Καρλάιλ-Χάρτλπουλ, ντέρμπι υπ’ αριθμόν δύο

Reading time4 λ

Δεύτερο ντέρμπι μέσα σε τρεις ημέρες για Καρλάιλ και Χάρτλπουλ, με πολλές επιλογές για στοίχημα.

Με την προσμονή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να μεγαλώνει, το βλέμμα μας πηγαίνει σήμερα στους αγώνες του αγγλικού EFL Trophy, που ουσιαστικά σήμερα ανοίγει τις πύλες του. Με δράση στους περισσότερους από τους 16 ομίλους της διοργάνωσης, ξεχωρίζει το γειτονικό ντέρμπι Καρλάιλ-Χάρτλπουλ, που ξεκινά στις 21:00. Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το Σάββατο και τη μεταξύ τους μάχη για το πρωτάθλημα της League Two.

Η Καρλάιλ ηττήθηκε με 2-1 στο Χάρτλπουλ και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία της League Two, σε αντίθεση με τους άσπονδους γείτονες, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην κορυφή. Η οικοδέσποινα, όμως, θέλει να πάρει το αίμα της πίσω και να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της στο πρώτο γκρουπ του Βορρά. Τον δεύτερο όμιλο ανοίγει το ζευγάρι Όλνταμ-Σάλφορντ Σίτι, στο οποίο αμφότερες έρχονται με καλή ψυχολογία, αφού πανηγύρισαν τις πρώτες νίκες τους στη League Two κόντρα σε Σάτον και Νιούπορτ αντίστοιχα.

Για τον τρίτο όμιλο του βόρειου τομέα, ενδιαφέρον είναι το Σριούσμπερι-Κρου, που μετέχουν στη League One. Η Σριούσμπερι έσπασε το ρόδι, αφού κέρδισε την Τζίλιγχαμ, ενώ η Κρου ακόμα παραμένει χωρίς τρίποντο, αφού ηττήθηκε και από την Τσάρλτον. Αξιοπρόσεκτη είναι η σύγκρουση Άκρινγκτον-Μπάροου για το έβδομο γκρουπ. Η Άκρινγκτον, βέβαια, προέρχεται από ήττα στο Μίλτον Κέινς, που της έκοψε τα… φτερά της καλής εκκίνησης στην τρίτη κατηγορία. Στον αντίποδα, η Μπάροου πήρε βαθμό από την Μπρίστολ Ρόβερς, αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα για περίπου 60 λεπτά, ωστόσο παραμένει ασταθής στην τέταρτη κατηγορία. Ιδιαίτερο είναι και το Χάρογκεϊτ Τάουν-Μάνσφιλντ, που αφορά δύο μονομάχους της League Two. Η Χάρογκεϊτ παίζει για πρώτη φορά στη διοργάνωση, αλλά έχει τον αέρα του αήττητου ξεκινήματος στη σεζόν, τη στιγμή που η φιλόδοξη Μάνσφιλντ, ηττήθηκε στο Σουίντον κι έχει πανηγυρίσει μόλις μια νίκη ως τώρα.

Περνώντας στο Νότο, οι προβολείς πηγαίνουν στο Μπέρτον-Μίλτον Κέινς Ντονς, του τρίτου γκρουπ, όπου συγκρούονται εκπρόσωποι της League One. Η Μπέρτον μοιάζει να υποχωρεί μετά από το καλό της ξεκίνημα και περιορίστηκε σε ισοπαλία με την Τσέλτεναμ. Αντίθετα, η Μίλτον Κέινς Ντονς έχει βρει σταθερό βηματισμό μετά την πρόσληψη του Λίαμ Μάνινγκ και πανηγύρισε σημαντική νίκη επί της Άκρινγκτον. Για τον τέταρτο όμιλο παίζουν Φόρεστ Γκριν-Νορθάμπτον, που θα πρωταγωνιστήσουν στη League Two. Βέβαια, η πρωτοπόρος Φόρεστ Γκριν υπέστη την παρθενική ήττα της από την Πορτ Βέιλ, ενώ η Νορθάμπτον στραβοπάτησε στο Κρόουλι κι έχασε έδαφος.

Ξεχωριστό φαντάζει το Μπρίστολ Ρόβερς-Τσέλτεναμ για το πέμπτο γκρουπ του νότιου τομέα. Η Μπρίστολ Ρόβερς, η οποία απέτυχε να κερδίσει την Μπάροου και συνεχίζει να κινείται στη μετριότητα στην τέταρτη κατηγορία, υποδέχεται την Τσέλτεναμ που είχε θετικό πρόσωπο στην ισοπαλία στο Μπέρτον, αλλά ακόμα ψάχνεται στη League One. Στο Νιούπορτ Κάουντι-Πλίμουθ του έκτου ομίλου, η οικοδέσποινα καλείται να ξεπεράσει το σοκ των δύο σερί ηττών, σε EFL Cup και League Two από Σαουθάμπτον και Σάλφορντ αντίστοιχα, στις οποίες δέχτηκε 11 γκολ! Η Πλίμουθ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Φλίτγουντ, όμως, είναι θετική η παρουσία της στη League One. Για το όγδοο γκρουπ ανταμώνουν Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ-Όξφορντ, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού κέρδισαν Μπόλτον και Λίνκολν αντίστοιχα, ενώ έχουν ήδη κοντραριστεί στην πρεμιέρα της τρίτης κατηγορίας, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο Κέμπριτζ.

21:00   Καρλάιλ-Χάρτλπουλ                            EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Κέμπριτζ Γιουνάιτεν-Όξφορντ             EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Μπέρτον-Μίλτον Κέινς Ντονς             EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Μπρίστολ Ρόβερς-Τσέλτεναμ              EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Νιούπορτ Κάουντι-Πλίμουθ                EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Όλνταμ-Σάλφορντ Σίτι                         EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Σριούσμπερι-Κρου                               EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Φόρεστ Γκριν-Νορθάμπτον                 EFL Trophy Αγγλίας

21:45   Άκρινγκτον-Μπάροου                          EFL Trophy Αγγλίας

21:45   Χάρογκεϊτ Τάουν-Μάνσφιλντ              EFL Trophy Αγγλίας