Game Time: Ρέιντζερς-Σέλτικ, το ντέρμπι

Reading time3 λ

Στο Old Firm ντέρμπι ανάμεσα στη Ρέιντζερς και τη Σέλτικ υπάρχει πληθώρα επιλογών για στοίχημα.

14:00   Ρέιντζερς-Σέλτικ                                Premiership Σκωτίας

Η Ρέιντζερς κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από την Αλασκέρτ στην Αρμενία (0-0) και να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στους ομίλους του UEFA Europa League. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία στις τάξεις της, αφού καταγράφηκαν επτά κρούσματα κορωνοϊού μέσα στην εβδομάδα, ένα εκ των οποίων αφορούσε τον προπονητή Στίβεν Τζέραρντ. Πάντως, είναι αήττητη στους 4 τελευταίους αγώνες όλων των διοργανώσεων, ενώ μετρά 20 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα.

Η Σέλτικ έχασε στο Άλκμααρ (1-2), όμως, προκρίθηκε στους ομίλους του UEFA Europa League. Βέβαια, ανακόπηκε κάπως η ορμή της, αφού πριν την επίσκεψη στην Ολλανδία μετρούσε 6 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία πλέον, αλλά δεν έχει κερδίσει τη Ρέιντζερς στα 6 τελευταία ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας.

18:30   Χάμαρμπι-Μάλμε                               Allsvenskan Σουηδίας

Η Χάμαρμπι μπορεί να κέρδισε τη Βασιλεία (3-1), όμως, αποκλείστηκε από το UEFA Europa Conference League, αφού ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Καλείται να διαχειριστεί την κόπωση, την απογοήτευση, αλλά και την κάμψη στην απόδοσή της, που τη θέλει να μην έχει κερδίσει στα 4 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η Μάλμε έχασε στη Βουλγαρία από τη Λουντογκόρετς (1-2), αλλά προκρίθηκε στους ομίλους του UEFA Champions League. Διατηρεί την ευχέρειά της στο σκοράρισμα, είναι αήττητη στις 3 τελευταίες εξόδους της στην Allsvenskan, δίχως να έχει δεχτεί γκολ, όμως, δεν έχει νικήσει στην έδρα της Χάμαρμπι από το 2016.

19:15   Κασίμπασα-Γαλατάσαραϊ                 Super Lig Τουρκίας

Η Κασίμπασα κέρδισε την Γκιρεσούνσπορ (2-0) και είναι αήττητη στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, έχοντας 4 βαθμούς στο σακούλι της. Η απόδοσή της μοιάζει βελτιωμένη σε σύγκριση με την προετοιμασία, αφού έχει διορθώσει κατά πολύ την αμυντική λειτουργία της.

Η Γαλατάσαραϊ πέτυχε μεγάλη ανατροπή επί της Ράντερς (2-1) και πέρασε στους ομίλους του UEFA Europa League. Έχει βρει ρυθμό μετά από το κακό ξεκίνημα, έχει το απόλυτο στις 2 πρώτες αγωνιστικές, είναι αήττητη στα 6 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, ενώ ξέρει καλά την έδρα της Κασίμπασα, αφού εκεί αγωνίστηκε ως γηπεδούχους την Πέμπτη.

20:00   Μπενφίκα-Τοντέλα                            Primeira Liga Πορτογαλίας

Η Μπενφίκα προκρίθηκε στους ομίλους του UEFA Champions League, αφού άντεξε στο Αϊντχόφεν (0-0), παρά το γεγονός ότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα για 58 λεπτά. Οι αποκρούσεις του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, αλλά και η εμφανής αμυντική της ικανότητα, που τη θέλουν να έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ σε 7 επίσημα παιχνίδια, αποτελεί τα όπλα των Αετών, που θέλουν να κάνουν το 4 στα 4 στο πρωτάθλημα.

Η Τοντέλα ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Πορτιμονένσε (0-3) και το θετικό της ξεκίνημα μοιάζει μακρινή ανάμνηση. Μετρά 2 σερί ήττες στις οποίες δέχτηκε 5 γκολ, μακριά από τη βάση της έχει σημειώσει μονάχα 2 νίκες μέσα στο 2021, ενώ δεν έχει κερδίσει στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις με την Μπενφίκα, ανεξαρτήτως έδρας.

21:00   Μπρόντμπι-Μίντιλαντ                       Superliga Δανίας

Η Μπρόντμπι πάλεψε, αλλά έχασε και δεύτερη φορά από την Σάλτσμπουργκ (1-2), αποχαιρέτησε το UEFA Champions League και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της στο UEFA Europa League. Παραμένει προβληματική, αφού δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα 8 επίσημα παιχνίδια της στη σεζόν, στα οποία απέτυχε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Η Μίντιλαντ νίκησε εμφατικά τη Σίλκεμποργκ (3-0) και ανέβηκε στην κορυφή. Δεν επηρεάστηκε από τον αποκλεισμό από την Αϊντχόφεν στο UEFA Champions League αφού έχει πάρει φόρα στη Superliga, όπου μετρά 5 διαδοχικές νίκες στις οποίες δέχτηκε μονάχα 1 γκολ.