Game Time: Κιλμάρνοκ-Έιρ, ζόρικη πρεμιέρα

Reading time3 λ

Η Κιλμάρνοκ συγκεντρώνει ποντάρισμα ως φαβορί της Championship Σκωτίας, αλλά η Έιρ θα τη δυσκολέψει.

17:00   Σλίγκο Ρόβερς-Ντάνταλκ                       Premier Division Ιρλανδίας

Η Σλίγκο Ρόβερς υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ από την Κορκ στο Κύπελλο (2-3) και επιβεβαιώνει την κακή αγωνιστική της κατάσταση. Πλέον, μετρά 4 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο θέλει να διατηρηθεί στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η Ντάνταλκ κέρδισε στην Εσθονία τη Λεβάντια Ταλλίν (2-1) και συνεχίζει στο UEFA Europa Conference League. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι ότι βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα, όντας αήττητη στους 6 τελευταίους αγώνες όλων των διοργανώσεων.

17:00   Ισλόχ-Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ                    Premier League Λευκορωσίας

Η Ισλόχ πανηγύρισε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Σμόργκον (2-1) κι αργά αλλά σταθερά αναρριχάται στη βαθμολογία. Είναι αήττητη στα 4 τελευταία ματς πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο σπίτι της για την Premier League από το Μάρτιο.

Η πρωταθλήτρια Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ αποχαιρέτησε την Ευρώπη, αφού υπέστη και δεύτερη ήττα από τη Φόλα Ες (0-1) στο UEFA Europa Conference League. Πλέον, καλείται να επικεντρωθεί στις εγχώριες υποχρεώσεις και να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος, στο οποίο δεν έχει γνωρίσει την ήττα μετά από 14 παιχνίδια.

20:00   Γιόνσεπινγκ-Βάρναμο                             Superettan Σουηδίας

Η Γιόνσεπινγκ έχασε από την Έστερ (0-1), αποχαιρέτησε ένα αήττητο σερί 6 αγώνων και υποχώρησε στη μάχη της ανόδου. Ωστόσο, παραμένει αήττητη στην έδρα της, όπου μετρά 3 διαδοχικές νίκες, στις οποίες σημείωσε 8 γκολ.

Η Βάρναμο επικράτησε δύσκολα της Βάσαλουντ (1-0), παραμένει στην τριάδα και σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή. Φουριόζα έπειτα από τη διακοπή, έχει πανηγυρίσει 3 νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ έχει 6 χρόνια να χάσει από τη Γιόνσεπινγκ, ανεξαρτήτως έδρας.

21:45   Οσέρ-Γκρενόμπλ                                     Ligue 2 Γαλλίας

Η Οσέρ πέτυχε μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Αμιάν (2-1) κατά την πρεμιέρα και δείχνει έτοιμη να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που συνοδεύουν το βαρύ της όνομα. Βέβαια, δεν έχει καταφέρει ακόμα να βελτιώσει τις ανασταλτικές ανορθογραφίες που έδειξε στην προετοιμασία, όμως το Αμπέ Ντεσάν αναμένεται να της δώσει ώθηση.

Η Γκρενόμπλ συνετρίβη εντός έδρας από την Παρί στην εκκίνηση της σεζόν (0-4) και με το «καλημέρα» βυθίστηκε σε σκεπτικισμό. Τα προβλήματά της στο παραγωγικό σκέλος είχαν διαφανεί από τα φιλικά, ενώ την ίδια στιγμή καλείται να διορθώσει την παραδοσιακή αδυναμία που παρουσιάζει στις εξόδους της.

21:45   Κιλμάρνοκ-Έιρ                                       Championship Σκωτίας

Η Κιλμάρνοκ βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία μετά από 28 ολόκληρα χρόνια και προσδοκά να αποδείξει ότι είναι το φαβορί για την άμεση επάνοδο. Παρά τις αρκετές αλλαγές στο δυναμικό της, είχε θετικότατο πρόσημο στο Λιγκ Καπ, αφού προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο, κερδίζοντας την Στρανράερ (2-1). Ωστόσο, χρήζει βελτίωσης αμυντικά και θέλει χρόνο προσαρμογής στην κατηγορία.

Η Έιρ μπορεί να άλλαξε πολλά στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά τα πήγε περίφημα στο Λιγκ Καπ. Πρώτη και αήττητη στον γκρουπ της, αφού κέρδισε επιβλητική και την Φόλκερκ (3-0) στην τελευταία αγωνιστική, θα επιδιώξει να βρεθεί μακριά από τα επικίνδυνα βαθμολογικά μονοπάτια. Στο Κιλμάρνοκ, πάντως, έχει να κερδίσει από το 1997.