Αχμάτ Γκρόζνι-Σότσι, το βλέμμα στο νότο

Reading time2 λ

Το στοίχημα του διπλασιασμού των επιτυχιών επιδιώκει να κερδίσει η Αχμάτ Γκρόζνι απέναντι στη Σότσι.

Μια εβδομάδα που αναμένεται με αγωνία εξαιτίας των μαχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεκινά με πολλά συναρπαστικά παιχνίδια από τις λίγκες της Γηραιάς Ηπείρου. Για παράδειγμα, η ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής της ρωσικής Premier League περιλαμβάνει στις 20:00 την αναμέτρηση Αχμάτ Γκρόζνι-Σότσι, δύο ισχυρών πόλων του νότου. Η Αχμάτ Γκρόζνι ξεκίνησε θετικά με εκτός έδρας νίκη επί της Κρίλια Σοβέτοφ Σαμάρα και τώρα επιστρέφει στην Τσετσενία για να διπλασιάσει τις επιτυχίες της. Απέναντί της η ευρωπαία Σότσι, που σκέφτεται τις σπουδαίες αναμετρήσεις με την Παρτιζάν για το UEFA Europa Conference League, αλλά θέλει και να ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας από τη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Φινάλε της τρίτης στροφής και στη δανέζικη Superliga, όπου στις 20:00 παίζουν Σοντερίσκε-Νόρντζελαντ. Οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν να χτίσουν πάνω στο αήττητο των δύο πρώτων αγωνιστικών και να πανηγυρίσουν ακόμα μια επιτυχία, την στιγμή που η Νόρντζελαντ αναζητεί την παρθενική της νίκη. Λίγο πιο πέρα, στη σουηδική Allsvenskan, όλα τα μέτωπα είναι καυτά. Ξεχωρίζει το ματς ΑΪΚ Στοκχόλμης-Χάλμσταντ, αφού οι δύο ομάδες είναι εξίσου φορμαρισμένες. Στο Γκέτεμποργκ-Νόρκεπινγκ, αμφότερες γυρεύουν μονοπάτι αγωνιστικής σταθερότητας. Όσο για το Σίριους-Έρεμπρο, η οικοδέσποινα έχει μάλλον καλύτερο βηματισμό και θα επιδιώξει να απομακρυνθεί κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η ουραγός Έρεμπρο έχει δυόμιση μήνες να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Ιδιαίτερα ελκυστικό είναι το παιχνίδια Ίντερ Τούρκου-Χόνκα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της φινλανδικής Veikkausliga. Η Ίντερ Τούρκου θέλει να αποδείξει ότι ξέφυγε από την αγωνιστική κάμψη, ώστε να επιστρέψει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Η Χόνκα, πάλι, καλείται να ξεπεράσει την πίκρα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και να δώσει τη μάχη για να προλάβει την έκτη θέση και την είσοδο στα play-off του πρωταθλήματος.

18:30   Ίντερ Τούρκου-Χόνκα                     Veikkausliga Φινλανδίας

20:00   Αχμάτ Γκρόζνι-Σότσι                      Premier League Ρωσίας

20:00   Σοντερίσκε-Νόρντζελαντ                Superliga Δανίας

20:00   ΑΪΚ Στοκχόλμης-Χάλμσταντ          Allsvenskan Σουηδίας

20:00   Γκέτεμποργκ-Νόρκεμπινγκ             Allsvenskan Σουηδίας

20:00   Σίριους-Έρεμπρο                             Allsvenskan Σουηδίας