Game Time: Ντέρμπι Χαρτς-Χιμπέρνιαν

Reading time3 λ

Το ντέρμπι του Εδιμβούργου ανάμεσα στη Χαρτς και τη Χιμπέρνιαν έχει ιδιαίτερη θέση στο κουπόνι.

14:00   Χαρτς-Χιμπέρνιαν                         Premiership Σκωτίας

Η Χαρτς σημείωσε σπουδαία επιτυχία στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (2-0) και πέρασε τη διακοπή συγκατοικώντας με τη Χιμπέρνιαν στην πρώτη θέση. Αήττητη ως τώρα στο πρωτάθλημα, με απολογισμό 3 νικών σε 4 αγωνιστικές, στηρίζει αρκετά στην ισχύ της έδρας της, όπου δεν έχει ηττηθεί στα 4 φετινά παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις.

Η Χιμπέρνιαν επιβλήθηκε της Λίβινγκστον (2-0) και είναι στην κορυφή, εξαιτίας της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Κι αυτή πορεύεται δίχως ήττα ως τώρα στην Premiership, έχοντας κερδίσει τα 3 από τα 4 ματς, διαθέτει την καλύτερη επίθεση, ενώ είναι αήττητη στις 3 τελευταίες επισκέψεις στην έδρα της Χαρτς στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

17:00   Γάνδη-Σαρλερουά                         Pro League Βελγίου

Η Γάνδη συνέτριψε την πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ (6-1) και συνεχίζει τη βαθμολογική της ανάκαμψη, έπειτα από το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν. Όπλο της η έδρα, στην οποία έχει ένα αήττητο σερί 11 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η τελευταία της ήττα εκεί σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου.

Η Σαρλερουά θριάμβευσε επί της Μπέερσοτ (5-2)  και πλέον απέχει μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή. Μπορεί να έχει καταγράψει μόλις 2 νίκες, αλλά παραμένει αήττητη στα 6 πρώτα ματς του πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 3 ήταν εκτός έδρας. Μέσα στο 2021, πάντως, υπέστη 2 ήττες στη Γάνδη, δεχόμενη 7 τέρματα.

17:00   Ράντερς-Κοπεγχάγη                      Superliga Δανίας

Η Ράντερς ηττήθηκε από τη Σίλκεμποργκ (1-2) και βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ο ενθουσιασμός από το καλό ξεκίνημα αρχίζει να ξεθυμαίνει, αφού δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα 4 τελευταία παιχνίδια όλων των διοργανώσεων. Ωστόσο, διατηρεί αήττητη την έδρα της μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Η Κοπεγχάγη πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την έδρα της Βέιλε (4-0) και σκαρφάλωσε στην κορυφή. Βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, μετρώντας 7 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, με το αήττητο σερί της να φτάνει συνολικά τα 11 ματς. Ηττήθηκε, όμως και στις 2 επισκέψεις της στην έδρα της Ράντερς εντός του 2021.

20:00   Μποαβίστα-Πορτιμονένσε            Primeira Liga Πορτογαλίας

Η Μποαβίστα συμβιβάστηκε με την ισοπαλία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιζέλα (1-1). Μετά από 4 αγωνιστικές, πάντως, το πρόσημο είναι θετικό. Έχει χτίσει ένα αήττητο σερί 3 αναμετρήσεων, ενώ έχει κερδίσει και τα 3 παιχνίδια στο άντρο της σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Η Πορτιμονένσε έχασε εντός έδρας από την Πάσος Φερέιρα (0-1). Συνεχίζει να παρουσιάζει μεταπτώσεις, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει και τις 2 εκτός έδρας αποστολές της στην Primeira Liga, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της. Στο Μπέσα, πάντως, έχασε την 1η Αυγούστου (0-1) στο πλαίσιο του Λιγκ Καπ.

20:00   Τραμπζονσπόρ-Γαλατάσαραϊ      Super Lig Τουρκίας

Η Τραμπζονσπόρ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γκιρεσούνσπορ (1-0) και βρίσκεται στην κορυφή. Με το απόλυτο των επιτυχιών έπειτα από 3 αγωνιστικές και με όπλο την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, θέλει να αξιοποιήσει ξανά την έδρα της, όπου έχει δημιουργήσει ένα αήττητο σερί 7 αγώνων στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Η Γαλατάσαραϊ ξόδεψε προβάδισμα δύο τερμάτων κι έμεινε ισόπαλη με την Κασίμπασα (2-2). Παραμένει αήττητη στη Super Lig, αλλά αποτελεί ζήτημα η αμυντική της αστάθεια, αφού έχει δεχτεί γκολ στα 8 από τα 9 φετινά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Ηττήθηκε για τελευταία φορά στην Τραπεζούντα το 2018.