Game Time: Τα φώτα στο ντέρμπι Ελσίνκι-Χάκα

Reading time4 λ

Παραδοσιακό είναι το ντέρμπι της Ελσίνκι με τη Χάκα και περιλαμβάνει ευκαιρίες για ποντάρισμα.

16:00   Μπαστιά-Νιμ                                             Ligue 2 Γαλλίας

Η Μπαστιά κέρδισε την τρίτη διαδοχική της άνοδο και φιλοδοξεί να διατηρηθεί με ευκολία στη δεύτερη κατηγορία, αν όχι να εκπλήξει ξανά, όπως επιτάσσει η βαριά παράδοσή της. Έκανε προσεγμένες μεταγραφές, ενώ πέτυχε μόνο νίκες στα φιλικά, με τελευταία αυτή επί της Νις (1-0).

Η Νιμ υποβιβάστηκε από τα σαλόνια, αλλά φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα. Παραχώρησε κάποια βασικά κομμάτια του παζλ της, δεν έκανε ανάλογες κινήσεις ενίσχυσης, αλλά ολοκλήρωσε αήττητη την προετοιμασία της, νικώντας την Αζαξιό (1-0). Όμως, δεν έχει νικήσει στην έδρα της Μπαστιά εδώ και 28 χρόνια.

17:00   Ελσίνκι-Χάκα                                            Veikkausliga Φινλανδίας

Η Ελσίνκι ηττήθηκε στο Μάλμε για το UEFA Champions League (2-1), αλλά οι ελπίδες πρόκρισης παραμένουν ακέραιες. Βέβαια, για πρώτη φορά φέτος υπέστη διαδοχικές ήττες, το μυαλό της βρίσκεται στη ρεβάνς, αλλά σε αυτό το ντέρμπι παίζει ρόλο το γόητρο, ενώ μετρά μόνο νίκες στα 6 φετινά εντός έδρας ματς όλων των διοργανώσεων.

Η Χάκα έμεινε ισόπαλη με την Κότκα (0-0) και παραμένει βυθισμένη βαθμολογικά. Χωρίς νίκη εδώ και 7 αγωνιστικές, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει καν στα 3 τελευταία παιχνίδια, ωστόσο τις 2 φετινές νίκες της τις πέτυχε μακριά από τη βάση της. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχει πανηγυρίσει νίκη επί της Ελσίνκι εδώ και 13 χρόνια, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

18:00   Ραπίντ Βιέννης-Χάρτμπεργκ                   Bundesliga Αυστρίας

Η Ραπίντ Βιέννης κέρδισε την Σπάρτα Πράγας (2-1) στο πλαίσιο των προκριματικών του UEFA Champions League, ενώ ξεκινά το πρωτάθλημα ενισχυμένη και με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα της δεύτερης θέσης. Βέβαια, σκέφτεται τον επαναληπτικό της Τσεχίας, ωστόσο η έδρα παραμένει το όπλο της, αφού μετρά εκεί 10 νίκες και 2 ήττες σε 12 αγώνες μέσα στο 2021.

Η Χάρτμπεργκ θέλει να συνεχίσει να προοδεύει, αν και αποχώρησε ο δημιουργός της, Μάρκους Σοπ και έχει νέο προπονητή τον Κερτ Ρους. Είχε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό της, εμφάνισε μεταπτώσεις στα φιλικά, αλλά κέρδισε την Μπαντ Γκλάιχενμπεργκ στο Κύπελλο (3-0).

19:00   Λουκέρνη-Γιουνγκ Μπόις                        Super League Ελβετίας

Η κυπελλούχος Λουκέρνη φρόντισε να διατηρήσει τον κορμό της, να κάνει κάποιες καλές μεταγραφικές κινήσεις, με στόχο να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη, αλλά και αντέξει σε δύο διοργανώσεις. Εμφάνισε σταδιακή άνοδο της απόδοσης της στα φιλικά και στο τελευταίο επιβλήθηκε της Βιλ (2-0).

Η πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις απέσπασε ισοπαλία από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (0-0) για τα προκριματικά του UEFA Champions League. Με νέο προπονητή τον Ντέβιντ Βάγκνερ, αλλά δίχως κάτι το ιδιαίτερο μεταγραφικά, θέλει να φτάσει στην πέμπτη σερί κατάκτηση του τίτλου, αν και προέχει η ρεβάνς με τους Σλοβάκους. Πέρυσι έμεινε αήττητη κόντρα στη Λουκέρνη, μετρώντας 3 νίκες σε 4 ματς.

21:30   Βέρντερ Βρέμης-Αννόβερο                       2.Bundesliga Γερμανίας

Η Βέρντερ Βρέμης υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν σκοπεύει να μείνει εκεί για πολύ. Αν και αποχαιρέτησε πολλά από τα βασικά της στελέχη κι έχει νέο προπονητή τον Μάρκους Άνφανγκ, θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο, αφού διαθέτει ακόμα αρκετή ποιότητα και φυσικά ένα βαρύ όνομα. Πάντως, της έλειψε η αμυντική σταθερότητα στα φιλικά. Στο τελευταίο έχασε από τη Φέγενορντ (1-2).

Το Αννόβερο όχι μόνο δεν πλησίασε την προνομιούχο δυάδα, αλλά βυθίστηκε αγωνιστικά. Έχει καινούριο τεχνικό τον Γιαν Τσίμερμαν και αισιοδοξεί ότι φέτος θα βρεθεί στο κόλπο της ανόδου. Όμως, υπήρξαν αρκετές σημαντικές αποχωρήσεις το καλοκαίρι, ενώ πέτυχε μόλις 1 νίκη σε 6 αγώνες προετοιμασίας. Στον τελευταίο ηττήθηκε από το Μαγδεμβούργο (2-4). Χώρια ότι δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στη Βρέμη από το 2003.