Για τον πρώτο τίτλο Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ

Reading time5 λ

Ο τελικός του Super Cup του Βελγίου ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Γκενκ ξεχωρίζει στο σημερινό κουπόνι.

Η είσοδος στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου σηματοδοτεί το φούντωμα της αγωνιστικής δράσης. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο Βέλγιο, όπου στις 21:45 αναμετρώνται Κλαμπ-Μπριζ Γκενκ στο πλαίσιο του Super Cup. Η πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ, που έχει αλλάξει ελάχιστα στη διάρκεια του καλοκαιριού, κοντράρεται με την κυπελλούχο Γκενκ, η οποία προχώρησε σε προσθήκες, ώστε να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίνεται σήμερα και στη Ρωσία. Στις 19:00 στο Καλίνινγκραντ παίζουν Ζενίτ-Λοκομοτίβ Μόσχας για το Super Cup, με την πρωταθλήτρια Ζενίτ να διατηρεί ακέραιο το δυναμικό της, τη στιγμή που η κυπελλούχος Λοκομοτίβ Μόσχας μάλλον αποδυναμώθηκε. Στις 21:00 έχουμε και τον τελικό του Super Cup Πολωνίας, Λέγκια Βαρσοβίας-Ρακόβ Τσεστόχοβα. Οι πρωταθλητές της Λέγκια Βαρσοβίας ενισχύθηκαν σημαντικά, στην προσπάθεια να διατηρήσουν τα σκήπτρα και να διακριθούν στην Ευρώπη, ενώ και οι κυπελλούχοι της Ρακόβ Τσεστόχοβα προχώρησαν σε καλές προσθήκες.

Φυσικά, έχει ανοίξει η αυλαία και αρκετών πρωταθλημάτων. Το δεύτερο πιάτο της πρεμιέρας της Liga Profesional της Αργεντινής ξεκινά να σερβίρεται στις 19:30 με το ματς Αλντοσίβι-Πατρονάτο. Η Αλντοσίβι δυνάμωσε και θέλει να αναρριχηθεί στην κατάταξη, με την Πατρονάτο να προσβλέπει σε ακόμα μια θετική σεζόν. Στις 21:45 ξεχωρίζει το Λανούς-Ατλέτικο Τουκουμάν, στο οποίο η Λανούς έρχεται ενισχυμένη, στοχεύοντας σε επιστροφή στα υψηλά βαθμολογικά στρώματα, ενώ και η Ατλέτικο Τουκουμάν είναι φιλόδοξη. Την ίδια ώρα συναντιούνται Νιούελς Ολντ Μπόις-Ταγιέρες. Η Νιούελς Ολντ Μπόις έχει νέο προπονητή τον Φερνάντο Γκαμπόα, αλλά μοιάζει αποδυναμωμένη, τη στιγμή που η Ταγιέρες, που εξέπληξε την περασμένη σεζόν, να έχει χάσει βασικά κομμάτια του παζλ της.

Η πρώτη αγωνιστική της ρουμάνικης Liga I συνεχίζεται. Στις 18:30 υπάρχει το ματς Γκαζ Μετάν Μεντιάς-Μιοβένι. Η Γκαζ Μετάν Μεντιάς φιλοδοξεί να βρεθεί πιο κοντά στη ζώνη των play-off, ενώ η νεοφώτιστη Μιοβένι φαντάζει ως ένα φαβορί για τον υποβιβασμό. Στις 21:30 παίζουν Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα-Άρτζες Πιτέστι. Η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφού κατέκτησε το Super Cup, θέλει να δείξει από το ξεκίνημα ότι είναι διεκδικήτρια του τίτλου, σε αντίθεση με την Άρτζες Πιτέστι, που αποδυναμώθηκε στην προσπάθεια να κερδίσει με μεγαλύτερη ευκολία την παραμονή της.

Συνέχεια στη δράση έχουμε στις σκανδιναβικές λίγκες. Για τη σουηδική Allsvenskan, ξεχωρίζει στις 16:00 το ματς Ντέγκερφορς-Μάλμε, με τη Μάλμε να επιδιώκει την παραμονή στην κορυφή, αλλά η Ντέγκερφορς είναι άκρως ανταγωνιστική στην έδρα της. Ακολουθεί το Έλσφσμποργκ-Έστερσουντ, που μοιάζει να έχει φαβορί. Η Έλφσμποργκ πλησιάζει διαρκώς τις πρώτες θέσεις, ενώ η Έστερσουντ συνεχίζει το φλερτ με την τελευταία θέση. Στη φινλανδική Veikkausliga έχουμε την αναμέτρηση Ούλου-Ελσίνκι. Η ουραγός Ούλου θα επιχειρήσει να κοιτάξει στα μάτια την αήττητη πρωτοπόρο Ελσίνκι.

Η 13η αγωνιστική της νορβηγικής Eliteserien ανοίγει σήμερα την αυλαία της, με τον αμφίρροπο αγώνα Οντ-Βίκινγκ, που αρχίζει στις 19:00, να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η Οντ μπορεί να υποχώρησε κάπως στα τελευταία ματς, όμως, διατηρεί την ισχύ της εντός έδρας, τη στιγμή που η Βίκινγκ βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία και θέλει να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Στις 21:00 παίζουν, επίσης, Σάρπσμποργκ-Μπόντο Γκλιμτ. Η ασταθής Σάρπσμποργκ θα προσπαθήσει να κάνει ζημιά στην πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ, που δεν βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση και απομακρύνθηκε από την κορυφή.

16:00   Ντέγκερφορς-Μάλμε                                  Allsvenskan Σουηδίας

18:30   Γκαζ Μετάν Μεντιάς-Μιοβένι                     Liga I Ρουμανίας

18:30   Έλφσμποργκ-Έστερσουντ                          Allsvenskan Σουηδίας

18:30   Ούλου-Ελσίνκι                                            Veikkausliga Φινλανδίας

19:00   Ζενίτ-Λοκομοτίβ Μόσχας                           Super Cup Ρωσίας

19:00   Οντ-Βίκινγκ                                                 Eliteserien Νορβηγίας

19:30   Αλντοσίβι-Πατρονάτο                                 Liga Profesional Αργεντινής

21:00   Λέγκια Βαρσοβίας-Ρακόβ Τσεστόχοβα      Super Cup Πολωνίας

21:00   Σάρπσμποργκ-Μπόντο Γκλιμτ                    Eliteserien Νορβηγίας

21:30   Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα-Άρτζες Πιτέστι  Liga I Ρουμανίας

21:45   Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ                                   Super Cup Βελγίου

21:45   Λανούς-Ατλέτικο Τουκουμάν                     Liga Profesional Αργεντινής

21:45   Νιούελς Ολντ Μπόις-Ταγιέρες                    Liga Profesional Αργεντινής