Τα φώτα στο ντέρμπι Άαρχους-Μπρόντμπι

Reading time5 λ

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Άαρχους με την Μπρόντμπι μας προσφέρει πληθώρα επιλογών για στοίχημα.

Ιδιαίτερα θερμό είναι το κυριακάτικο κουπόνι, με το κυρίως μέρος της πρεμιέρας της δανέζικης Superliga να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Εκεί, ξεχωρίζει το παραδοσιακό ντέρμπι Άαρχους-Μπρόντμπι, που θα ξεκινήσει στις 20:00. Η Άαρχους, που κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των μπαράζ, φιλοδοξεί φέτος να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην κορυφή, αν και δεν άλλαξε ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Μπρόντμπι φαίνεται αποδυναμωμένη, αλλά θα παλέψει για να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Νωρίτερα, βέβαια, έχουμε εξίσου συναρπαστικούς αγώνες. Στις 15:00 παίζουν Νόρντζελαντ-Βίμποργκ, με την οικοδέσποινα να προσδοκά είσοδο στην εξάδα και τη νεοφώτιστη Βίμποργκ σε παραμονή, αν και αυτή μοιάζει δύσκολη. Την ίδια ώρα ανταμώνουν Βέιλε-Ράντερς. Η Βέιλε στοχεύει και φέτος στην επιβίωση, αν και έχασε πολύτιμα στελέχη, τη στιγμή που η κυπελλούχος Ράντερς δυνάμωσε και θα επιχειρήσει να κάνει ακόμα μια υπέρβαση.

Σημαντική δράση υπάρχει στη γειτονική Σουηδία, όπου η Allsvenskan φλέγεται. Ξεχωρίζει το Νόρκεπινγκ-Χάκεν στις 16:00, αφού η Νόρκεπινγκ ολοένα και πλησιάζει τις πρώτες θέσεις, ενώ η Χάκεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλό φεγγάρι. Ταυτόχρονα μονομαχούν Έρεμπρο-Χάμαρμπι. Η ουραγός Έρεμπρο δε βρίσκει γιατρειά στα μεγάλα της αγωνιστικά προβλήματα, τη στιγμή που η Χάμαρμπι βελτιώθηκε μετά από την αλλαγή προπονητή. Στις 18:00 έχουμε το ΑΪΚ Στοκχόλμης-Κάλμαρ, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ακόμα σταθερότητα. Ακολουθεί στις 18:30 το Γκέτεμποργκ-Μιάλμπι, με την Γκέτεμποργκ να βρίσκει βηματισμό υπό τη νέα τεχνική ηγεσία, την ώρα που η Μιάλμπι ψάχνεται μετά τη διακοπή.

Φουλ δράση έχουμε και στη νορβηγική Eliteserien, όπου δεσπόζει στις 19:00 η αναμέτρηση Λίλεστρομ-Μόλντε. Η οικοδέσποινα Λίλεστρομ είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη και σκοπεύει να απειλήσει την πρωτοπόρο Μόλντε. Εξίσου ελκυστικό είναι Χάουγκεσουντ-Βαλερένγκα, αφού η Χάουγκεσουντ είναι ισχυρότατη στην έδρα της και θα βάλει δύσκολα στη Βαλερένγκα, που έχει βάλει πλώρη για τη δεύτερη θέση. Στο Τρόμσο-Ρόζενμποργκ, οι γηπεδούχοι ψάχνουν τρόπο να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Ρόζενμποργκ δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Το Κρίστιανσουντ-Σάντεφιορντ μοιάζει παράξενο, αφού η Κρίστιανσουντ έχει πλέον έλλειμμα συνέπειας, ενώ η Σάντεφιορντ είναι φορμαρισμένη. Τα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα αφορούν οι αγώνες Μπραν-Μιοντάλεν και Στρόμσγκοντσετ-Στάμπαεκ.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχουμε δύο ακόμα ματς για την πρεμιέρα της Liga Profesional της Αργεντινής. Στις 19:30 αναμετρώνται Ουρακάν-Ντιφένσα ι Χουστίσια, με την Ουρακάν να έχει νέο προπονητή τον Φρανκ Κουντέλκα, αλλά να μοιάζει αποδυναμωμένη, τη στιγμή που η κάτοχος του Copa Sudamericana, Ντιφένσα ι Χουστίσια στοχεύει σε καλή πορεία και εντός των συνόρων. Στο Άρσεναλ Σαραντί-Σαν Λορέντζο, η οικοδέσποινα ξεκινά έχοντας το μυαλό της στον επαναληπτικό της φάσης των 16 του Copa Sudamericana, ενώ η Σαν Λορέντζο, έχοντας καινούριο προπονητή τον Πάολο Μοντέρο θα κυνηγήσει την επιστροφή της στα κορυφαία βαθμολογικά αξιώματα. Στο μεταξύ, στις 17:00 ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα της βραζιλιάνικης Serie A με τη συνάντηση Σαπεκοένσε-Κουϊαμπά, δυο ομάδων που παλεύουν να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

15:00   Βέιλε-Ράντερς                                      Superliga Δανίας

15:00   Νόρντζελαντ-Βίμποργκ                        Superliga Δανίας

16:00   Έρεμπρο-Χάμαρμπι                             Allsvenskan Σουηδίας

16:00   Νόρκεπινγκ-Χάκεν                               Allsvenskan Σουηδίας

17:00   Κοπεγχάγη-Άαλμποργκ                       Superliga Δανίας

17:00   Σαπεκοένσε-Κουϊαμπά                         Serie A Βραζιλίας

18:00   ΑΪΚ Στοκχόλμης-Κάλμαρ                   Allsvenskan Σουηδίας

18:30   Γκέτεμποργκ-Μιάλμπι                         Allsvenskan Σουηδίας

19:00   Κρίστιανσουντ-Σάντεφιορντ                 Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Λίλεστρομ-Μόλντε                              Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Μπραν-Μιοντάλεν                                Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Τρόμσο-Ρόζενμποργκ                          Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Χάουγκεσουντ-Βαλερένγκα                 Eliteserien Νορβηγίας

19:30   Ουρακάν-Ντιφένσα ι Χουστίσια          Liga Profesional Αργεντινής

20:00   Άαρχους-Μπρόντμπι                            Superliga Δανίας

21:00   Στρόμσγκοντσετ-Στάμπαεκ                  Eliteserien Νορβηγίας

21:45   Άρσεναλ Σαραντί-Σαν Λορέντζο         Liga Profesional Αργεντινής