμπαχ                    Bundesliga Γερμανίας

16:30   Λεβαδειακός-Ατρόμητος                               Super League

18:05   Λοριάν-Νις                                                      Ligue 1 Γαλλίας

18:30   Σάλκε-Φράιμπουργκ                                     Bundesliga Γερμανίας

19:00   Λάτσιο-Σαλερνιτάνα                                      Serie A Ιταλίας

19:30   ΑΕΚ-ΠΑΟΚ                                                   Super League

20:30   Κολωνία-Χόφενχαϊμ                                      Bundesliga Γερμανίας

20:30   Άρης-ΟΦΗ                                                      Super League

21:45   Λυών-Λιλ                                                        Ligue 1 Γαλλίας

21:45   Τορίνο-Μίλαν                                                 Serie A Ιταλίας