Τα φώτα στο ντέρμπι Γκέτερμποργκ-Έλφσμποργκ

Reading time3 λ

Το γειτονικό ντέρμπι της Γκέτεμποργκ με την Έλφσμποργκ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο σημερινό κουπόνι.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μας προσφέρει το αποψινό πρόγραμμα της σουηδικής Allsvenskan. Στις 20:00 αναμετρώνται Γκέτερμποργκ-Έλφσμποργκ στο λεγόμενο El Vastico, το ντέρμπι της Δυτικής Σουηδίας. Η Γκέτεμποργκ άλλαξε προπονητή, προσλαμβάνοντας τον Μίκαελ Στόρε και αναζητά διέξοδο από την αγωνιστική μετριότητα, ώστε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε στην αρχή της σεζόν. Την ίδια στιγμή, η Έλφσμποργκ, επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα, ώστε να πλησιάσει την κορυφή, από την οποία απείχε επτά βαθμούς όταν ήρθε η διακοπή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το Τζουργκάρντεν-Έρεμπρο, που ξεκινά την ίδια ώρα, με την Τζουργκάρντεν να κυνηγά την πρωτοπόρο Μάλμε και την Έρεμπρο να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, ώστε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πλούσια δράση υπάρχει και στη Νορβηγία. Η 11η αγωνιστική της Eliteserien ολοκληρώνεται στις 20:00 με τον αγώνα Κρίστιανσουντ-Μπραν, στον οποίο η Κρίστιανσουντ θέλει να ξορκίσει τη μίνι κάμψη και να παραμείνει στα ψηλά, ενώ η Μπραν χρειάζεται το τρίποντο ώστε να ξεφύγει από το βυθό. Σήμερα διεξάγεται και η 10η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας. Οι μονομαχίες Σταρτ-Χαμ Καμ, Ράουφος-Μπρίνε και Φρέντρικσταντ-KFUM Όσλο ενδεχομένως να αλλάξουν τα δεδομένα στην κορυφή, την οποία φορά και το άκρως αμφίρροπο ματς Ασάνε-Γερβ. Στα παιχνίδια Σόνγκνταλ-Στρόμεν και Σάντνες-Αάλεσουντ, μοιάζουν να έχουν προβάδισμα οι ανεβασμένες Σόνγκνταλ και Αάλεσουντ, ενώ η ουρά παίρνει φωτιά με τις συναντήσεις Στιόρνταλς/Μπλινκ-Γκρόρουντ και Ουλενσάκερ/Κίσα-Ρανχάιμ.

Η 13η στροφή της φινλανδικής Veikkausliga κλείνει με δύο παιχνίδια. Το ντέρμπι των ουραγών Ούλου-Κότκα, που διεξάγεται στις 18:30, μπορεί να καθορίσει την πορεία και των δύο ενόψει των play-out, τα οποία πολύ δύσκολα θα αποφύγουν. Όσο για το Ίλβες-Χάκα που γίνεται την ίδια ώρα, η Ίλβες το βλέπει ως ευκαιρία για να βρεθεί στην εξάδα, από την οποία η Χάκα έχει απομακρυνθεί εξαιτίας της αγωνιστικής κοιλιάς των τελευταίων ημερών. Ζωηρό αναμένεται και το Γκνίνσταν-Τούρκου στο πλαίσιο της δεύτερης κατηγορίας. Η Γκνίνσταν βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία και πλέον βλέπει κορυφή, ενώ η Τουρκού ακόμα ψάχνει τον καλό εαυτό της και το δρόμο για την εξάδα, που οδηγεί στα play-off για την άνοδο.

18:30   Ίλβες-Χάκα                                   Veikkausliga Φινλανδίας

18:30   Ούλου-Κότκα                                Veikkausliga Φινλανδίας

18:30   Γκνίνσταν-Τούρκου                      Ykkonen Φινλανδίας

19:00   Ασάνε-Γερβ                                  Obos Ligaen Νορβηγίας

19:00   Ουλενσάκερ/Κίσα-Ρανχάιμ          Obos Ligaen Νορβηγίας

19:00   Ράουφος-Μπρίνε                           Obos Ligaen Νορβηγίας

19:00   Σόνγκνταλ-Στρόμεν                      Obos Ligaen Νορβηγίας

19:00   Σταρτ-Χαμ Καμ                            Obos Ligaen Νορβηγίας

19:00   Στιόρνταλς/Μπλινκ-Γκρόρουντ   Obos Ligaen Νορβηγίας

19:00   Φρέντρικσταντ-KFUM Όσλο       Obos Ligaen Νορβηγίας

20:00   Γκέτερμποργκ-Έλφσμποργκ        Allsvenskan Σουηδίας

20:00   Τζουργκάρντεν-Έρεμπρο              Allsvenskan Σουηδίας

20:00   Κρίστιανσουντ-Μπραν                 Eliteserien Νορβηγίας

21:00   Σάντνες-Αάλεσουντ                      Obos Ligaen Νορβηγίας