Game Time: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, απόλυτο ντέρμπι

Reading time3 λ

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια σε ένα ματς που δίνει ξεχωριστό χρώμα στο κουπόνι.

19:30   Ολεκσάντρια-Ζόρια Λουχάνσκ           Premier League Ουκρανίας

Η Ολεκσάντρια ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντνίπρο (1-3) κι έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου. Ένα σερί 5 αγώνων δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις έλαβε τέλος, ωστόσο είναι σχετικά αξιόπιστη στο σπίτι της, με 3 νίκες σε 4 ματς.

Η Ζόρια Λουχάνσκ συνετρίβη από τη Ρόμα (0-4) στο πλαίσιο του UEFA Europa League και οριστικά θα συνεχίσει στο UEFA Europa Conference. Μουδιασμένη μετά τη διακοπή, αφού έχασε και τα 2 ματς, τα οποία έγιναν μακριά από τη βάση της.

20:00   ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια                                 Α’ Κατηγορία Κύπρου

Ο ΑΠΟΕΛ ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ Λάρνακας (0-0), αλλά η ανοδική πορεία του συνεχίζεται. Στο «αιώνιο» ντέρμπι έρχεται όντας αήττητος στα 5 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ μετρά 3 διαδοχικές νίκες ως οικοδεσπότης, δεχόμενος μόλις 1 γκολ.

Η Ομόνοια απέσπασε ισοπαλία από την Καραμπάγκ (2-2), παρότι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του UEFA Europa Conference League. Εντός των συνόρων μετρά 2 σερί νίκες, στις οποίες κράτησε ανέπαφη την εστία της, ενώ δεν έχει χάσει στα 4 τελευταία ντέρμπι ως τυπικά φιλοξενούμενη.

20:00   Τουρκγκουτσού Μονάχου-Τσβικάου  3.Liga Γερμανίας

Η Τουρκγκουτσού Μονάχου έχασε από την Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ (0-2) και ο Πέτερ Χίμπαλα απολύθηκε. Με το υπηρεσιακό δίδυμο των Καγιαμπουνάρ και Μασέτζκι θα επιχειρήσει να διακόψει το σερί των 4 ηττών, που την έφεραν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Η Τσβικάου κέρδισε τη Χάβελσε (2-0) και πήρε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα. Είναι αήττητη στις 8 τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες σημείωσε 4 νίκες, ενώ δεν έχει χάσει στις 5 τελευταίες εκτός έδρας αποστολές της.

20:00   Έλφσμποργκ-ΑΪΚ Στοκχόλμης          Allsvenskan Σουηδίας

Η Έλφσμποργκ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Χάλμσταντ (1-0) και έχει αμυδρές ελπίδες για τον τίτλο. Απέχει 3 βαθμούς από την κορυφή, έχοντας τρεις ομάδες μπροστά της, αλλά αναθάρρησε, όντας αήττητη στα 2 τελευταία ματς, στα οποία δε δέχτηκε γκολ, ενώ δεν έχει χάσει στα 3 τελευταία παιχνίδια στην έδρα της.

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης κέρδισε εκτός έδρας την Βάρμπεργκς (1-0) και βρίσκεται 2 πόντους μακριά από το ρετιρέ. Αυτή είναι η πιο σπουδαία… ζαριά της, προέρχεται από 2 σερί επιτυχίες, στις οποίες διατήρησε ανέπαφη την εστία της, ενώ έχει 6 χρόνια να χάσει στο Μπουρός.

20:30   Κλουζ-Ακαντέμικα Κλιντσένι             Liga I Ρουμανίας

Η Κλουζ έχασε στη Δανία από τη Ράντερς (1-2) κι αποχαιρέτησε οριστικά τα όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση του UEFA Europa Conference League. Στο πρωτάθλημα, όμως, παραμένει πρώτη, με διαφορά 8 βαθμών από τους διώκτες της, μετρώντας 4 σερί νίκες με μηδενικό παθητικό.

Η Ακαντέμικα Κλιντσένι ηττήθηκε από τη Σέπσι (0-2) και εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Με απολογισμό μόλις 4 ισοπαλιών έπειτα από 16 αγωνιστικές, έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα φετινά της ματς στη Liga I, ενώ έχει χάσει και τις 7 αναμετρήσεις της με την Κλουζ.