Game Time: Μπενφίκα-Σπόρτινγκ, για την κούπα

Reading time3 λ

Συναρπαστικές ευκαιρίες για στοίχημα υπάρχουν στη μάχη της Μπενφίκα με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

17:00   Χαλ-Σουόνσι                                              Championship Αγγλίας

Η Χαλ πανηγύρισε τεράστια νίκη στο Μπόρνμουθ (1-0) και ξεμακραίνει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια, οι νέοι ιδιοκτήτες απομάκρυναν τον Γκραντ Μακ Καν και έφεραν στη θέση του τον Σότα Αρβελάτζε. Όπλο η καλή ψυχολογία από τις 2 σερί επιτυχίες, στις οποίες διατήρησε ανέπαφη την εστία της.

Η Σουόνσι απέσπασε ισοπαλία στο Λονδίνο από την ΚΠΡ (0-0) και μπαίνει σε μονοπάτι ανάκαμψης. Είναι αήττητη στους 3 τελευταίους αγώνες, έστω κι αν πέτυχε μόλις 1 νίκη. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στις 3 τελευταίες εκτός έδρας αποστολές της.

17:00   Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Ίπσουιτς                   League One Αγγλίας

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ υπέστη οδυνηρή εκτός έδρας ήττα στο Όξφορντ (2-3) και παρέμεινε 6 βαθμούς μακριά από τη ζώνη των πλέι-οφ. Νίκησε σε μόλις 1 από τα 4 τελευταία ματς, όμως, τα καταφέρνει καλύτερα στην έδρα της, όπου διατηρεί ένα αήττητο σερί 8 αγώνων.

Η Ίπσουιτς πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γουίμπλεντον (2-0) και πλησιάζει την πρώτη εξάδα. Προοδεύει σταθερά επί των ημερών του Κίραν Μακ Κένα, αφού έχει καταγράψει 4 νίκες και μόλις 1 ήττα στα 5 παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε. Πάντως, απέτυχε να κερδίσει στις 4 τελευταίες συναντήσεις με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

17:00   Τρανμίρ-Φόρεστ Γκριν                            League Two Αγγλίας

Η Τρανμίρ σημείωσε δύσκολη νίκη στο Κρόουλι (1-0) και παραμένει δεύτερη, σε απόσταση 7 βαθμών από την κορυφή. Έφτασε τους 10 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα, ενώ έχει να επιδείξει 5 διαδοχικές νίκες στην έδρα της, στις οποίες δέχτηκε μόλις 1 γκολ.

Η Φόρεστ Γκριν επιβλήθηκε με άνεση της Καρλάιλ (3-0) και τίποτα δε διαταράσσει την παρουσία της στην πρώτη θέση. Πλέον, έχει συμπληρώσει 14 αγώνες δίχως ήττα στη League Two, ενώ είναι αήττητη και στις 12 φετινές εξόδους της. Ωστόσο, έχασε στις 2 τελευταίες επισκέψεις της στον Μπίρκενχεντ.

19:00   Ανόρθωση-Ομόνοια                                  Α’ Κατηγορία Κύπρου

Η Ανόρθωση ήρθε ισόπαλη με την ΑΕΚ Λάρνακας (1-1), αλλά παραμένει μέσα στην πρώτη εξάδα, 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Όμως είναι σε καλή κατάσταση, αφού έφτασε τα 7 παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αρχίζει να αποκτά αξιοπιστία στην έδρα της, μετρώντας εκεί 2 σερί νίκες.

Η Ομόνοια κόπιασε πολύ για να κάμψει την αντίσταση της ΠΑΕΕΚ (2-1), αλλά ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Πάντως, έχει περίπου δύο μήνες να πετύχει διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, πήρε μόλις 1 βαθμό στα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, όμως, είναι αήττητη στις 5 τελευταίες επισκέψεις της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

21:45   Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας          Taca da Liga Πορτογαλίας

Η Μπενφίκα χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να «λυγίσει» την Μποαβίστα στον ημιτελικό (1-1 η κανονική διάρκεια). Μπορεί να είναι αήττητη στα 4 τελευταία παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, αλλά οι εμφανίσεις της δεν είναι ιδιαίτερα πειστικές.

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας χρειάστηκε να «τουμπάρει» το σκορ κόντρα στη Σάντα Κλάρα (2-1) για να βρεθεί στον τελικό της Λεϊρία. Παρουσιάζει μεταπτώσεις, μετρώντας 2 ήττες στους 5 αγώνες της μέσα στο 2022, αλλά διατηρεί ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι της Μπενφίκα, αφού την κέρδισε στις 3 Δεκεμβρίου για το πρωτάθλημα (3-1 εκτός).