Πρεμιέρα στη Δανία με Μίντιλαντ-Οντένσε

Reading time3 λ

Η αυλαία ανοίγει στη Δανία και το ματς της Μίντιλαντ με την Οντένσε κυριαρχεί στο σημερινό κουπόνι.

Η ποδοσφαιρική περίοδος 2021-22 αρχίζει αργά αλλά σταθερά να μπαίνει σε τροχιά, με την έναρξη αρκετών πρωταθλημάτων από αυτό το τετραήμερο. Γι’ απόψε στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της δανέζικης Superliga με την αναμέτρηση Μίντιλαντ-Οντένσε. Η Μίντιλαντ, που απώλεσε την περασμένη σεζόν τα σκήπτρα, θα επιχειρήσει να ξαναβρεθεί στο θρόνο, όντας ενισχυμένη μετεγγραφικά, ενώ η Οντένσε, έχοντας νέο προπονητή τον Αντρέας Αλμ, ελπίζει να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα.

Στις 19:55 ξεκινά και η κροάτικη 1.HNL με τον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σλάβεν Μπέλουπο. Η πρωταθλήτρια Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία έχει δυναμώσει, είναι και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, τη στιγμή που η Σλάβεν Μπέλουπο έχει καινούριο τεχνικό τον Ντέαν Κλάφουριτς, προχώρησε σε πληθώρα μετεγγραφών στην προσπάθεια να βρεθεί ψηλότερα από την έβδομη θέση.

Το δεύτερο μέρος της πρεμιέρας της ρουμάνικης Liga I περιλαμβάνει δύο ματς. Στις 18:30 αναμετρώνται Σέπσι-Ακαντέμικα Κιλιντσένι, που αποτέλεσαν τις εκπλήξεις της περασμένης σεζόν, με τη Σέπσι να έχει ισχυροποιηθεί, σε αντίθεση με την Ακαντέμικα Κιλιντσένι να έχει απολέσει σημαντικά κομμάτια του παζλ. Στις 21:30 κοντράρονται Κλουζ-Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα 1948. Η πρωταθλήτρια Κλουζ, που έχει πλέον στον πάγκο τον Μάριους Σουμούντιτσα, έκανε ποιοτικές προσθήκες κι έχει τον πρώτο λόγο για τη διατήρηση των κεκτημένων, φιλοξενεί την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα 1948, που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από μια δεκαετία.

H 15η αγωνιστική της φινλανδικής Veikkausliga συνεχίζεται με δύο αγώνες, που διεξάγονται στις 18:30. Το Ίλβες-Σεϊναγιόεν θα κρίνει πολλά στην κούρσα της εξάδας και τη συμμετοχή στα play-off, ενώ στο Λάχτι-Μάριενχαμν, οι γηπεδούχοι επιδιώκουν να διατηρήσουν την καλή τους αγωνιστική κατάσταση κόντρα στη Μάριενχαμν, που μοιάζει να ανακάμπτει.

Με δύο παιχνίδια ξεκινά απόψε η 21η αγωνιστική της ιρλανδικής Premier Division. Πιο ενδιαφέρον το Σεντ Πάτρικς-Ντροχένα, με την οικοδέσποινα να βρίσκεται τροχιά κορυφής και την Ντροχέντα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Στο Ντέρι Σίτι-Σάμροκ Ρόβερς, οι γηπεδούχοι παλεύουν με τις μεταπτώσεις τους, ενώ η πρωτοπόρος Σάμροκ Ρόβερς καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευση του αποκλεισμού από το UEFA Champions League.

18:30   Σέπσι-Ακαντέμικα Κιλιντσένι                     Liga I Ρουμανίας

18:30   Ίλβες-Σεϊναγιόεν                                         Veikkausliga Φινλανδίας

18:30   Λάχτι-Μάριενχαμν                                      Veikkausliga Φινλανδίας

19:55   Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σλάβεν Μπέλουπο       1.HNL Κροατίας

20:00   Μίντιλαντ-Οντένσε                                      Superliga Δανίας

21:30   Κλουζ-Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα 1948       Liga I Ρουμανίας

21:45   Ντέρι Σίτι-Σάμροκ Ρόβερς                          Premier Division Ιρλανδίας

21:45   Σεντ Πάτρικς-Ντροχέντα                             Premier Division Ιρλανδίας