AEK–Ολυμπιακός: Ο νικητής παίρνει τα πάνω του

Reading time4 λ

Μεγάλη αντιπαλότητα στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, μεγάλες ευκαιρίες και στο στοιχημα

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Super League, πέρα από τη δεδομένη βαθμολογική αγωνία που επιφυλάσσει για τις ομάδες όσον αφορά τους στόχους τους, με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ ante portas, έχει να μας παρουσιάσει και ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι: Το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Κυριακή απόγευμα στις 19:00 και την ΑΕΚ να προσφέρεται στην πλατφόρμα της Betsson ως φαβορί για τη νίκη με απόδοση 2,02 έναντι 3,80* του διπλού και 3,45* η ισοπαλία.

Δεν είναι το clasico του ελληνικού ποδοσφαίρου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ούτε το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ή μια μονομαχία βορρά – νότου, με κάποια ομάδα από την πρωτεύουσα και τον ΠΑΟΚ. Είναι μια… εκρηκτική μονομαχία, που έχει γράψει τη δική της ιστορία, ειδικά από την στιγμή που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άλλαξε τα κιτρινόμαυρα για τα ερυθρόλευκα το 1996, μια κίνηση που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα εχθρότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ειδικά από την πλευρά του «Δικέφαλου» προς τον «Θρύλο».

ΑΠΟ ΤΟ 0-0 ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ…

Ήδη οι δύο σπουδαίοι μονομάχοι έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους δύο φορές μέχρι τώρα στη σεζόν και αναμένεται να το πράξουν ακόμη τέσσερις. Στις 13 Νοεμβρίου τα… είπαν στο Φάληρο, με το 0-0 να μη διαταράσσεται έως το τέλος της αναμέτρησης. Η Ένωση είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου και κυρίως στο πρώτο μέρος, με τον τότε γηπεδούχο να βγάζει αντίδραση στο δεύτερο. Αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για το γκολ, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Μπορεί εκείνη τη φθινοπωρινή βραδιά τέρματα να μη σημειώθηκαν, αλλά το σενάριο άλλαξε στη δεύτερη φετινή συνάντηση τους, αυτή τη φορά στην έδρα της ΑΕΚ, στις 9 Φεβρουαρίου. Το σκηνικό άλλαξε, τόσο σε γήπεδο, αφού η «Αγιά Σοφιά» ήταν ο τόπος φιλοξενίας, όσο και σε διοργάνωση, καθώς ήταν ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, με τη ρεβάνς πλέον να έχει πάει για μέσα Απριλίου.

…ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Η ΑΕΚ έφτασε νωρίς στο άνοιγμα του σκορ (3’), συνέχισε φορτσάτα με το 2-0 από αυτογκόλ στο 28’, είχε δοκάρι, και παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να μειώσει στο σκορ –απέλπιδα, δύο φορές η μπάλα βρήκε το δοκάρι σε προσπάθειες του Ροντρίγκες- ήταν εκείνη που στις καθυστερήσεις έφτασε με πέναλτι στο θριαμβευτικό 3-0. Σκορ που τη χρήζει φυσικά απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ύστερα από πέντε χρόνια και 16 αναμετρήσεις. Πριν από την εν λόγω νίκη, η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2018 (2-1), επίσης σε ματς Κυπέλλου, τότε στο ΟΑΚΑ. Σε επίπεδο πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός μετράει 15 παιχνίδια δίχως ήττα από την ΑΕΚ, με απολογισμό δέκα νίκες και πέντε ισοπαλίες. Πέρυσι, μάλιστα, ο Ολυμπιακός πήρε τα τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια. Εντός έδρας η ΑΕΚ έχει να πανηγυρίσει επιτυχία εις βάρος του Ολυμπιακού (στο πρωτάθλημα) από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΚΟΛ

Βάσει της φετινής δυναμικής των αντιπάλων, παρά τα δύο 0-0 στη σεζόν, θεωρείται πιθανό να βρουν δίχτυα αμφότερες. Στην πλατφόρμα της Betsson οι αποδόσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες, με το Goal στο 1,90* και λίγο πιο κάτω το No Goal, να προσφέρεται στο 1,85*. Παράλληλα, το Under 2,5 είναι φαβορί του 1,05*, με το Over 2,5 «καθαρό» αουτσάιντερ στο 7,90*.

ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΕΚ

Είναι γεγονός πως φέτος η ΑΕΚ χαρακτηρίζεται από το ποιοτικό ποδόσφαιρό της, κάτι που την καθιστά πρώτο φαβορί με απόδοση 1,90* στην πλατφόρμα της Betsson, στο μακροχρόνια στοιχημα για τον πρωταθλητή της Super League. Παρότι είχε μείνει αρκετά πίσω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία με το πέρας του πρώτου γύρου, πλέον όχι μόνο έχει εξισορροπήσει την κατάσταση, αλλά πέρασε και πρώτη μετά το διπλό στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Μπορεί άραγε η ΑΕΚ να σηκώσει την κούπα της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2018;

Σαφώς η ΑΕΚ έχει μπει στη σεζόν με άλλον αέρα, λόγω του νεότευκτου γηπέδου «Αγιά Σοφιά», το οποίο μέχρι τώρα είναι πραγματικό φρούριο, αφού σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος-Κυπέλλου εκεί, μετράει μόνο νίκες, με μόλις δύο γκολ παθητικό! Παράλληλα, δεν μπορεί κανείς να μην εξάρει την προσπάθεια του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, με τον Αργεντινό τεχνικό να έχει βάλει από τους πρώτες μήνες παρουσίας του στο προπονητήριο των Σπάτων τη σφραγίδα του στο φετινό Δικέφαλο.

«ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ποιος όμως μπορεί να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό και την καρδιά του πρωταθλητή που κουβαλάει από τα τόσα χρόνια επιτυχιών; Στην πλατφόρμα της Betsson το να κατακτήσει τον τίτλο προσφέρεται στο «γεμάτο» 5,00. Κι όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι η ίδια ομάδα με εκείνη που ξεκίνησε τη σεζόν, μάλλον άτσαλα και νωχελικά. Με τον Μίτσελ στον πάγκο, με διαφορετική νοοτροπία παιχνιδιού, με ενδιαφέρουσες μεταγραφικές προσθήκες, η ομάδα του Πειραιά έχει καταφέρει να ψαλιδίσει την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας, από κει που ήταν πραγματικά μακριά.

Μετράει, πλέον, 17 αγώνες πρωταθλήματος δίχως αποτυχία, με έντεκα νίκες σε αυτό το σερί, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς της Super League.

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός είτε σε pre game στοιχηματισμό, είτε σε online ποντάρισμα βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στην πλατφόρμα της Betsson, πλαισιωμένο από εκατοντάδες στοιχήματα που εγγυούνται 100% τη διασκέδαση.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές