Game Time: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, προβλήματα και ανάγκη

Reading time3 λ

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έχει πάντα ξεχωριστή θέση στο κουπόνι.

14:00   Σέλτικ-Ρέιντζερς                                  Premiership Σκωτίας

Η Σέλτικ επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ρος Κάουντι (2-0) και παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας, με διαφορά 6 βαθμών από τη Ρέιντζερς. Έδειξε χαρακτήρα μετά την ήττα στον ημιτελικό του Κυπέλλου από την «άσπονδη» συμπολίτισσα και ψάχνει το τρίποντο που θα της χαρίσει ουσιαστικά τον τίτλο. Μετρά 6 διαδοχικές επιτυχίες και είναι αήττητη στα 28 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Η Ρέιντζερς ηττήθηκε στη Λειψία στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa League. Παίζει την τελευταία της… ζαριά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο σκέφτεται και τη ρεβάνς της Πέμπτης. Έχει ως οδηγό την επικράτηση στον ημιτελικό του Κυπέλλου (2-1 στην παράταση) πριν δύο εβδομάδες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει στις 2 τελευταίες επισκέψεις της στο «Σελτικ Παρκ».

17:00   Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα                 Super League

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού ήρθε ισόπαλος στον παράταση με τον ΠΑΟΚ (1-1). Μοιάζουν να υπάρχουν αναταράξεις, δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα 5 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, αλλά είναι αήττητος στα 15 φετινά εντός έδρας ματς πρωταθλήματος και θέλει να διατηρήσει τη διαφορά των 11 βαθμών από τους διώκτες του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την ήττα στην έδρα του από την ΑΕΚ (2-3) και παραμένει ουραγός στα πλέι-οφ. Οι όποιες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη μηδενίστηκαν, δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ δεν έχει σκοράρει καν στις 4 τελευταίες εξόδους του.

19:00   Παναθηναϊκός-Άρης                             Super League

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα (2-0) και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Συμπλήρωσε 9 αγώνες όλων των διοργανώσεων χωρίς ήττα, διατήρησε ανέπαφη την εστία του στα 4 τελευταία ματς, ενώ δεν έχασε στις 6 τελευταίες εντός έδρας υποχρεώσεις του κι επιδιώκει την άνοδο στην τρίτη θέση.

Ο Άρης σημείωσε μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-0) και διατηρείται στο τρίτο σκαλοπάτι. Είναι αήττητος στα 4 τελευταία ματς της διαδικασίας των πλέι-άουτ, με 2 σερί νίκες, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στις 2 τελευταίες συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό.

19:30   Άντερλεχτ-Κλαμπ Μπριζ                     Pro League Βελγίου

Η Άντερλεχτ ηττήθηκε από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (1-3) και οι όποιες ελπίδες για τον τίτλο «εξατμίστηκαν». Πλέον, σε αυτό το κλασικό ντέρμπι κυνηγά τις τελευταίες ελπίδες για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο UEFA Champions League, από την οποία απέχει 7 βαθμούς, μετρώντας 6 διαδοχικές νίκες στην έδρα της.

Η Κλαμπ Μπριζ επιβλήθηκε με 1-0 της Αντβέρπ (1-0) και διατηρείται σε απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή. Έχει να επιδείξει 9 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, έχει κερδίσει τους 5 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες, αλλά δεν έχει κερδίσει στα 4 τελευταία ντέρμπι με την Άντερλεχτ.

21:00   ΠΑΟΚ-ΑΕΚ                                         Super League

Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (1-1 στην παράταση). Θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την κορυφή, από την οποία απέχει 11 βαθμούς, όμως, δεν έχει νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, ενώ έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών.

Η ΑΕΚ πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (3-2) και παραμένει «ζωντανή» στην κούρσα για την ευρωπαϊκή έξοδο, αν και είναι ακόμα πέμπτη. Είναι αήττητη στα 3 εκτός έδρας ματς στη διαδικασία των πλέι-οφ, αλλά δεν πανηγύρισε νίκη στους 12 τελευταίους αγώνες με τον ΠΑΟΚ.